[]

Soğuk - Sıcak

İnsan uykusunu soğuk mu yoksa sıcak bir ortam mı getirir?




 
soğuk


  • bi sigara bi bacardi  (26.02.14 21:22:10) 
benim sıcakta uykum geliyor.


  • naturelist  (26.02.14 21:23:05) 
soğukta gelir ve aşırı soğuk bi ortamda uyursan ölürsün


  • Sskywalkeremre  (26.02.14 21:24:47) 
sıcakta mayışırsın uykun gelir, soğuk dürter uykunu kaçırır.


  • uepuey  (26.02.14 21:25:38) 
Ben de sıcaktan mayışmak diye bir tabir duydum ama televizyonda filmlerde filan görüyorum bazen. Dağda kalanlar için, soğuk uykuyu getirir ve uyumamalı deniyor.

Gerçekte hangisi uykuyu getirir, anlamadım.
  • Barbaros59  (26.02.14 21:32:01) 
sıcak ortam mayıştırır bunu biliyorum. çok soğuk ortam görmemiş olmalıyım ki şu an ona bir yorum getiremedim.
kendimden yola çıktım.

  • uzunuzunilgi  (26.02.14 22:18:41) 
uykuyu getiren kan akışının yavaşlaması.. bu yavaşlama için hafif sıcaklık yeterli ancak uyku getirecek derecede soğuk bir hayli düşük derecededir. vücudumuz sıcak olduğu için (yaklaşık 38 derece) sıcağa dayanıklıyız ve kolayca uykumuz gelmez. örneğin yaz mevsiminde sürekli uykumuz gelmez. çok düşük sıcaklıkta ise vücut kendini korumak için tüm faaliyetlerini yavaşlatır. o nedenle soğukta uyku daha güçlüdür.


  • conrad moricand  (26.02.14 22:20:10) 
Kışın buz gibi yatağa girince cenin pozisyonunu alıp uyumam saniyeler sürerken, yazın sıcakta ısınmamış nevresim partikülü aramakla geçiyor geceler.


  • atini kaybeden prens  (26.02.14 22:34:42) 
ikisinde de olur.

soğuk damarları büzüştürüyor. kan akışı yavaşlıyor. organlar yavaşlıyor. herşey yavaşlayınca uyku geliyor.

sıcakta ise vücut normal dereceye gelmek için çaba sarfediyor. bir de dehidrasyon da yorgunluk getiriyor. vücutta yeterince su olmayınca, yeterince kan hacmi de olmuyor ve organlara yine daha az kan gidebiliyor.

sirkadyen ritm ile alakalı ve psikolojik etkiler de olabilir tabii.

edit: bu arada soğukta uyku gelmesi daha olası. çok sıcak havalarda vücudun yorulması ama bir türlü uyuyamama gibi durumlar olabiliyor.
  • ermanen  (26.02.14 22:41:26 ~ 27.02.14 03:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.