[]

iphone çıldırdı!.. :-s

Ne olduğunu anlayamadım bile!.. Bugün iş telefonuyla konuşurken cebim çalmaya başladı, zil sesini susturmak için volume down tuşuna bastım, sustu. Sonra arama da bitti zaten, ekranda cevapsız olarak görünüyordu..
Ne olduysa bundan sonra oldu!..
Menüden "Telefon"a girmeye çalıştığımda ekteki resimde görebileceğiniz ekran açılıyor, biraz bekliyor (bu sırada ekranın neresine dokunursanız dokunun algılamıyor) ve sonra kendi kendine tekrar ana menüye dönüyor.
Tek sorun bu da değil! Bahsettiğim sorundan kaynaklandığını düşünmekle beraber, arama sırasında ekranda çıkan "beklet, sustur, bitir" gibi tuşlar da artık çıkmıyor! Bugün aramayı kapatacağım halde ekranda hala "cevapla / reddet" butonları görünüyordu..

Telefonu en az 2-3 defa kapadım açtım ama hiçbir düzelme belirtisi yok! Belki yanlış keyword'lerle aradım ama gogılda bile bulamadım.. =/

Ne yapabilirim? Derdime bir çare!.. :(

Ek Bilgi: iPhone 2G , Sürüm: 2.2

 
safe mod da bak bakalım normal mi ?
bu olaydan hemen önce yüklediğin programlar falan varsa onları kaldır
yoksa restore yolu görünüyor gibi
  • dunden beri dimdik  (21.05.09 17:53:23) 
hard reset te soft reset te attım, hala düzelmedi =/ hatta son yüklediğim (kendisinden şüphelendiğim) programı da uninstall ettim. herhangi bir düzelme yok..
bu arada restore konusunda da hiçbir deneyimim yok, daha çok bok ederim diye korkuyorum.. =|

  • mortanius  (21.05.09 18:21:57) 
istanbuldaysanız yardım edebilirim, 1 senedir kullanıyorum her türlü ıvır zıvır durumdan kurtardım..
eğer değilseniz de msn'den falan bikaç şey deneyebiliriz..ama ben derim önce restore'a basın, bundan daha kötü bi şey olmaz zaten, restore her derde derman..

  • erostrada  (22.05.09 00:30:52) 
www.quickpwn.com

şu linkte en üstteki linkten 2.2 firmware indirip, ardından itunes'ta iphone bağlıyken shift + restore yapabilirsiniz normal restore işlemezse..
  • erostrada  (22.05.09 00:38:59) 
öncelikle cevaplar için çok teşekkür ederim.
hayatta risk almadan ilerlenmiyor hakkaten. en azından bende böyle oluyor hep..
restore olayına girmiyim derken battı balık yan gider deyip önce 2.2.1 sürümüne yükselttim, akabinde de quickpwn ile unlock ettim.
şimdi cillop gibi oldu. hem bir üst sürüme yükselttim, hem de bahsettiğim sorunumdan da kurtulmuş oldum.. :)
  • mortanius  (22.05.09 00:52:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.