[]

İngilizce kitap okumak?

İngilizce seviyem fena değil akıcı birşekilde konuşabiliyorum fakat iş kitap okumaya gelince malesef olmuyor.Yakın dostları bilmediğin kelime olursa atla geç geneli anlamaya çalış diyor ama olmuyor bazen birkaç sayfa ardarda hiç birşey anlamıyorum.ne tavsiye edersiniz?hangi yazarları?sözlük kullanmalı mııyım?




 
Sözlük kullanayım derseniz işin içinden çıkamazsınız.
Bilmediğiniz kelimeleri atlayarak da içeriği anlayabilirsiniz.
Tavsiyem okumaya dil ve içerik bakımından basit kitaplarla başlamanız okumaya alıştıkça daha zor kitapları da okuyabilir hale gelirsiniz.
  • legolasin son oku  (26.02.14 11:35:33) 
önerebilceğiniz dili ağır olmayan kitaplar var mı?sürükleyici roman ,hikaye,öykü?


  • allstar  (26.02.14 11:36:55) 
Ben su anda the catcher in the rye'i okuyorum, ortalama kalinlikta bi kitap ama ingilizce seviyeni bilemedigimden onerebilecegimi sanmiyorum.

Bence daha once okudugun bi kitabin ingilizcesini al, hem konuya uzak kalmazsin hem de anlamadiklarini kafanda oturtabilirsin.
  • sputtups  (26.02.14 11:38:54) 
eğer harry potter serisini okuduysan ya da filmleri izlediysen ingilizce harry potter ile başlayabilirsin.


  • godsparticle  (26.02.14 11:45:19) 
based on true story tarzı daha çok hoşuma gidiyor."into the wild" dili nasıl çok mu ağır hem filminide izledim.


  • allstar  (26.02.14 12:45:34) 
başlarda herkese öyle olur ama zamanla git gide daha fazlasını anlamaya başlarsın. bence pes etmeden aynen devam et.

öneri olarak: geçenlerde murakami'nin "what i talk about when i talk about running" kitabını okudum, ingilizce çevirisi oldukça yalın ve anlaşılırdı. diğer kitaplarını bilmiyorum henüz ama tarzı bu şekilde sanırım, bir deneyebilirsin.
  • cygnet  (26.02.14 13:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.