[]

90larda çocuk olmak

yahu benim çocukluğum gayet güzel geçti. renkliydi. aboneyim abone söylerdik, plastik dikenli gibi olan toplarla yakartop oynardık, ne bilim kolalı topitop önce biterdi

arada karanlık şeyler de yok değildi. ama öyle uzaktan duyduklarım hep. hani ilkokul birinci sınıfta noldu anlat baştan sona deseler atlayabileceğim şeyler

ki o zamanlar sansür de çocuk psikolojisi de bu kadar değil.
şimdi hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle youtube videolarla karşılaştım. bunları mutlaka ben de çocukken izlemişimdir. bosna da öyle. pkk'nın alışveriş merkezlerini bombalamasını zaten bizzat gördüm.

yine iyi o kadar sayko bi nesil çıkmamış.

bunları dönüp düşününce acaba şimdiki çocukları pek bi fanusta mı yetiştiriyoruz?

 
şuan ortalık çok kötü. çocuğum olsa peşinden ayrılmam.


  • rock n roll  (26.02.14 18:37:23) 
çocuklar yetişmiyor ki artık. çevre, tv, internet etkisi o kadar fena ve kötü ki ailenin etkisi yok gibi bir şey çocuk üzerinde.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.02.14 18:42:53) 
benim bi gözlemim de şu ki tüm çocukları anne babalar okula götürüp getiriyor :)
çok ilginç ben varoş sayılacak bi yerde oturuyorum burda kadınlar çalışmıyor da ondan diyordum ama lüks semtler de öyle (bu 4-4-4 nedeniyle çocukların hepsinin okulu değişti, abi-kardeş aynı okula da gidilemiyor 1. kademe 2. kademe farkı yüzünden) anneler işi gücü bıraktı okula götür getir, ödev yap, proje yap, performans yap, doğumgünleri filan özel yerlerde kutlanıyor oraya git vs. leyyn ben doktoraya kadar yaptım annem 1 tane ödevimi yapmamıştır.
çocukların müfredatı zaten kuşa dönmüş, ödevleri de aile yapıyor, senin kast ettiğin şeylerde de evet hiç bir şey gördükleri yok tam fanus hayatı PC'deki oyunlardan öğreniyorlar, anneyle pazarlıklar bile ödevler bitince minecraft açmaya izin ver şeklinde -bize ise akşam oldu sıpaaa eve girin deniyordu arkadaş-
  • niye ama  (26.02.14 18:52:10) 
ben çok kötü bir çocukluk geçirdim. her kötü olaydan daha iyi ve daha masum bir çocuk olarak çıktım. çocuklarınıza göz kulak olun, tutunmak için bu kadar çabalamaları gerekmiyor. el bebek de büyütmeyin, dengeyi kurun.


  • [silinmiş]  (26.02.14 19:01:29) 
@rock n roll
biz çocukken de o kadar iyi değildi

bikaç ay önce çivici katilin videosunu izledim. yahu bunlar ciddi ciddi tv'lerde verilen şeylerdi.
goosebumps, power rangers'tan sonra yayınlanırdı.

tarkan'ın ölürüm sana klibine bakın. adam porno çevirmiş :)

yani ya biz haspel kader iyi çıktık ya da şimdiki çocukları çok küçümsüyoruz
  • la noix  (26.02.14 19:03:47) 
bence ortalık eş/benzer şekilde kötü, üstelik cep telefonu bile yoktu arkadaş akşama kadar sokaktaydık, kaç km okula yürürdük kimin neden haberi vardı? (ha ben küçük şehirde büyüdüm tabi istanbul bebesi değilim)
cinsel içeriği olsun, şiddeti olsun görüyorduk, kırmızı noktalı film yayını biliyoruz biz :) şimdi sigaraya çiçek koyuyorlar...
neyse küçümsemek değil de bence, "korumak" adına herşeyi abarttık hakketen çocukları fanusa koyduk. sonuçları da ufak ufak görüyorum; bu kadar olmasa da benzer muamele görmüş 20-22 yaşlarındaki çocuklar ekseriyetle kıçıkırık okulların kıçıkırık bölümlerini güç bela bitirip iş bulamayınca, bulup 3 aydan fazla sabredemeyince, askere gittiğinde allaha kadar küfredince (normalde inançlı bu insan) vs. o zaman aileler fark ediyor hatalarını. yalnız yaşı 8-10 gibi olanların çoğu böyle yetişiyor bunlar büyüyünce ne olacak onu bilmiyorum...
  • niye ama  (26.02.14 19:15:08) 
El değmemiş, insanları temiz kalmış küçük bir yere yerleşeceksin. İstediği kadar özgür olacak çocuğun. Okula tek başına gidebilecek. Devlet okuluna gidecek üstelik. Sokakta korkmadan oynayacak. O garabet tabletlerle, cep telefonlarıyla, tüm elektronik aletlerle çocukluğunu çürütmeyecek. Çimeni tadacak. Top tutacak. Bu saydıklarıma güveniyorum geleceğimiz adına.


  • devilred  (26.02.14 19:15:59 ~ 19:17:58) 
Ben lojman cocuguyum.
Gittigim okullar da hep benim gibi cocuklarin gittittigi okullardi.
Dershanelerimde de hep ayni cevreyle idik.
Yani sehir kucuk degil ama ben hep ayni ekiple idim.

Fanus gibiydi denilebilir.
Ta ki universiteye gidince degisti hersey. Neleri ilk duydugumda sasirdigimi hic anlatmayayim.
Gerci ben de az saskaloz degilmisim de.

Neyse efendim su an bakiyorum cocuklara faniusta buyuyen benim, simdikiler bi degisik. Zaten hepsi hormonlu zebellah gibi.
  • cecilia  (26.02.14 20:04:38 ~ 20:16:22) 
eskinde pkk çöplere bomba bırakıyordu mesela. çocukken psikopat olmuştum bi ara, çöp tenekelerinin uzağından geçerdim hep. insan etkileniyor.


  • inawen  (26.02.14 21:40:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.