[]

şarjlı pil

benim bir senedir kullandığım kodak marka şarjlı pilleri son üç aydır artık ömrünü tüketmiş şekilde kullanıyorum. tam 1 gün boyunca şarj olmasını geçtim, şarj bittikten sonra takınca da 1 saat ya kullanılıyor ya kullanılmıyor. bu çeşit pillerin bu kadar erken ömrünü tüketmesi normal midir?

asıl soruma gelince fotograf makinesiyle birlikte gelen şarj aleti ile yeni alacağım mesela 2700 lük pilleri şarj edebilir miyim (şarj aletinin üzerinde böyle bir ibare görmedim)? ve hangi marka şarjlı pil almalıyım fotograf makinem için?

bende olan piller(bendekiler 2100 lük): is.gd

 
fotoğraf makinesini ne sıklıkta kullanıcaksın, mesela atıp bir köşeye aklına geldikçe mi kullanıyorsun? eğer öyleyse GP recyco tavsiye ederim, 2100 lük bunlar. 6 ay beklese bile boşalmıyor şarjı. 2700 lük piller 1 hafta beklerse şarjı bitiyor kendi kendine. ama eğer seri çekim yapıyorsan oldukça dayanıklılar. Yine 2700 için de GP tavsiye ederim. ayrıca evet o şarj aletiyle 2700lük pilleri de kullanabilirsin. sadece daha uzun sürer dolmaları.


  • ency  (21.05.09 11:35:43) 
Bir senede kac kere sarj ettiniz? Bu piller belli bir omurleri var ve genelde sarj/desarj sayisiyla olculur. Anlasilan sizinkiler omulerini tuketmis.


  • wpi  (21.05.09 11:38:03) 
@ency: ilk cümlede söylediğin gibi çok sık kullanmıyorum makineyi. GP recyco 2100 lükler tam bana göre gibi görünüyor. teşekkür ederim.

bir soru daha soracağım bu beim eski piller bazen birgün şarj olduktan sonra ilk taktığım anda makinede kırmızı ışık yanıp yapanıyor. yani piller şarjsız demek istiyor ama hiç olmazsa (bazen yaptığı gibi) bir süre çekime niye izin vermiyor. bu kadar tükenebiliyor mu piller. makinede bir sorun olduğunu düşünüyorum bazen.

@wpi: sayısını hatırlamıyorum ama 100 civarı şarj etmişimdir, bilemiyorum. bu sayı son zamanlarda kısa sürede bitmesinden dolayı fazla görülebilir.
  • yaseka  (21.05.09 11:42:44 ~ 19:52:05) 
duracell'e de bakın isterseniz. 2650'lik var onun da.


  • sanal uyku  (21.05.09 13:00:43) 
pillerde memory effect denen bir nane oluşur zamanla. şöyle anlatayım. elimizde bir boru var içine kum dolduruyoruz. normalde sorun çıkmadan ağzına kadar doldururuz ama bazen kum bir yerde takılır. borunun artık 1/4 lük bir kısmı dolmaya başlar. işte sizin pil de böyle olmuş. yani ne kadar şarj etseniz de tam olarak dolmayacaktır. kural şu, asla tam olarak şarjı bitmeden pili doldurma.


  • ency  (21.05.09 13:27:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.