[]

İtalya vizesiyle Almanya'ya gidilebilir mi? (acil, önemli)

Evet arkadaşlar, bir arkadaşım pazar günü Almanya'ya gidecek. Vize alacak zaman bulamadı, fakat elinde İtalya vizesi var. Buna ek olarak Almanya'da katılacağı konferans-kalacağı yer ile ilgili kabul belgeleri var. Şimdi arkadaş Türkiye'den direkt Almanya'ya kabul edilir mi İtalya vizesiyle? Havaalanında geri çevirirler mi, yoksa prosedür açısından bir problem olmaz mı?




 
benim bir arkadasim da aynisini yapmisti italya daha kolay oldugu icin ordan vize alip ispanyadan baslamisti tatile. alman polisi arada gotluk yapabiliyor, kendimden biliyorum almanyada yasadigim icin. havaalanindan geri cevirmek gibi bir durum olmaz. yalnizca sorabilirler neden direk almanyadan almadiniz diye, orda da, burdan sonra italyaya gidicem, once ordan almistim vizeyi der, belgelerini de gosterir. sorun olmaz.


  • yonge and bloor  (21.02.14 23:45:06) 
Arkadaşınızda schengen vizesi var yani? Almanya ya da İtalya değil.


  • empty space  (21.02.14 23:50:37) 
çok teşekkür ederim.

@empty space, evet hocam schengen bölgesine giriş için İtalya vizesi varmış, anladığım kadarıyla.
  • degilim  (21.02.14 23:58:41) 
Oncelikle, geçerli vize olsa dahi, sınır polisinin götlük yapma hakkı yasal olarak var.

Italya vizesi ile daha önce Italya'ya giriş çıkış yapıldı mı? Eğer yapıldıysa ve vize tipi Mult (Çoklu girişe izin veren) ise sorun olma ihtimali çok düşük. Eğer vize tipi single (tek girişe izin veren) ise ve o giriş hakkı daha önce Italya'da kullanıldıysa arkadaşınız Almanya'ya kabul edilmeyecektir.

Vize daha önce hiç kullanılmadıysa Alman polisinin götlük yapma ihtimali düşük de olsa olabilir. Ben daha önce 5 kere Almanya'dan aldığım vize ile Yunanistan'dan giriş yaptım ve hiç bir problem yaşamadım. Yine de eğer arkadaşınız ayarlayabiliyorsa, Almanya'dan İtalta'ya geçecekmiş gibi bir rezervasyon ayarlayabilirse sorun çıkma ihtimali daha az olur diye tahmin ediyorum.
  • perkele  (22.02.14 00:06:53) 
o vizeyle daha önce italyaya girdiyse hiç sorun olmaz
daha önce o vizeyle hiç giriş yapmadıysa belki sorabilirler, elindeki belgeleri gösterdiğinde sorun olacağını sanmıyorum- çok uyuz bir polise denk gelmezse-vizem vardı tekrar alamadım der (zaten şengende olay bu geçerli şengenin varsa 3 günlük şengene tekrar başvuramazsın ki)
italya vizesiyle italyaya girerken polis üzerinizde kaç euro var diye sormuştu 10 senedir bana sorulan tek havaalanı sorusu budur.
  • niye ama  (22.02.14 00:08:20) 
İşim var almanya dan geccem ıtalya ya desin


  • kreider  (22.02.14 00:41:26) 
pasaportunda italya'dan alınmış şengen olduğu için almanya'ya vizeye başvursa bile vize alamaz zaten. "hacı senin vizen var zati" derler. belgeleri yanında tutsun her ihtimale karşı. raad olsun.


  • grosse tete  (22.02.14 01:12:29) 
yardır yahu bir almanya vizesini alıp araba ile avusturya üzerinde italyaya geçtik ki bunu trenle de yaparsın kimsenin kontrol ettiği yok. italyadan da fransya geçip tekrar almanyaya döndük. sınır diye bir şey bile görmedim ben. bizdeki ogs gişeleri gibi bir şeyler var içinde insan bile yok lkfgjdflkgdjfg


  • rubiks cube  (22.02.14 08:03:21) 
italya ya giriş çıkış yapmış ve birden fazla giriş hakkı varsa sorun olmaz zaten..
duration of stay gününe dikkat etsin yinede.

  • gibicibicis  (22.02.14 09:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.