[]

Videolari bir sekilde birlestirme. nasil?

2 video var elimde.

biri tam ekran oynarken, ikincisi sağ altta bir kutucuk seklinde oynasin istiyorum.

en kolay bunu hangi programla yapabilirim ve tek video haline getirebilirim?

tesekkur ederim.

(programi soyledikten sonra, bunu nasil yapabilecegimi de soylerseniz, harika olur)


--

edit: camtasia ile yaptim. becerdim sanirim : )

 
camtasia studio ile yaparsın çok kolay. pencereleri boyutlandıracaksın sadece.


  • loser blueser  (23.02.14 18:56:27) 
camtasia kullanmistim formasyon alirken ytü'den. o yapiyorsa kurulu bile olabilir bilgisayarda.

bosa sony vegas yüklemiim o zaman?
  • la traviata  (23.02.14 18:58:00) 
adobe premiere pro CC deneme sürümü indirip kur. programı aç, senden önce yeni bir proje, ardından da sequence oluşturmanı isteyecek. projeye istediğin ismi verip nereye kaydetmesi gerektiğini gösterdikten sonra ok de. sequence'ı cancel de, proje açılacaktır. daha sonra cmd + i ya da ctrl + i (mac / windos) yapıp videoları import et. sağ altta sarı bir bar göreceksin, o dolana kadar bekle. daha sonra tam ekran görünmesini istediğin videoyu tutup, ki o project panelde bulunur, sequence (timeline) panele sürükle. o orada kendi boyutlarında (w/h) oynatılabilir haldedir. daha sonra diğer videoyu da V2 isimli kanala sürükle aynı yerdeki (diğer videonun hemen üstünde dursun, üst üste olmasınlar.) sonra küçülteceğin videoya sağ üstteki preview kısmından çift tıkla, çevresinde renkli bir kutu çıkacaktır. bir köşesinden tutup istediğin kadar küçült. sonra mousela tutup istediğin köşeye koy. baştan sonra bi bak sıkıntı var mı diye, yoksa timeline kısmına tıklayıp yukarı okuna birkez bas. en başa dönecek. orada I'ya bas. daha sonra aşağı okuna basıp bir kez sol oka bas ve orada da O'ya bas. sonrasında cmd + m ya da ctrl + m ile export al. codec vs seçmeni isteyecek. işte oradan nasıl çıktı almak istiyorsan onu seç. videonu isimlendirip nereye çıktı alması gerektiğini de yaptıktan sonra "export" tuşuna bas. o çıkışı alınca ekranı kapatır zaten. projeyi de kapatıp videonu izleyebilirsin.


  • klassno  (23.02.14 19:02:47) 
@klassno

zahmet verip detayli acikladigin icin tesekkur ederim.
cevabini kopyalayip text e paste ediyorum ne olur ne olmaz diye.

camtasia hazir varken deneyecegim ama bu senin yontemin ve programin da dursun. ikinci secenek olarak bununla yaparim.

zahmet verdim. cok sagol.
  • la traviata  (23.02.14 19:06:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.