[]

ulaşım kolaylığından beklentiniz nedir?

gideceğiniz yere tek vesatle ulaşmak mı yoksa birkaç farklı araçlada olsa çabuk ulaşmak mı?




 
çabuk ulaşmak ve az aktarmanın ortalaması
çabuk ulaşmak biaz daha ağır basar ama

  • basond  (24.02.14 14:28:17) 
tek araçla çabuk ulaşmak.


  • legolasin son oku  (24.02.14 14:29:59) 
bisikletimle ulaşabilmek


  • namus ninjası  (24.02.14 14:33:25) 
otobüsle 5 dakika, yürüyerek yarım saatte gidebileceğim bir yol için durakta yarım saat beklememek. izban yaptılar aktarma merkezi yaptılar, aktarma merkezinden kalkan/geçen otobüs sayısı sıfır. evet koskoca alan yaptılar amk bunun için gerizekalılar. hesap edemediler sonra otobüs rotasını uydurmayı. otobüslerin boyunu küçültüp seferi arttırsınlar amk.


  • hasmetizm  (24.02.14 14:36:00) 
seyahat konforum değişmeyecekse birkaç farklı araçla çabuk ulaşmak.

1. tek vasıta ile durakta bindim, koltuğa oturdum ve koltuktan hiç kalkmadan 1.5 saat seyahat ettim.

2. ilk vasıtaya bindim, koltuğa oturdum, sonra o vasıtadan indim, ikinci vasıtaya itiş kakış bindim, koltuğa oturamadım, sallana sallana, ezile ezile gittim, toplam 1 saatte vardım.

bu durumda 1. seçenek. ama ikinci vasıtada da aynen otura otura, konforum değişmeden seyahat edeceksem çabukluk tercihim.
  • kibritsuyu  (24.02.14 14:38:14) 
konforlu ve tek bir araçla(vapur/metro gibi) en fazla 20-30 dakikalık ulaşım.


  • rewlack  (24.02.14 14:48:39) 
Mümkün olduğunca az aktarmayla hızlı ulaşmak. Lakin bunun yanında balık istifi gibi gitmemek de çok önemli bir faktör.


  • onexey  (24.02.14 14:49:05) 
her saatte ulaşabilmek +1


  • supergirl  (24.02.14 18:17:04) 
ulaşım alternatiflerinin bol olması... otobüsü kaçırdığımda minibüsle gidebileyim ama yarım saati de aşmasın...


  • inanmazsan inanma  (24.02.14 18:30:14) 
konfor. "ulaşma" işiyle meşgul olurken benim tek isteğim insanlara saldırmak zorunda kalmamak, tecavüze uğramamak, terlememek oluyor açıkçası. 9'da işbaşı yapacaksam 6'da kalkmaktan çok şikayet etmem ama 8:10'da kalkıp kavga dövüş araca binebileceksem, indiğimde insanlıktan çıkmış ve leş gibi terlemiş, hayattan soğumuş birisi olacaksam bütün hayat neşemi kaybederim.

yolculuğu seviyorum ben, konforlu olsun da fizana bile giderim ya çok tatlısın.

ben bunu tabii istanbul'da yaşayan birisi olarak, "işe gitsem ne isterdim?" sorusunun cevabı olarak düşündüm... bisikletmiş, her saatte ulaşılabilir olmasıymış falan bunlar da önemli şeyler tabii ki. ben sadece iş güç için düşündüm. yoksa her türlü bi' yolunu bulurum bir yerlere gitmenin. tek isteğim medeni bir toplu taşıma aracı.
  • der meister  (24.02.14 20:12:52 ~ 20:14:27) 
Yolda geçirdiğim saatler boyunca iki hayalim oldu. Hep beraber monster truck sahibi olmak ve herkesin birbirine girmesi, güçlü bireyin hayatta kalıp işine varması; işe orman kanunları ile ulaşmak. Bir diğeri de trafik 10 dakikadan fazla durduğunda Çakmaktaş usülü ayaklarla yere basıp bindiğim aracı yanlardan tutarak kaldırımda fiti fiti koşmak.

Şu anda servisle gidiyorum, rahatlıktan şikayet edemem kesinlikle. Yol akıp gitse zamandan da şikayet etmem. Hatta manzaram düzgün olsa traifkten de şikayet etmem. Dünyada otoyola para verip de verilen para ile yolun ortasında binlerce araçla bekleyen kaç ülkenin vatandaşı vardır, bilmem. Bir iki kere arabaya oturasım geldi, cinnet geçirdim. Bildiğimiz cinnet ki sakin bir insanımdır, birkaç yılda bir birilerine kızarım. Sonuç olarak hem rahat hem de sinir gelmeden varmak. Kısa zamanda gelemiyorsak da manzara düzgün olsun; sanayi sitesi ve toplu konut görmeyeyim.
  • aychovsky  (24.02.14 20:24:48 ~ 20:25:19) 
Yaşadığım şehirden, new yorktan örnek vereyim, yeri geliyor 2 3 otobus yapıyorum, ama hiç zor olmuyor. Çünkü burada her sey "çalışıyor". Otobüsün yeri gpsten görülüyor. Otobüse binmeden önce, her durakta bulunan, parayı odedigin makineli sistem var. Adamların dediğine göre yuzde 10 zaman kazandiriyormus bu sistem. Yuzde 10 un oneminin bile bilincinde olan bir sistem var.


  • jemjum  (25.02.14 10:42:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.