[]

kedi yıkamak

2 yavru anası totoş kedi her gün sokağa çıkıyo bazen geceleri gelmiyo sonra da çöp kokularıyla geliyo
iğrenç koktuğunun farkında mı değil nedir yalanıp temizlenmiyo da
her gün de yıkayamayız ki dimi naapsak da bu hayvan temiz olsa? kafasından aşağı bi bardak su döksem kurulanmak için yalanır ama kendi kendine temizlenmesini istiyorum.


 
yalansa bile çıkmaz o koku ya, yalayarak kendilerini temizlemekten ziyade tüylerini düzeltiyorlar bildiğim kadarıyla, pek bi çözümü yok gibi.

dışarı kontrollü bir şekilde çıkarmayı deneyebilirsiniz, köpek gezdirir gibi aynı ama bilemiyorum aynı olur mu kedi için.
  • Mackinaw  (22.02.14 18:54:29 ~ 18:54:54) 
kediler için toz şampuan var, denemedim ama çok çaresizsen dene istersen


  • kaymaktutmayansicaksut  (22.02.14 18:59:49) 
kedi şampuanı var ama her gün her gün yıkayamam ki
aç değil açıkta değiller niye pis pis yerlere giriyo totoşlar anlamıyorum

  • neira  (22.02.14 19:17:16) 
aklıma bir şey geldi ama??
yavrular ne kadarlık oldu? tekrar kızgınlık göstermiş olmasın sizinki? benimki yavruları 2 aylık bile değilken kendini sokaklara atıyor, sonra leş gibi olup geliyordu erkek kedilerden kaçacağım diye.

  • kaymaktutmayansicaksut  (22.02.14 19:21:27) 
ya aslında yavruları 5 aylık kendi de 1 yaşında falan herhalde
kızgınlık döneminde erkeklere kur yaptığına şahit oldum
etraflarında dolaşıp toprakta yuvarlandı falan 5 tane herif bunun yüzünden birbirine girdi hatta :) şimdi çıkıp napıyosa yavruları da kendi de pis kokarak geliyo
ayrıca evdeki çöpü de karıştırıyorlar
dayakla adam olunsaydı profesör olurlardı :p
  • neira  (22.02.14 19:55:52) 
yavru kediler kendilerini temizleme konusunda biraz bilgisiz oluyorlar, büyüdükçe öğreniyorlar.
erkeklerin kızgınlık döneminde, erkeklerin bıraktıkları kokunun olduğu yerlere sürtünüyor falan olabilir.

bence de toz şampuan denenebilir.

ama bana sorarsanız asıl çözüm kedileri dışarı bırakmamak.
  • blatta hiberna  (22.02.14 20:03:28 ~ 20:04:47) 
protein değeri daha yüksek bir mamaya geçmeyi dene, belki tavuk kemikleri filan buluyorlar ve cazip geliyor üzerinde kalan etleri sıyırmak. mamanın yanında akciğer-dalak filan ver özellikle akciğeri iyice pişirerek. ben veriyorum, hayvanlar kendilerine geliyor, yerkenki keyifleri paha biçilmez oluyor :)


  • kaymaktutmayansicaksut  (22.02.14 20:10:24) 
dışarda gezen kedilerin temizlenmeye vakti olmuyor, devamlı etrafı kollamaktan.

evdeki kediler boş zamanlarını yalanmakla geçiriyorlar.

yıkamayın. en iyisi kuru şampuan. ama şöyle bir şey de var ki kedi zaten dışarıya alışmış eve az geliyor. şimdi yıkamanızdan ya da kuru şampuandan filan iyice huylanıp evden eli ayağı çekebilir korkarım.
  • mea maxima culpa  (22.02.14 20:20:52) 
kuru şampuan kullanın. her gün kedi yıkanmaz


  • zombie0  (22.02.14 20:38:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.