[]

Elektro gitar + bilgisayar bağlantısı

Merhaba,

Squier strat hss aldim.

bir sure bilgisayara baglayarak idare etmek istedim ancak latency yuzunden ses tele bastiktan neredeyse 1 sn sonra geliyor. mikrofon ve line-in girisleri denedik. bilgisayar konfigurasyonu oldukca iyi ancak ses karti on-board. latencynin ana sebebi bu sanirim. asio4all gibi programlar da kar etmedi.

esas soru, linkteki ses kartini kullanmam bu sorundan buyuk olcude kurtulmami saglar mi? ilk onceligim ses gecikmesinden kurtulmak, kalite sonra geliyor malesef.

Creative Sound Blaster Live SB Eax 5.1 VX Ses Kartı

www.hepsiburada.com

www.vatanbilgisayar.com

 
müzik yapacaksan creative den uzak duracaksın hele ki o verdiğin ses kartının on boarddan tek farkı 5+1 falan takılabilmesi. m-auido falan bak ama 250 liralık ses kartı bile çok büyük fark oluşturmuyor.

bence hiç o masrafa girme, mixcraft tarzı VST destekli hafif bir kayıt programı kur. amplitube 3'ün VST'sini kur ve Asio4all sürücüyle Mixcraft içinde çalıştır. 10-20 milisaniye gecikmeyle ses alırsın. 20 milisaniye gecikmeyi çoğu insan anlayamaz bile zaten.
  • r_u_h  (24.02.14 10:28:31) 
bir diğer şık da bir prosesör alıp onu bilgisayara bağlaman. ses kartını da yormazsın, direkt dijital veri gelir ses kartına prosesörden.


  • uckac  (24.02.14 11:39:38) 
sorunu mu bu ses karti cozer mi? presesor ve amfi almak maddi olarak daha zor. ses karti ile cozmeye calismak istememin nedeni tamamen maddiyat.

r_u_h'un dedigi yontemi aksam evde deneyecegim. durumu yine buradan yazarim.
  • a340  (24.02.14 12:43:49) 
gitar simülasyonunu hakkıyla çalıştıracak bir ses kartı amfiden daha pahalıya patlar onu söyleyebilirim. biz aldık öyle düşük seviye m-audio, ses kayıt işleri için özelleştirilmiş olmasına rağmen büyük bir fark yaratmıyor, hatta bazen kötü bile oluyor. 600-700 dolar vermeyeceksen bir prosesör çok veya amfi çok daha mantıklı.

daha az seçenek ama daha doğal tonlar istersen amfi, daha çok seçenek, onlarca efekt olsun dijital tonlara razıyım dersen prosesör. he bazı prosesör var mesela doğala çok yakın tonları var(mesela vox tonelab) ama onun da ton yelpazesi kısıtlıdır, metal tonları alamazsın mesela. prosesörü aynı zamanda ses kartı gibi kullanabileceğin için kayıt da alman daha kolay olur. yine de amfinin keyfini vermiyor bana göre.

edit: şu kayıtlar hep laptop onboard ses kartıyla amplitube 3 VST ile yapıldı. fena değiller ama tonlarda tam bir derinlik yok göreceğin gibi. amfiyle veya sağlam bir ses kartıyla yapılsa çok daha derin ve sağlam tonlar olurdu.
soundcloud.com
  • r_u_h  (24.02.14 14:28:17 ~ 14:34:07) 
valla zaten esas amac baslangic seviyesi oldugum icin rahat rahat calisabilmek. amfi almak icin suan butcem yok, ileride alacagim. ama o zamana kadar en azindan bilgisayara baglamak ve antrenman yapmak amacindayim. sesin gecikmesinden dolayi calisamiyorum bilgisayarda. dedigin gibi 10-20 milisaniye seviyesine indirebilirsem sahane. bir sure sonra zaten amfi alacagim icin pahali ses kartlarina yonelmiyorum. yukarida sordugum karti da 45 lira oldugu icin dusunuyorum.


  • a340  (24.02.14 15:29:26) 
dediğim gibi gösterdiğin kart işini görmez. ikinci el 10 wattlık bir amfi çalışmak için daha çok işini görür. o 20 ms fark öyle alışmana sebep olup çalışını etkileyebilir. o çalışmaktan ziyade kayıt yapmak için iyidir.


  • r_u_h  (24.02.14 15:46:09) 
iyi de dandik de olsa 50 lira civarı anfi bulursun araştırırsan. ben 8-9 ay önce yerli yapım bir anfiyi sattım o fiyata, distortion'lı, iş gören bir anfiydi.


  • uckac  (25.02.14 04:21:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.