[]

yedek subay vs kisa donem

iki asker tipini yan yana koydugunuzda, askerlik donemi boyunca hayatlarindaki farkliliklar nelerdir, karsilastirmali bicimde anlatir misiniz?

tesekkur ederim sevgili arkadaslar.


 
Elbette erkekler daha iyi yanıt verir ama kısa dönemin sevgilisi, yedek subayın arkadaşı olarak gördüklerimi yazayım, işim gücüm yok zira:
Öncelikle hepsi yere ve baştaki subayın ruh haline göre değişir elbette.
Kısa dönem (hele de ileri yaşsa) iyi küfreder. Bayağı küfreder. Genç atarlı yeni mezun teğmenlerden laf yerler. Sonra gelir, fazla özletmez.
Yedek subay uzun gider, bayağı gider ama daha rahattır, para biriktirir, ücra bir yerse ve en üst kişilerdense çayını getirtir, adam azarlayabilir vs vs.
Tabii tam tersi de olabilir, hep zamana mekana kişiye bağlı.
  • whoosie  (20.02.14 23:05:01 ~ 23:05:50) 
astegmen = sabah girer aksam cıkarsın.gomutanım derler. gidicegın yere göre elinin altına bılmem kac asker verırler onlarla ugrasır durursun ya da evrak işi yaparsın. nobetin olur.belkide kıl bir üstün olur. içtima alırsın. hafta sonu nobetın olur. sorumlulugun fazla olur. ama aksam cıkp evıne gidersin. maaşını alırsın vs.

kısa dönem=6 ayda evıne donersın.en kotu nobet tutarsın. sorumlulugun daha az olur. ayda 60 tl yada doguda (tam bılmıyorum) 200 tl alırsın.ranzalarda askerlerle yatarsın.orda duş alırsın. carşı beklersın vs
  • tadutadu  (20.02.14 23:07:17) 
Kisa donem kalin kisa, uzun donem uzun ince derler... dogru da derler. Astegmen aksam cikar gider er kogusta kalir saat olarak Astegmen den daha fazla askerlik yaparsin ben 20 lira maas aliodum 20 lira hocam... 1 yili gecti yeni atlattim kisa donemi


  • mormormorius  (20.02.14 23:10:10) 
Asteğmeni çok fazla iplemezler askeriyede... Rütbe olarak uzmanların, astsubayların üstüdür ama yine de sallamazlar. Arkadaşların dediği gibi memur gibisin, arada bir gece nöbetçi olursun. maaşını tam olarak bilmesem de 1500 filanmış. Ağır bir eğitimi varmış, 12 ay sonra dönersin.

Kısa dönem askerlik ise uzun dönemden tek farkı süresinin kısa olması. Çoğu yerde bu yüzden "ne de olsa diğerlerinden erken dönecek, işleri buna yaptırın" mantığı işlemekle beraber üniversite mezunu olduğunuz için posta, yazıcı, telsiz olaylarını size verebiliyolar. 6 ay yaparsın, bu süre boyunca "poşeeettt" lafını benimsersin ayda 22 lirayı cebine atar harca harca bitiremezsin.

(maaş konusu doğuda artıyor tabi, 3 kuruş için değmez, Allah düşürmesin)
  • livaneli kadir  (21.02.14 00:53:51 ~ 00:54:36) 
askerlik yaptığım sürece hergün anama babama beni okuttukları için dua etmiştim. asteğmeni kimse sallamasa da, subaysın. erat değilsin. etrafımda kısa dönem yoktu ve karşılaştırma imkânım olmadı.


  • compadrito  (21.02.14 03:25:50) 
Yedek subayların askerlik hikayesi daha çoktur. Hepsi bu.


  • alideemir1  (21.02.14 16:30:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.