[]

anti-sigara timi

şu son bir kaç duyurudaki anti-sigara timi bi yanaşın hele. derdiniz ne sizin aslanlar?




 
yahu yanımdaki insan bana rahatsız olduğunu söyleyemeyecekse, ben ona "haklısın, kurura bakma farkedemedim daha dikkatli olurum" diyemeyeceksem nerede kaldı anlayış ? duraklarda, açık alan da olsa kalabalık yerlerde içmeyenler de var ve haketmiyoruz bu kadar ötekilenmeyi. kibar kelimeler seçilip nazikçe yazılsa da sigara içen insanın mahcubiyetini beklemek demek, onun senin karşında ezik, aşağılık olarak varolmasını istemeye çok yakın. sigara zararlıdır, kötüdür ama aşağılanamaz.


  • baobap  (22.02.14 01:36:33) 
saçma sapan bir hal aldı bu tartışma. bir koşulla sigaranın aşağılanmasını kabul edebilirim o da "bütün tüketim" aşağılanırsa.
sigara içen insanı aşağılarken, komple makyaj insanını beğenip göklere çıkarma ikiyüzlülüğünden kurtulursak yani. zira her türlü "eşitlik" zeminine geliriz.

  • baobap  (22.02.14 02:01:46) 
kendinize lağım gibi kokmayı yakıştırıyor olabilirsiniz o bizim sorunumuz değil. lakin o kokunuzu bizlere niye teneffüs ettiriyorsunuz? otobüs bekliyor, otobüs gelip kapısı açılana kadar ne kadar içsem kardır diye düşünüyor herhalde sigarasını atıyor yola, dumanını da otobüsün içine üflüyor ve gelip yanına oturuyor. biz sigara içmeyen insanlar mecbur muyuz bunu çekmeye? kabul edin saygılı insanlar değilsiniz.


  • rock n roll  (22.02.14 08:29:18) 
Abi kokusunu geçtim (gerçekten sigara kokusundan nefret ederim)bağımlılık yapan bir şey gerçekten kötü yaa.

Sabah işe giderken, işyerlerinin kapısının önünde soğuktan titreye titreye sigara içenleri görüyorum ve gerçekten üzülüyorum. Bunun neresinde keyif şimdi?
  • old possum  (22.02.14 08:50:09 ~ 08:50:42) 
şöyle bir benzetme yapayım;

ben sabah kalkıyorum. kahvaltıdan sonra bir güzel sıçıyorum, zevk ala ala. sabah sıçması diye adını da koyuyorum. sonra bu boku alıyorum üzerime sürerek yola çıkıyorum. otobüse binip insanların yanına oturuyorum.

işte aynen öyle kokuyorsunuz. bir şişe parfüm bile sıksanız o rezil sigara kokusu üstünüzden gitmiyor.
  • bira sisesi kapagi  (22.02.14 08:56:32) 
sigara içmeyenler, sigara içenlere çemkirmek için kendilerinde hak görüyorlar, bu kadar basit. başka bir konuda seslerini çıkardıklarını görmedim bugüne kadar. varsa yoksa, sigara konusu. bu konunun dışında böyle ateşli konuşmalar yapmıyorlar. birazcık akıl vesselam, otobüs durağında temiz hava soluyacakmış. akıl tutulması yaşıyorsunuz sanırım. durakta, trafik akışında hangi temiz havadan söz ediyorsunuz siz? havadaki her türlü zehiri solurken sesiniz çıkmıyor da, bütün atmosferi sigara içenler mi kirletiyor? atmosfere salınan gazlardan da sigara içenler mi sorumlu? siz salak mısınız? sigara içenler kötü kokuyormuş? sanki içmeyenler güzel kokuyor? ter, sidik, sarmısak, soğan ve bilumum ekşimiş pis kokuları yayanlar, sigara içmedikleri için hoş mu kokuyorlar yani?sigara içen biri olarak, ben de sizden rahatsızlık duyuyorum. kolay kolay da laf söyletmem kendime. rahatsız olan benden uzak olabilir, ben öyle yapıyorum zira.


  • oinone pe  (22.02.14 10:06:15) 
oinone pe, uzak durmak istiyoruz sizden ama toplu taşıma araçlarında pek mümkün olmuyor. ya da aynı ortamda.


  • rock n roll  (22.02.14 10:11:25) 
toplu taşıma araçları pek uygun bir örnek olmadı be rock n roll. toplu taşıma araçlarında kucak kucağa gitmeniz rahatsız etmiyor da, sigara içenlerin kokusu mu rahatsız ediyor? bu mu yani? insani bir taşıma şekli olsa, kimse kimseyle bu şekilde yapışık olmasa, koku sorunu da olmazdı değil mi? siz yerel yönetimlere söylensenize, ne duruyorsunuz?


  • oinone pe  (22.02.14 10:20:28) 
sigarayı bırakmış biri olarak yolda yürüyerek sigara içen insandan bile rahatsız oluyorum, üflediği zaman ciddi anlamda ben soluyabiliyorum o dumanı ama ona karışacak değilim. eğer tramvay durağında vs. bir yerde içiyorsa çok pis küfür ediyorum.


  • usercan  (22.02.14 10:39:58) 
ben de yaşanacak temiz bir yer kalmadı diye çok pis küfürler ediyorum. buldukları her araziye binalar dikenlere çok pis küfürler ediyorum. yerel yönetimlerin parklar, ağaçlık alanlara yapmak yerine her yere imar izni vermelerine çok pis küfürler ediyorum. istanbul' un siluetini bozan, tarihi dokusunu zedeleyen, rant uğruna bu şehrin kimliğini zedeleyen yetkililelere en kötü laflarımı ediyorum. trafikte, şurada burada insanlara saygı duymayanlara çok pis laflar ediyorum. apartmanları yemek kokularına boğanlara, yerleri, denizleri, çevreyi kirletenlere çok pis küfürler ediyorum, sokaklara, kaldırımlara her türlü vücut sıvılarını bırakanlara çok pis küfürler ediyorum. her türlü pisliğini urtalık yerlere bırakanlara, denizleri çöplük haline getirenlere, poşetlerle, pet şişelerle doğanın anasını ağlatanlara, her türlü denetimsiz ve bilgisiz tarım ilacını kullananlara, tarım arazilerine bina dikenlere, gdo ve msır şurubu üretenlere, ithal edenlere, çocuğuna şekerli ve zararlı ne varsa yedirip, sigara içenlere laf söyleyenlere, memleketin anasını ağlatıp, ne varsa ranta dönüştürüp peşkeş çekenlerin, sigaradan ve içkiden rahatsız olmalarına, en yüksek vergiyi sigara ve içki üzerinden alıp, hala ''içmeyin efendim'' diyenlere, memleketin tek meselesi buymuş gibi davrananlara ne diyeyim? benim bunlara iki çift lafım olamaz mı? listeyi kısa tuttum, daha neler var neler, hepsini yazmaya kalksam, günler sürer.

kısa keseyim, sonuç: bunların hepsi ortadan kalkarsa, sen sigara içmeyen, sen ancak o zaman bana laf söyleyebilirsin. ben senin koynunda içmiyorum sigaramı, benden bir adım ötede dur, bu sana yeter.
  • oinone pe  (22.02.14 11:00:06) 
yani diyorsunuz ki bir yanlış başka bir yanlışı meşru kılar.

siz daha kendi yanlışınızı düzeltmeye yanaşmazken, başka yanlışları kendi saygısızlığınızı meşrulaştırmak için ortaya sürerken ülkede kötü giden hiçbir şeye çemkirmeyin lütfen. çok saçma oluyor.
  • bira sisesi kapagi  (22.02.14 11:09:21 ~ 11:09:47) 
ben her konuda sesimi çıkarıyorum gördüğünüz üzere. insanlara saygılıyım, aynı saygıyı onlardan da bekliyorum. açık alanda benim sigara içmeme laf edecek kişinin alnını karışlarım, ben hiç kimseye bu hakkı vermiyorum, kusura bakmasınlar. egsoz gazını solutanlara tek söz söyleme, gel bana laf söyle. gücün bana mı yetiyor yani? hangi yetkiyle bunu bana söyleyebilirsin ki? kimsin? buna ne hakkın var?


  • oinone pe  (22.02.14 11:16:00) 
Sigara icenlerin kafasinda duman yukari gidiyor sana nasil gelsin gibi sacma bir anlayis var. Ama oyle degil baylar bayanlar. Sokakta yururken 20 metre arkanizda bile dumaninizdan rahatsiz oluyoruz.

Nefes alabilecegi yer olmadigi icin sigara icmeyenlere hayat cok zor turkiyede.
  • f_d  (22.02.14 11:39:38 ~ 11:41:42) 
içenlere de zor gerçekten. kadınım yürürken sigara içmiyorum. rüzgarın yönünden dolayı dumanım birilerine gidiyorsa, sorarım, rahatsız oluyorlarsa yer değiştiririm. yaşlı, bebek ve çocukların olduğu yerde sigara içmemeye özen gösteririm. kibar ve nazik olan insanlara anlayışlı davranırım. bunun dışında ise, müdahale hakkı tanımam, konuşturmam. hem de bunu gayet edepli bir şekilde yaparım, karşımdakine o hakkı vermem.


  • oinone pe  (22.02.14 11:52:33) 
kendimi bildim bileli astım bronşit hastasıyım,6 veya 7 yaşındaydım teşhis koyulduğunda ve son 6-7 belki de 8 aydır eehhh yeter be kortizon kortizon nereye kadar diyerek ilaç kullanmayı kestim pat diye, dolayısıyla sigara dumanı soluduğum her an benim için o akşam nefes almakta zorluk çekeceğime işaret. bu bilgiyi verdikten sonra devam ediyorum.

benim sigara içen birini yargılamaya hakkım yok. bu onun bedeni, ceremesini de o çekecek. (pasif içicilik konusunu ayrı tutuyorum) aklı başında insan neticede, benim onun başına gidip de çemkirmeme gerek yok. anne babanız olur, sevgiliniz eşiniz olur rica eder, sağlığından endişe duyduğunuzu belirtir, olmadı ısrar edersiniz(ki başkasının ısrarıyla sigara bırakanına hiç denk gelmedim, ısrar edeni anlayabilsem de bana bile itici geliyor bir noktadan sonra)
eyvallah hepimiz biliyoruz, bu meret zararlı, içene de soluyana da... zilyon tane şey var içerisinde abuk subuk. ama ben bu kadar keskin hatlarla ve onlara pis, iğrenç, kokan insanlarsınız şeklinde bir çıkış yaparsam, olumlu bir adım atılmasını da bekleyemem karşımdakinden. eee bi siktir git derdim ben sigara içen biri olsam, sana ne derdim.
sigaradan bu denli rahatsız olunmasının tek nedeni, kokusunun daha yoğun olması. istanbul gibi bir şehirde, havanın temiz olmadığını, her soluk alışında egzoz dumanlarının arasında sıkışmış oksijeni soluduğunuzu bilmeniz lazım. çevreye dair duyarlılıkları olmayan,geri dönüşüm yapmaktan bile aciz, bir tane tohum ekmemiş insanların bu kaprisini anlamsız buluyorum(lafım buradaki kimseye değil, şahsen tanımam, genel anlamda konusuyorum)

sokakta yanımdan geçen biri sigara yaktığında önüne geçiyor muyum hemen, evet; önümdeki yaktığında resmen arkaya savrulan dumanla sağlı sollu savaş veriyor muyum, evet; yanıma sigara içen biri oturduğunda onun konusu beni rahatsız ediyor mu, buna da evet. ama arkadaş ben parfüm şişesini boşaltıp gezenlerden de rahatsız oluyorum, bir minibüsün içerisinde böyle insanlardan kaçtığımı da bilirim. olay, kokunun yoğun olması. sigara eğer güzel kokan veya insanın konu sınırları rahatsız etmeyen bir şey olsaydı, kimse zararlarından bahsetmeyecekti.

rahatsız olduğum noktada ben uzaklaşıyorum, duraklarda resmenköşe kapmaca oynuyorum ve bu anlamda düşüncesiz olduğunu da düşünüyorum o an dudağın içinde sigara içenin. benim onu uyarmam bir şey değiştirmeyecek diye düşünerek de, muhatap olmak yerine ben çıkıyorum durak dışına, şakır şakır yağmur da olsa. kapalı mekanlarda yasak vardı, şimdi yazıda kaldı ama o zamanlar deli rahattım, bunu içecek insanın ciddi anlamda dışarıda içmesi gerektiğini düşünmesi gerekiyor, bu kısmı bir netleştirelim. zaten gerisinin öküz olduğunu düşünüyorum. çünkü ben o sigara dumanını kokladığımda başıma anında ağrı saplanıyor, kapris değil bendeki. sigara kokusu sinmiş bir yere girdiğimde anında nefesim sıkışıyor. astımı olmayan biri nefes almanın ne kadar önemli bir şey olduğunu cidden anlayamaz, kocaman açtığınız ağzınızdan azıcık nefes girebilmesi kadar acizce bir durum yok sanırsam.

ama tüm bunlara rağmen, bunun bir bağımlılık olduğunu anlamadıkça, bir yere varamayız karşılıklı. anam babam değil ki ben kızayım sokaktaki amcaya veya ben kimim ki bir dolu (kokusuz) bağımlılığım var veya yokken sırf kokusu rahatsız ediyor beni diye çemkireyim. hep birlikte yaşıyoruz ve hayat ona buna küfrederek geçmiyor. ben yolumu değiştiririm, olur biter. bunun için uğraşmam gerekmeli mi, hayır gerekmemeli. ama kendi bedenimize en büyük saygısızlığı yıllar boyu yine kendimiz yapıyoruz, bunu da gözardı etmemeli bence.
  • kaymaktutmayansicaksut  (22.02.14 12:28:44) 
Ayrica sigara icenlerin garip bir "sigarama kimse karisamaz!" ergenligi oluyor. Ortada birbiri ile kesisen iki hak varken, temiz nefes alma ve sigara icme hakki, bu arkadaslar "ama egzos dumani" derler.
Fark etmezler ki kendisi sigara icme ozgurlugunu korudugunu dusunurken karsidaki daha temel bir ozgurlugunu, nefes alabilmesini, korumaya caliyor.

  • f_d  (22.02.14 12:29:23 ~ 12:31:01) 
ne zaman birisi gelir dibimde egzoz dumanı yaymaya başlar onlara da laf ederim. bu sigara içenlerde beyine az oksijen gitmesinden dolayı garip argüman yaratma alışkanlığı ortaya çıkıyor galiba.


  • bira sisesi kapagi  (22.02.14 12:33:35) 
kaymaktutmayansicaksut gayet güzel yazmış, aynen söylediklerine katılıyorum. ben insanlara rahatsızlık verecek şekilde sigara içmiyorum, içmemeye çalışıyorum, bu konuda elimden geleni yapıyorum en azından. ben, sırf sigara içiyorum diye bana çemkirme hakkını kendinde gören yurdum insanının yaptığına karşıyım. demeye çalıştığım şu: açık ve net olarak soruyorum, aynı duyarlığı başka hangi konularda gösteriyorsun? insanları rahatsız etmemek adına, sen nelerden feragat ediyorsun? bir sürü pisliği barındıran insanlara, çemkirme hakkını buluyor musun örneğin? yüzüne hapşıranlara, tükürükler saçana, yerlere tükürene, sümkürene, tavrın ne? ter kokan, bin türlü şey kokan, apış arası kokan insanlara ne söylüyorsun? söyleyeni ben hiç görmedim de, cidden merak ediyorum, hiç söylediniz mi? en azından denediniz mi?

böyle çifte standartlı, yanar döner olmayın, ayak üstünde de kimseyi yemeyin lütfen. ne zaman bu konulara da sesinizi çıkardığınızı görürüm, o zaman sizi ciddiye alırım. ben de bundan rahatsızım,
  • oinone pe  (22.02.14 14:11:18 ~ 14:13:50) 
hacı entropi diye bir şey var, termodinamiğin 2. kanununda da geçiyor. evde anamın salonda içtiği sigaranın kokusu benim odama kadar geliyor. dumanını yok etmenin çaresini bulun alın götünüze sokun isterseniz. ama o dumanı bana koklatmaya hakkın yok bro.


  • zazazaraeta  (22.02.14 14:16:15) 
@zazazaraeta demeye çalıştığım bu işte, kokusu rahatsızlık veren başlıca şey insana, çiçek böcek gibi koksaydı kimse bir şey demeyecekti.

ilk önce annenle halletmeye çalışmalısın bu durumu, ilk kavganı annenle vermelisin(vermiyorsun demiyorum), annende fark yaratmalısın ki annen de senin bedeninde fark yaratabilsin. evde aynı dumanı soluyup, anneye ses çıkaramayıp, durakta içen amcaya kızamazsın. ne yazık ki böyle.
  • kaymaktutmayansicaksut  (22.02.14 14:28:26) 
gidin kendinize sigara içilmeyen şehirler kurun, olur mu? orada yaşayın bir zahmet, size bu yakışır. sizin buna gücünüz yeter. biz sigara içenlere uzak olun. orada dumansız dumansız yaşayın bir zahmet. benim havamı da gözleri ve burunları sadece sigaraya hassas sizin gibiler zehirliyor bin türlü zehirle.


  • oinone pe  (22.02.14 14:29:55) 
arkadas olayin cicek doga kokusuyla ne alakasi var allasen. iki dk. mantik orgunuzu koruyun rica edecegim. adim adim yaziyorum bak:

1. insanlar burunlarindan nefes aliyor.
2. sigara sagliga zararli. (senin inanmaman/onemsememen durumu degistirmiyor.)
3. sen sigaranla etrafindakileri zararli ve rahatsiz edici hava solumak zorunda birakiyorsun.

once bu gercekleri bir kabullenin sona asagidaki cikarimlari yapabilirsiniz.

* 3. maddeyi yapmadigin zamanlar kimsenin senin sigarana karisma hakki yok. istedigin kadar icersin. ozgurlugunu korudugun icin destek de veririm.
* rahatsiz ettigin insanlarin tutarliligini sinaman gercekleri degistirmiyor. ornegin benim kisisel olarak durakta sigara icen birine laf edip etmememin konuyla hicbir ilgisi yok.
* rahatsiz olanlar kendi sehrini kursun demek fasizm oluyor. hosgorusuz bir yaklasim. (ya sev ya terk et 1!!)

@kaymaktutmayansicaksut, yapmak zorunda oldugu kose kapmacalari anlatmis. hatirlatmak gerekir ki bunu hayatin her dakikasinda yapiyoruz. kendisi kabullenmis ben kacarim onlar icsin diyor. ben ise niye benim kacmam gerektigini kabullenmiyorum. sonucta nefes almak daha temel bir hak.

birlikte yasama medeniyetini umarim ogrenebiliriz.
  • f_d  (22.02.14 15:12:51) 
kapalı mekanlarda ve vapurlarda (yasa gereği) içmesinler gerektiği üzere, başka bir şey istemiyorum ben.

zaten sigara içeni ben kendi evime almam, parkta çocuğumu oynatırken gelip de salıncağın dibinde içeni uyarırım, bineceğim taksiyi resmen ona göre seçiyorum, sigara içilmişse içinde binmiyorum. apartmanda sigara yakıp çıkanlara da söylerim lafımı. ama ben bankta otururken 2 bank ötede sigara içenin dumanına da karışamam, sigaradan nefret eden biri olarak bunu söyleyebilirim. bu nokta abartıdır artık. kalkar ve giderim. kabullenmek değil bunun adı, bu da benim onun alanına duydugum saygı. o kadar uzun boylu değil çünkü.

adam evinde çocuğu var içemiyor, kapalı yerlerde içemiyor, işte içemiyor... ee nerede içsin? bunu da görebilmek gerek diye düşünüyorum.(hiç içmesin o zaman demek ne yazık ki çözüm olmuyor.)

ama benimle dışarıda aynı masada oturup da sigarasını uzakta içmeyen veya en azından sigara dumanını benden uzakta tutmayan insan tanımıyorum. hatta birçok arkadaşım, bir seninleyken sigara içmiyorum, bunun da farkında olmuyorum demiştir kaç defa. ben rahatsızlığımda samimi isem ve karşılıklı taleplerimizde abartıya kaçmıyorsak, bir şekilde yürüyor hayat saygı çerçevesinde.
  • kaymaktutmayansicaksut  (22.02.14 15:26:53) 
ben insanlara saygılıyım, onlardan da aynı saygıyı bekliyorum. ben de madde maddeazayım madem.

- ben sigara içiyorum diye, insanları düşünmemezlik etmeye hakkım yok. kendi evimde bile belli alanda sigara içiyorum, çoğunlukla da balkonda. en son gittiğim yatılı misafirlikte, balkonda sigara içtim. küllüklerimi de kendim temizledim. hiç kimseye sıkıntı vermedim yani. günde iki kez duş alırım, üstüm başım da sigara kokmaz.

- dışarıda sigara içtiğimde de yakınımda yaşlı, bebek ve çocuk varsa, sigara içmemeye özen gösteririm. açık alanda sigara içtiğimde dumandan rahatsız olan birileri olursa, yer değiştiririm.

- sigarayı yasaklama kanunu eksik uygulanıyor, bunu biliyor musunuz? sigara içilmez, yasak demekle iş bitmiyor, sigara içenlere yer göstermek durumundalar.

- ben de sigara üzerinden ve pek çok kalemde vergi ödüyorum, aslında bunu istemek de hakkım.

- benim söylemeye çalıştığım şu: ben bunu yapıyorum, peki bunu yaptığım insanlar ne yapıyor? sigaradan başka rahatsızlık duyduğunuz hangi konu var ve bunu yapan insanlara sigara içenlere davrandığınız gibi mi davranıyorsunuz? bir derdiniz sigara, bundan kötüsü yok, içenlere zart zurt et, başka konularda sus. niye? bana bunun cevabını verin.

not. ben insanlara saygılıyım, onlardan da aynı saygıyı bekliyorum. ben de madde maddeazayım madem.

- ben sigara içiyorum diye, insanları düşünmemezlik etmeye hakkım yok. kendi evimde bile belli alanda sigara içiyorum, çoğunlukla da balkonda. en son gittiğim yatılı misafirlikte, balkonda sigara içtim. küllüklerimi de kendim temizledim. hiç kimseye sıkıntı vermedim yani. günde iki kez duş alırım, üstüm başım da sigara kokmaz.

- dışarıda sigara içtiğimde de yakınımda yaşlı, bebek ve çocuk varsa, sigara içmemeye özen gösteririm. açık alanda sigara içtiğimde dumandan rahatsız olan birileri olursa, yer değiştiririm.

- sigarayı yasaklama kanunu eksik uygulanıyor, bunu biliyor musunuz? sigara içilmez, yasak demekle iş bitmiyor, sigara içenlere yer göstermek durumundalar.

- ben de sigara üzerinden ve pek çok kalemde vergi ödüyorum, aslında bunu istemek de hakkım.

- benim söylemeye çalıştığım şu: ben bunu yapıyorum, peki bunu yaptığım insanlar ne yapıyor? sigaradan başka rahatsızlık duyduğunuz hangi konu var ve bunu yapan insanlara sigara içenlere davrandığınız gibi mi davranıyorsunuz? bir derdiniz sigara, bundan kötüsü yok, içenlere zart zurt et, başka konularda sus. niye? bana bunun cevabını verin.
not. ben insanlara saygılıyım, onlardan da aynı saygıyı bekliyorum. ben de madde maddeazayım madem.

- ben sigara içiyorum diye, insanları düşünmemezlik etmeye hakkım yok. kendi evimde bile belli alanda sigara içiyorum, çoğunlukla da balkonda. en son gittiğim yatılı misafirlikte, balkonda sigara içtim. küllüklerimi de kendim temizledim. hiç kimseye sıkıntı vermedim yani. günde iki kez duş alırım, üstüm başım da sigara kokmaz.

- dışarıda sigara içtiğimde de yakınımda yaşlı, bebek ve çocuk varsa, sigara içmemeye özen gösteririm. açık alanda sigara içtiğimde dumandan rahatsız olan birileri olursa, yer değiştiririm.

- sigarayı yasaklama kanunu eksik uygulanıyor, bunu biliyor musunuz? sigara içilmez, yasak demekle iş bitmiyor, sigara içenlere yer göstermek durumundalar.

- ben de sigara üzerinden ve pek çok kalemde vergi ödüyorum, aslında bunu istemek de hakkım.

- benim söylemeye çalıştığım şu: ben bunu yapıyorum, peki bunu yaptığım insanlar ne yapıyor? sigaradan başka rahatsızlık duyduğunuz hangi konu var ve bunu yapan insanlara sigara içenlere davrandığınız gibi mi davranıyorsunuz? bir derdiniz sigara, bundan kötüsü yok, içenlere zart zurt et, başka konularda sus. niye? bana bunun cevabını verin.
not. ben insanlara saygılıyım, onlardan da aynı saygıyı bekliyorum. ben de madde maddeazayım madem.

- ben sigara içiyorum diye, insanları düşünmemezlik etmeye hakkım yok. kendi evimde bile belli alanda sigara içiyorum, çoğunlukla da balkonda. en son gittiğim yatılı misafirlikte, balkonda sigara içtim. küllüklerimi de kendim temizledim. hiç kimseye sıkıntı vermedim yani. günde iki kez duş alırım, üstüm başım da sigara kokmaz.

- dışarıda sigara içtiğimde de yakınımda yaşlı, bebek ve çocuk varsa, sigara içmemeye özen gösteririm. açık alanda sigara içtiğimde dumandan rahatsız olan birileri olursa, yer değiştiririm.

- sigarayı yasaklama kanunu eksik uygulanıyor, bunu biliyor musunuz? sigara içilmez, yasak demekle iş bitmiyor, sigara içenlere yer göstermek durumundalar.

- ben de sigara üzerinden ve pek çok kalemde vergi ödüyorum, aslında bunu istemek de hakkım.

- benim söylemeye çalıştığım şu: ben bunu yapıyorum, peki bunu yaptığım insanlar ne yapıyor? sigaradan başka rahatsızlık duyduğunuz hangi konu var ve bunu yapan insanlara sigara içenlere davrandığınız gibi mi davranıyorsunuz? bir derdiniz sigara, bundan kötüsü yok, içenlere zart zurt et, başka konularda sus. niye? bana bunun cevabını verin.

not. kaymaktutmayansicaksut sen ve senin gibi düşünenleri tenzih ediyorum.
  • oinone pe  (22.02.14 16:47:52 ~ 16:59:37) 
hiçbiri değil de, soruyu soran sordu, karıştırdı ortalığı, gitti. :)


  • kaymaktutmayansicaksut  (22.02.14 17:35:46) 
@kaymaktutmayansicaksut ben de şimdi farkettim. ortalık fena karışmış soruyu sorduktan sonra tamamen unutmuştum tikleri vereyim bari


  • dinsiz adam  (25.04.14 16:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.