[]

Midi Klavye'den Anlayan

Kendimce Depeche Mode şarkılarını çalmak istiyorum. O ilk dönem şarkıları mesela.

Böyle bi alet alsam, napmam gerekir? Nasıl başlanır bu merede? www.youtube.com


 
midi klavye denilen şey temelde piyanodur, orgtur sadece bilgisayar tabanlı çalışır. nota bilgin varsa bütçene göre al bir midi klavye daha sonra cubase, ableton, fl studio vs.. herhangi birini edin ve tak bilgisayarına, çalmaya başla.


  • zebragibi  (21.02.14 15:55:26 ~ 15:55:52) 
Herhangi bi' bilgim yok, kulaktan çalacağım. Depeche mode tonlarını nasıl edinebilirim, derdim o aslında.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (21.02.14 16:47:31) 
Öncelikle bir adet DAW (digital audio workstation)'da karar kılmalınız. Cubase, Nuendo, Reaper, Ableton Live vs.. gibi bir çok daw var, temel fonksiyonları aynıdır hepsinin. Önemli olan hangisinde daha rahat çalışacağınız. (Tamamiyle midi üzerine çalışacaksanız Live bazı kolaylıklara sahip.)

Daha sonra bu daw üzerinde çalıştıracağınız audio pluginleri (VST, Au, Rtas vb diye adlandırılır) yüklemelisiniz. Tabi envai çeşit VST var, örneğin kimi sample edilmiş orkestral keman çalmanıza yardımcı olur, kimi ise bir hardware synthesizer gibi ses üretir. Siz daha çok o janr'a ve döneme hitap eden vst'eri araştırıp bulmalısınız.

Daha sonra bu VST'lerde istediğiniz sesleri programlayarak yahut hazır presetleri kullanarak çalabilirsiniz.
  • johan sebastian  (21.02.14 19:33:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.