[]

motion sickness

arabada kitap okurken baş dönmesi, telefonla oynarken baş dönmesi ve sonrasında mide bulanması gibi durumlar için

geliştirdiğiniz yöntemler var mı kurtulmak adına? paylaşın mutlu edin bizleri teşekkürler...


 
bazen uykudayken bir yerden düşer gibi olup uyanmamız da mı bu yüzden yoksa?


  • zebragibi  (21.02.14 00:05:28) 
bende çok aşırı vardı 4 sene servise binince alıştım geçti


  • zokondor  (21.02.14 04:02:26) 
ben bu durumun karnim tokken daha fazla oldugunu farkettim. ac gezince daha az rahatsiz oluyorum. su icmek de biraz olsun iyi gelir bana ayrica.


  • balli borek  (21.02.14 05:58:53) 
Hem odiyus'un hem de zehragibi'nin sorusuna cevap vermeye geldim.

Motion sickness dediğimiz şeyin genetik olduğu yönünde büyük kanıtlar var, çekinikçe bir gen olduğu tahmin ediliyor ve topulum %30'unda var. Engellemek için şimdilik iki yol var.

1. Haplar: Yalnız bu haplar tehlikeli, hafif bir doz aşımında zombie effect oluyor diyorlar. Çevreyi algılamama, emirlere düşünmeden uyma ve agresiflik yaratıyormuş.

2. Bilek bantları: encrypted-tbn1.gstatic.com
Bu bantlar hareket edilme hissini azalttığından çok virajlı yollarda etkili ama yine de kitap okutmaz. Sadece normalde hafif başının döneceği yerde normal bir şekilde indiriyor insanı ya da ön koltukta oturması gerekmiyor insanın, arka koltukta yolculuk edebilir hale getiriyor.

Uyurken düşme hissi ise apayrı. Hypnic jerk onun adı. O istemsiz bir kas hareketi. Gün içinde stresli olunduğunda ve başka birtakım durumlarda kaslar kasılır. Yatınca da birden rahatlatılmaya çalışılır o kaslar. Bunu ısınma hareketleri gibi düşünün. Hareketsizlikten ciddi bir harekete geçince nasıl ki acı çekeriz; burada da ciddi bir sıkmadan tam tersi yönde bir rahatlamaya girince kaslar ne yapacağını şaşırıyor ve duruma alışamıyor. Dolayısıyla da bir iki istemsiz titreme ya da boşluk hissi yaratıyor. Motion sickness ile bağımsız bir durum. Gün içinde stres ve gerginlik ne kadar çoksa o kadar çok düşme ve hoplama hissi yaşama olasılığı oluyor.
  • aychovsky  (21.02.14 07:36:08 ~ 07:40:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.