[]

AKP'ye oy vermiş olup (ya da sempati duyup) da fikrini değiştiren var mı?

Merhaba,

İçinizde veya çevrenizde AKP'ye oy vermiş olup da sonradan bu parti hakkındaki kanaatlerini değiştiren, bu partiye oy vermeyi düşünmeyen var mı?

Edit: Soruyu genişletelim: Önceden oy vermeyi düşünmüş, sempati duymuş vb. de kabulümdür.

 
(bkz: #40078596)
(bkz: #37265859)
(bkz: #39067168)
(bkz: #34262943)

Ayni kisi hepsi.
  • f_d  (25.02.14 21:36:58) 
tam tersi var,


  • essoist  (25.02.14 21:49:12) 
izahatini de verirseniz, essoist, çok iyi olur.


  • microfiction  (25.02.14 21:50:31 ~ 21:51:17) 
var. ben.

öncelikle fikrimin değişmesinin;
son olaylarla bir alakası yok.
muhalefetle bir alakası yok.
başbakanla bir alakası yok.


bütün olay geçen sürede siyasete tamamen uzak biri olduğumu anlamam. aslında süre geçmeden önce de siyasetle pek alakam yoktu fakat toyluk vardı, attık gitti.
şimdi para verseler gidip bir partiye oy atmam. atmayacağım.

"vermediğin oy akp'ye gidiyor rerero"cular olaya parmak atmadan söyleyeyim, kime gittiği beni zerre kadar ilgilendirmiyor. ben ne akp'ye, ne chp'ye ne de diğerlerine düşmanım. ben hepsine karşı nötrüm. siyasete karşı nötrüm.


belki de denklem şudur:

yalan söyleyen adama oy vermem.
siyaset yalanlar üzerine kuruludur;
o zaman ben oy vermem.



evet, meursault benim. hayır hayır, bardamu benim.



edit.
snowflake, her şeyin farkındayım. "dünya sikime minare götüme" bir hayat yaşıyorum. her şeye yabancıyım. a yönetmiş, b yönetmiş umrumda değil. aslında çok daha kapsamlı bir konu bu fakat ben konuşmak, tartışmak istemiyorum. gerek bilgim, gerek sabrım bu konuda yeterli değil diye düşünüyorum. hele konu da "futbol hakkında konuşmak" kadar boş bir konu olunca hiç konuşmak istemiyor insan... birisinin görüşüm hakkında yorum yapmasını -sormamışsam- istemiyorum. her koyun kendi bacağından asılır. inanın art niyetiniz olmadığı için veriyorum bu cevabı, yoksa edit girmeye dahi tenezzül etmezdim.

işin özü, bu zamana kadar başa gelen herkesin -bildiğim, okuduğum kadarıyla- milleti siktiğini, bundan sonra başa geleceklerin yine milleti sikeceğini düşünüyorum. aradaki tek fark göte giren yarrağın boyutu olacak. tecavüze uğradıktan sonra da yarrağın boyutunun bir önemi yok.


bu editten başka açıklama yapmayacağım, her zaman olduğu gibi mesajlara da -tabii ki sadece bu konuda atılan- cevap vermeyeceğim.
  • papillon7  (25.02.14 21:52:58 ~ 22:12:05) 
babacan, davutoğlu, tüzmen, kurtulmuş çekirdeği bi parti kursa fikrimi değiştiririm kasede falan gerek duymadan. ama şu an ı ıh.


  • tescillimarka  (25.02.14 21:56:43) 
çevremde var.

cemaate yakın ak partililer + merkez sağ'a yakın olup ak parti'ye oy atanlar. cemaate yakın olanlar bir sonraki seçimlerde en hararetli bir şekilde ak parti'ye karşı söylemlerde bulunuyor. merkez sağ görüşlü olanlar sadece oy vermeyecekler. ekstra bir çabaları yok.

sayıları çok değil yalnız. genel olarak olaylar çok insanın fikrini değiştirmemiş sanırım.
  • historien  (25.02.14 22:04:45 ~ 22:06:10) 
var kuzenim..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (25.02.14 22:09:52) 
benim çevremde de var. ama sayıları çok çok az. kimisi de tepki almamak için yok daha vermem diyor ama düşünceleri, davranışlarını aynı şekilde devam ettiriyorlar. 12 yıldır sorgulamamış, farkına varmamış insanlardan başka ne beklenir ki.


  • ontheroad  (25.02.14 22:13:07) 
amcam. cemaatçi kendisi tabi, o yüzden ama neticede değiştirdi.


  • baba jo  (25.02.14 22:34:27) 
annem babam ve çevremdeki çoğu insan akp'ye oy verdi genellikle.ama sağ taraftarı olduklarından filan değil tamamıyle apolitik olup kötünün iyisi gözüyle baktıklarından.videoyu izlettim bugün ee ne diyosunuz dedim "herkes yedi çocuğum ülkeyi yemeyen kalmadı neyse emekliye ne kadar zam yapıldı ya bu yıl bi bak bakalım internetten" deyip dizi izlemeye döndüler.

ülkede halkın büyük kısmı böyle aç olan bir halka eşitlik adalet sökmez adam asgari ücrete alacağı 20 liralık zammı hesaplıyor karşısında sağlam bir muhalefet yok o olmazsa kime vericez kafasındalar.demokrasiyi bilmeyen adamlara önce demokrasi öğretilmeli bence en büyük problem bu türkiyede.
  • bellma  (25.02.14 22:39:43) 
Evet var.


  • dessy  (26.02.14 08:17:00) 
çevremdeki ilk çemberde hemen 6 kişi saydım.
aklıma biri daha geldi, 7.
ılımlı islamci & fanatik fenerbahçe ortak kümesinden de baya bi kayma olacak.
(gerçi o da küçük bi küme :)
  • you and whose army  (26.02.14 08:50:08) 
olaylar biraz iran şahının düşüşünü anımsatıyor.. zıt görüşte ki insanların ortak buluşma noktası tayyip i indirmek..
peki kim bu tayyip ? 94 belediye başkanlığı seçimlerini kazandığı günden bugune türkiyenin taşlanan şeytanı. Gerçek bir Makyavelist; yaptığı icraatlar , basına verdiği demeçler , konuşmalara bakınca evet bu adam ''gerici'' denilebilecek bi adam.Esas oy veren kemik kitlesi ise varoş cahil eğitimi kuran kursu seviyesinde olan adamlar , kabul edelim varoşta yaşayan adam için ''namus'' önemlidir , varoşta yaşayan adam muhafazakardır , machine gidip çılgın atmaz , pixie nin alt katında kokain kullanmaz ; camiye gider , düğün nişan onlar için tek sosyal eğlencedir... eğitim seviyesi kuran kursu levelında olduğu için parklarda bahcelerde vaad edilen ücretsiz internet yada ankarada ki 24 saat kesintisiz ulaşım vaadleri adamın ilgisini çekmez !!! kalkı ki bu vaadler evden çıkmayan/çıkartılmayan / çıkacak bilince erişemeyen kadınların yada ev iş kahve üçgeninde dolaşan erkeklerin işine yarayacak bir şey de değildir. Ama disneyland onları memnun eder ( görmemişlik ten olsa gerek !!!! ) kürtaj yasası için ''orospu elin herifi ile sikişmeseydi o zaman '' diecek tiynette insnlar bunlar !! yani adamı iktidara taşıyan kitlenin çapı belli ve tayyip bu çapı nasıl dolduracağını gayet iyi biliyor bizzat varoşlardan çıkıp geldiği için.
yine turkiye de yaşayan insanların buyuk kısmı , büyük hırsızlıkları destekler !! bunun sebebi ileri de belki kendisinin de o çapta buyuk bi vurgun yapıp ''yırtmak'' zenginleşmek umudu vermesidir. Cem uzan için ''adam amerikayı dolandırmış zeki adammış helal olsun '' diyip oy atan insanlarla aynı coğrafyada yaşıyoruz malesef..
Yinede özal devri ile kıyaslanırsa türkiye'nin ileri gittiği gerçeği göz ardı edilemez .Teknoloji , globalleşme , eğitim ve sağlık alanında yapılan atılım gelinen nokta göz ardı edilemez.. vergiler ve saçma sapan yasalar ve halkın özellikle karşıt görüşlülerinde baskı altında oldugu ve u baskının boğaz sıkmak kadar darlayıcı olduğuda GÖZ ARDI EDİLEMEZ.

olayları gezi sürecinden ayırmak gerek.. gezi bir halk hareketiydi , o bağazı sıkılan insanların HAKLI bir refleksiydi ! bu süreç ise gülen ve tayyip arasında ki rant kavgası !!

tayyip 2000'lerin başında ki ekonomik kriz sonrası daha belediye başkanıyken , siyasi yasaklarla vs uğraşırken gidip washington dc'ye george w bush'tan icazet alan ve akabinde seçim süresince baykal ecevit demirel gibi figürlerin dikkatinden kaçan dolandırıcı jet fadıl'ın seçilip sonra aaa biz yanlış secmişiz seni dikkatimizden kaçmış yüz kızartıcı suçun var fadıl senin denilip milletvekili koltuğu boşa cıkartılınca başbakan olmuş bir adam. yani iktidara gelmesi açık açık siyasi operasyon üstelik buna göz yumanlar o dönemin muhalefette ve iktidarda olan güçlü kuvvetli simaları !
Amerikanın asya kıtasında başa getirdiği liderler hep aynı sorunu çıkartır ! başına buyruk hareket eder !! usamasından saddamına bu coğrafya için bu değişmez bir gerçektir.. abd iktidara getirir , iktidarda ki palazlanır ve başına buyruk hareket eder ! abd ise çıkarına uygun gelmeyen noktada adamın ipini çeker !
tayyip son yıllarda çin iran ve rusyayla sıcak ilişkiler kurdu.. israil'i gücendirdi abd nin istediği hayati hiç bir hamleyi yapmadı / yapamadı . mart tezkesini hatırlayan var mıdır ? ve akabinde patlayan bombaları ????

gülen in ve cemaatinin şu an gerçek samimi duygularla bu kasetleri yayınladığını sanmıyorum.. ortadoğu için belirlenen ılımlı islam modelinde gülen ve ideolojisi/fikirleri abd için tayyipe göre çok daha etkin kullanılabilecek bir piyon !!
17 aralıkta operasyon gunu kaydedilen konuşma ki bence montaj değil kesinlikle , neden 17 yada 18 aralıkta yayınlanmadı ??? 2 ayda ne pazarlıklar yapıldı ne sözler verildi ve tutulmadı da şimdi yayınlanıyor bu kasetler ??
tayyip direniyor abd'ye başına buyruk olmak istiyor , bu bağımsız türkiye demek , inönü iktidarı kaybettiğinden beri 60 yıldır hiç yaşamadığımız bir durum bu dış politikada bağımsızlık !!
lukas notaras kafasındayım ben katolik serpuşu görmektense müslüman sarığı görmek isterim ,
gülenin ne mal olduğu belli değil , tayyipin ise belli .

ps : lukas notaras o çok istediği turk sarıklarını gördükten 2 gün sonra , konstantinopolis in osmanlılar tarafından işgalinin ikinci günü , ikinci memed tarafından katledilmiş bir bizans devlet büyüğüdür.
  • the imp  (26.02.14 09:52:01) 
Annemin arkadaşı bir hanım var, eşi son seçimlerde akp den aday olacaktı. Binali Yıldırım filan bunların kızlarının düğününde göbek atmıştı hatta.

Şimdi kocası partiden istifa etmiş :) Gülen cemaatine mensuplar.
  • old possum  (26.02.14 09:58:59) 
Ben varım.

2007 senesine kadar(Ergenekon dahil) AKP'yi savunuyordum. Sebebi askeri vesayet, ergenekon vb. bitirmesi. Hrant'ın vurulmasıyla birlikte, özellikle o süreçte kendilerini sevmemeye başladım.

2010'daki referandumda evet verdim. Yetmez ama evetçiydim.

2010'dan bu yana karşıt görüşteyim, hiç sevmiyorum. Son olaylarla alakası yok bunun ama çok daha önceden başladı.

Çevremde benimle benzer fikirde olan çok arkadaşım var. Karşıt görüşte olan da çok arkadaşım var. Yetmez ama evet diye taşşak geçen arkadaşlarım var hala. Var oğlu var yani.

edit: Kendimi nerede tanımladığımı ben de bilmiyorum. Temel maksatım insan hakları, kalanı fasa fiso.
  • saygilarefendim  (26.02.14 10:13:47 ~ 10:19:22) 
Ben varım.

Akp ye oy verdim evet de dedim. Şimdi nefret ederim. Elimden geldiği müddetçe insanları bilinclendirmeye gayret ederek oy vermelerini engelliyorum. Simdiye kadar birsürü kişinin aklını Çelmeyi başardım. Ama cevremin yarısı tipik akpli olduğu için çok sıkıldım aynı şeyleri konuşmaktan. Tek söylediğim elime fırsat geçerse ne is ne ev vereceğim. Tabii halktan olup yanılgıya dusenleri artık normal karşılıyorum çünkü medya esir almış durumda. Asıl beni kızdıran olay üniversite okuyup hala koyun ggibi itaat eden budala kalabalık.

Akp yi neden bıraktım çünkü son zamanlar çok okudum. Okudukça ufkum açıldı. Gezi parkı olayında kararsizdim daha sonrasında yolsuzluk parelel derken yapacağınız işin dedim resete bastim.

Yatacak yeri yok.
  • kırıkkalpleryolcusu  (07.04.15 10:24:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.