[]

tedarik zinciri yönetimini nasıl bilirsiniz?

mühendis olup -endüstri değil- bu alanda yüksek yapmak, iibf mezunlarına oranla iş şansımı düşürür mü sizce? kalite sistemleri ile ilgili 2 yıllık çalışma tecrübem de var.

ayrıca buralarda yeni yeni duyuluyor sanıyorum. istihdamı var mıdır, piyasası ne civarlardadır, bu tip bilgiler geliyor mu kulağınıza iş çevrelerinden vs?


 
Alanınızı bilmiyorum, dolayısıyla çalışma alanınızda bir daraltma mı, genişletme mi yarattığını söylemek güç. Tedarik zinciri yönetimi imalat yapan her yerin olmazsa olmazı, bu yüzden bilcümle fabrikada Lojistik, Tedarik departmanlarında çalışabilir veya Tedarik Zinciri konusunda danışmanlık yapabilirsiniz. Başlangıç fiyatı ise tamamen sizin niteliklerinize bağlı. 1000'e de, 3000'e de başlayabilirsiniz denk getirirseniz.

Tüm bunlar sadece o alanda çalışmak istiyorsanız etkili olacaktır. Yüksek lisansınızı bir alanda yaptınız diye, illa o alanda da çalışmak zorunda değilsiniz. Ama sorarlar "Neden kalite sistemleri deneyiminiz varken, Tedarik Zinciri alanına kaydınız" diye.
  • aychovsky  (24.02.14 11:19:26) 
ben tedarik zinciri yönetimi için departman kuranlar, büyük ve kurumsal firmalar şimdilik sadece diye biliyordum. benim amacım bu tarz yerlerde, üstüm başım kirlenmeden çalışmak. bir buçuk yıldır diğer türlüsünü görüyorum, sevemedim.

yaptığım iş de kalite sistemleri diye geçse de, üretime de iniyorum sık sık. işte ufak yer zorluğu.
  • john lee hooker  (24.02.14 15:55:47) 
Departman kuranlar orta ve büyük işletmeler ama küçüklerde de bu işi yapan departman olmasa da kişiler bulunur. Ortalama bir 150 kişiyi geçti mi çalışan sayısı, bir şekilde departmanlaşma da organik olarak başlar. Büyük firmalarda da çok kişi olur. Güzel bir geçiş olur umarım sizin için.


  • aychovsky  (24.02.14 18:21:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.