[]

Retro kulaklık ve laptop sorunsalı. Az ses ve kalın jak problemine çözüm.

Arkadaşlar öncelikle kulaklığımı tanıtayım. Kulaklığım JVC STH-10E. Alet şudur: www.hifiengine.com

Şimdi ben bu kulaklığı yıllar önce pikap dinlerken kullanıyordum. Bu aletin jak'ı, yani çıkışı kalın uçlu olduğu için mp3 player veya laptop ile kullanmam mümkün olmuyordu.

Ben de kalın jak'ı ince jak'a çeviren, yani laptop ve mp3 player'e uygun hale getiren şu küçük aparatlardan aldım. Eve geldim bir hevesle laptop'a taktım, çünkü kulaklığın sesi gerçekten şahane(ya da bana öyle geliyor). Fakat gelin görün ki ses aşırı derecede az geliyor. Eyvah dedim laptop'un çıkışı yetmiyor, kulaklık amfisi lazım. Fakat kulağımda sökerken farkettim ki, jak'ı yarım takınca ses gayet şahane geliyor. Ama bu sefer de laptop hoparlör sesini kesmediği için kulaklık olayının bir anlamı kalmıyor.

Yani jak'ı yarım takıp az sürttürünce tam ses geliyor, hoparlör de kulaklık ta aynı anda çalışıyor. Jak'ı tamamen takınca, hoparlörün sesi kesiliyor. Ama kulaklıktan çok az ses geliyor.

Şimdi bu sorunu nasıl çözebilirim? Sorun nerede? Laptop'a normal kulaklık takılınca gayet güzel çalışıyor.

Bu arada kulaklık işinden anlayan arkadaşlar yorum yapsın, eğer hakikaten kallavi bir kulaklık değilse gidip 50 tl'ye en düşük model Sennheiser'lardan alayım.

 
kulaklığın eski tüfeklerden, güzeldir. ama büyük ihtimalle kulaklık kablosu zedelenmiş ondan temassızlık var. hiç uğraşma tamirle vs git güzel bi akg yada senn al


  • GibsonRules  (20.02.14 23:38:02) 
Sanırım çeviren aparatta


  • enter saltman benim  (20.02.14 23:48:34) 
peki tamir olmaz mı bu kulaklık?


  • dergus  (21.02.14 00:55:37) 
aparatı değiştir muhtemelen sorun onda.akıllı telefon girişi gibi olmamasına ya da mono adaptör olmamasına dikkat et.mesela kulaklıkta girişte 3 metal kısım vardır.aldığın adaptörde 2 tane(mono) ya da 4 tane(akıllı tel girişi) varsa temassızlık olabiliyor.ki bana da böyle geldi hafif geri alınca düzgün çalışmasından.adaptörü değiştir.olmadı hafif uzatmalılardan al bi yerde 2 tane giriş olmasın.daha sağlam geliyor bana az bişey uzatmalılar.

kulaklığın girişini değiştirtmeye sakın girme düzen tutmuyor.kısa süre sonra bozuluyor.
  • aşksız prens  (21.02.14 05:09:57 ~ 05:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.