[]

pastırma ve kavurma önerisi

öğünleri çeşitli şekillerde şenlendiren bu güzelim protein ihtiva eden ürünleri malumunuz piyasada çeşitli markalar altında bulabilmek mümkün. hepsinde olmasa da genelinde fiyata bağlı olarak bir kalite söz konusu. Türkiye geneli satış anlamında F/P açısından marka önerilerinizi, eğer markasız, ev/özel yapım ise Ankara içerisinde önereceğiniz satın alınabilecek market vs.leri öğrenmek isterim. İlk planda kalite, fiyatı ikinci...




 
valla eskiden olsa sahin derdim pastirma-sucuk icin ama,...


  • halanne  (22.02.14 21:15:31) 
  • nax  (22.02.14 21:26:52 ~ 21:27:24) 
protein değil yağ ihtiva ediyor onlar. kavurma özellikle. hazır lanları dana eti oluyor zaten. al kuzu eti kendin kavur gitsin. zor değil.


  • hasmetizm  (22.02.14 21:48:50) 
@ hasmetizm almadan önce ne kadar yağ ihtiva ettiği genel olarak belli olduğundan ipucu verir bana, ayrıca o yağı da önemli bulduğum için proteinle dans etmesi bünyemin hoşuna gider.


  • candanag  (22.02.14 22:12:45) 
hacı kuzu eti yağında lcarnitin falan var diolla ama dana etinde yok heral. ondan didim. kolestrol bide hep onlar. 2 godfret yerim ağzım tatlanır daha iyi bence. olmadı çak bi sucuklu yumurta kendine gel. ne dedim ben.


  • hasmetizm  (22.02.14 23:43:06) 
yav çakmasına çakılır da, kavurma ve pastırmayı sucuğa göre daha homojen ve sağlıklı -protein kalitesi ve miktarı sebebiyle- buluyorum. gofret gibi şeylerle hiç işim olmaz şeker mevzusundan dolayı. ayrıca, kolesterol bambaşka bir mevzu, ldl 130'u geçmemeli gibi fasafisolara inanmadığım için -şu sıralar bende 180 ve sağlıklı buluyorum- ayrıca bu kavrumaya sucuga vs. ye ekmekle flaan dalmadığın müddetçe pek sorun olmaz -dalacaksan da 1 veya 2 dilimi geçmeden tam buğday, çavdar veya yulaf ekmeği falan tercih etmeye çalış-...


  • candanag  (23.02.14 00:38:13) 
ekmeği bıraktım zati ben çok oldu yane. ama sucuğu asla. kırarım3-5 yumurta, yanında tatlı lor peyniriyle götürürüm. sen boşver hacı kavurmayı. %50 yağ hep onlar. bakmıştım bi ara. yoksa bende düşündüm yani bi öğün olarak protein hsebaı ama kalp damrını tıkar amk okadar yağ. derya ton balığı akar hertürlü. 2.5 tl amk.


  • hasmetizm  (23.02.14 21:50:26) 
@hasmetizm bu soru çerçevesinde muhabbet uzadı ama cevap vermeden/yorum yapmadan geçemeyeceğim:) ilk olarak tamamen bırakma olayına karşıyım ekmeği. geleneklerimizde var ekmek, ara sıra düşük glisemik endekslisinden çakmak lazım, bazen de klasik usulde içinde söz gelimi kavurmanın kendinden geçtiği bir karadeniz usulü pide, hala tereyağı erimekte üzerinde...

ikinci olarak o ton balıklarını salla derim ben de, z.yağı içerikli olmaları sebebiyle. ha, gidersin balıkçıdan bi yarım kilo somon alır fırında usulunce yaparsın, ona tamam, proteini geçtim, zengin omega3 sebebiyle haftada 2 çakmak lazım bence.

sonuç olarak, atalarımızdan aldığımız kavurma mirasını öldürmeyelim, iyisini bulduğumuzda götümekten kaçınmayalım, haftada ya da iki haftada bir böyle güzellikleri götürmekten birşey olmaz. şunu da unutmaki -kendi görüşümdür- piyasadaki en iyi sucukta var olan et, kavurma ya da pastırmadaki kadar kaliteli ve homojen değil.
  • candanag  (23.02.14 22:33:38) 
hazır satılan dana kavurmanın kilosu 50tl. en güzel kasap sucuğu 30-40 arası. ha sucuğu protein olsun diye yemioz zaten. tadı güzel. en güzeli az yağlı kıymaya çakacan yumurtayı. mis. pide falan hiç karıştırma. 95 kiloyu gördüm zamanında sırf kuşbaşı kaşarlı yemekten ehehe.


  • hasmetizm  (24.02.14 13:40:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.