[]

Derste not alma yöntemleri

Siz derste nasıl not alıyorsunuz? Hocanın tahtaya yazdığı şeyleri bire bir mi yazıyorsunuz, hocadan duyduklarınızı sürekli yazıyor musunuz, yoksa ufak tefek önemli şeyleri mi yazıyorsunuz? Nedir sizin metodunuz?

Bir de defter mi kullanıyorsunuz yoksa tek tek A4 kağıt mı? Bir de o konuda bilgi verir misiniz? Teşekkürler.


 
Tahtanın fotoğrafını çekiyorum.


  • armagan  (23.02.14 23:00:58) 
Şu çoklu kullanılabilen defterlerden aldım her ders için tek bir defterim var. Konunun baslıgı + tanım + önemli detaylar + tahtaya çizittirdiği şeyler.


  • shejia  (23.02.14 23:04:39) 
ilgimi çeken, bilmediğim şeyleri ufak hatırlatıcı noktalarıyla not alıyorum. her şeyi alsam ayıkla pirincin taşını... hocalar tahtaya not alıyorsa önemli bir şeydir herhalde, dikkatimi çeker ama direkt not almam.

defter kullanmak en iyi yöntem, a4ler kayboluyor, sırası karışıyor vs. telli defterler kullanışsız, minik defterler klostrofobik. en iyisi moleskinein büyük kare şeklinde 3lü satılan defterleri bence, ya da ona benzer defterler.

aynı gün olan derslerini tek bir defterde tutabilirsin öneririm, ayrı ayrı taşımana da gerek olmaz. bir sürü defterle de uğraşmazsın.

not alamıyorsan ses kaydet. önlerde otur, hoca görmeden kaydet. her hafta bilg at tarihleriyle, ihtiyacın olursa çok uzun sürer ama açıp dinlersin.
  • sayns  (23.02.14 23:09:04) 
iyi not alan biriyle arkadaş oluyorum. :D

işin sakasını bir yana bırakırsak ben okulda karalama kağıdı kullanıyorum eve gelince aldığım notlar ve dersin ana kitabını birleştiriyorum.
  • kuzey li  (23.02.14 23:17:36) 
Hoca kitaptan gidiyorsa kitap üzerine küçük notlar alırım, önemli satırlara işaretler koyarım.
Hoca kitaba bağlı olmadan anlatıyorsa ne diyorsa yazarım. Sonra eve gider bilgisayarla temize çekerim.

  • praetor  (23.02.14 23:18:34) 
ben not almam. sadece son gün çıkmış sorulara göz atıp sınava girerim. bu zamana kadar iyi kötü yırtıyodum bi şekilde de geçen dönem çok fena çakıldım. artık a4 kağıtlarına not almayı düşünüyorum. elimden gelen her şeyi yazıcam. en mantıklısı bu gibi geldi


  • icim urperiyor  (23.02.14 23:24:44) 
Ben a4 kullanırdım derste, kendimce kısaltmalarım vardı, uzun uzadıya yazmak mümkün değildi elbette. Ders bitiminde 4 5 sayfa notum olurdu. Misal;

"Rekl. hakk. ön!! ilş. getir. yap'tır, bild." gibi mühim bulduğum kısımları not alırdım ardından eve gidip deftere temize çekerdim uzun şekilde. Aynı anda tekrar etmiş olurdum, vize/final döneminde de çok rahat çalışırdım, hep çalıştığım yerden çıkardı. eheh
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (23.02.14 23:48:42 ~ 23:49:20) 
Önemli derslerde tahtanın fotokopisini çıkarıyorum deftere. Çünkü derslerim tamamen matematik ağırlıklı olduğundan tahtadakiler zaten ispat, formül çıkarımı, tanım vs oluyor, hepsi lazım şeyler.

bazı hocalar ders notlarını koyuyor kendi sayfalarına, onlarda genelde önemli bir şey varsa yazmaya çalışıyorum ama bir yerden sonra her şeyi yazmaya dönüyor iş.

ders notu tutarken de ne hikmetse sanki 7 düvel okuyacakmış gibi her şeyi açık açık yazıyorum. geçen dönem renkli kalem işine girişeyim dedim, olmadı, bir iki şekille kaldı renkler. defterlerim genelde siyah beyaz.

bu yöntem çok da verimli değil ama böyle bir alışkanlık geliştirmişim, değiştiremiyorum. iyi tarafı, sonradan sınav öncesinde notlara bakarken çok daha faydalı oluyor.

ha bir de,
not tutarken hocanın tahtayı kullanımı da beni etkileyen bir etmen. hoca tahtayı düzenli tutuyor, güzel yazıyorsa ders notlarım çok düzenli, salla pati kullanıyorsa benimkiler de karman çorman karalamalar oluyor.
  • darkredanger  (24.02.14 00:35:15 ~ 00:36:52) 
Alt donemlerden buluyorum, gittigimde de ses kaydı


  • madeleine elster  (24.02.14 00:58:06) 
tahtaya laf olsun diye bir şey yazmaz genelde hocalar. o yüzden tahtaya yazdıkları+kendi önemli bulduklarım ve gördüğümde konuyu o dersi hatırlayacağım saçma da olsa anahtar kelimeler. Tek defter kullanıyorum her şey için, ya da telefonuma not alıyorum (note 2).


  • kayranin kedisi  (24.02.14 08:13:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.