[]

bir mühendis olarak müteahhitliğe başlamaya karar verdim

sizce "kazanılan" dönem geçmiş midir ?

kriz beklentilerini vs. nasıl görmektesiniz ?


 
kerestecilikten, kalıpçılıktan, sıvacılıktan, demircilikten, boyacılıktan hatta kartonpiyercilikten müteahhitliğe geçen bi ton tanıdığım var. inşaat işinin i'sini bilmeyen adamlar bile gördüm. hiç biri zarar etmedi. hepsi zengin oldu.


  • optum kib bye  (26.02.14 10:16:09) 
evi yapacak kadar paran varsa araziyi alıp evi baştan sona dikebiliyorsan o kadar paran varsa güzel kar edersin. Çünkü bir dairenin maliyeti sana 100.000 tl çıksa sen 150.000-180.000 arasına rahat satarsın ve daire başına güzel para kazanırsın.

istanbul ortalaması için konuştum ve inşaatı 1 yılda bitirdiğini varsaydım.
Tabi imar izni için gerekli izinleri verilen rüşvetleri saymadım.
  • basond  (26.02.14 10:16:43) 
paran varsa yap ama paran yoksa başka yerden gelecek parayla yaparım dersen ticareti bilmediğin için şişersin.
müteahhitlik yapmak istemeyen bir mühendis olarak cevapladım.

  • ozdek  (26.02.14 10:20:22) 
neyi nereden ne imkanlarla tedarik edecegini bilmiyorsan zor olur bence. piyasa kurtlar sofrasi oldugu icin dikkatli olmakta, tecrubeli birilerinden yardim almakta fayda var.


  • a340  (26.02.14 10:26:31) 
sermayesi olup müteahhitlik yapmayan mühendis mesai saatlerinde hayatını çürüterek ölmeye mahkumdur derim ben. hele kentsel dönüşüm sayesinde işler kolaylaşmışken.
teklifçi inşaat mühendisiyim. tedarikçisi, uygulamacası yüzlerce bağlantım var ama para yok anasını satayım.

yanlız şu var ki, işe bir başlayayım daire sattıkça kendini döndürür diyerek asla girme.
  • bira sisesi kapagi  (26.02.14 11:20:15) 
anahtar kelime: " kentsel dönüşüm"


  • godsparticle  (26.02.14 11:44:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.