[]

İşten çıkarayım mı?

Olay şu:

Yazılım yapmak için girdiğim şirketimde kendini Ar-Ge koordinatörü, yurtdışındaki müşterilere sahada verilen kısa soluklu (10-15 gün) destek faaliyetlerinin yöneticisi ve şirketin çok uluslu bir şirket tarafından satın alınmasından dolayı kurumsallaşmaya başladığı bugünlerde ciddi derecede sözü geçen orta düzey bir yönetici olarak bulan bir elektronik mühendisiyim.

Teknik destek bölümünde kalbur üstü bir sistematik oluşturdum fakat Ar-Ge dikiş tutmuyor. Bunun nedenlerinden bir tanesi de, Ar-Ge de çalışmakta olan bir arkadaşın aşırı rahat çalışma şekli. Bu arkadaş hem benim üniversiteden arkadaşım hem de bu şirkette işe başlamama vesile olan kişi.

Rahat tavırları da, Ar-Ge mühendislerinin sık boğaz edilmemesi yönündeki düşüncelerinden kaynaklanıyor. Bu fikre katılıyor da olsam, bir personelin yaptığı çalışmaları düzgün rapor etmemesi, deadlinelarına uymak değil yaklaşamaması bence kabul edilir bir şey değil. buna ek olarak sürekli surat yapması, mızmızlanması hem sinirlerimi bozuyor hem de diğer personellerin motivasyonunu alt üst ediyor.

Bu adamı, patron bir süredir çıkarmak istiyor ama şu güne kadar sürekli engel oldum buna ama benim de bir sabrım var

Ne yapalım, çıkaralım mı bu arkadaşı? Fikirleri alayım.

Teşekkürler.

 
bi şekilde kandırıp çaktırmadan başka bir bölüme transferini sağla, ondan sonra ne yaparlarsa yapsınlar. sana iş ayarlamış yöneticisi olmuşsun zaten koyuyodur herife.


  • r_u_h  (20.02.14 19:50:11) 
4 satırlık bir cümleyi işimdeki pozisyonumu anlatabilecek kadar kurma kapasitesi olmayan biri olarak, önce konuşun bence. düzelmezse çıkarın.


  • tuborg yesili  (20.02.14 19:50:54 ~ 19:51:22) 
Eğer önündeki projeye dair hiçbir heyecan ve istek duymuyorsa cıkart tabi. vakit ve para israfı.


  • Solem  (20.02.14 19:56:23) 
İşe alınman konusunda sana yardımcı olmuş, bir kalemde silip atmak olmaz, ona patronun senin bu hallerinden hoşnut olmadığını, kendine çeki düzen vermezsen işten çıkartmayı düşündüğünü söyle, bu işe ihtiyacı varsa kendini düzeltir, baktın düzeltmiyor o da bu işi istemiyordur zaten çıkartırsın.


  • grimer  (20.02.14 20:12:17) 
Uyarmak lazim bence. Kulak asmazsa birak patron kovsun sen bulasma bu sefer.


  • fortisvita  (20.02.14 20:34:21) 
bence al karşına böyle baba gibi kardeş gibi konuş abi de bak böyle böyle,benim içim el vermiyor ama böyle devam edersen atılıcaksın vs vs. bu ayarda bu seviyede bir konuşma yap mümkün olduğunda üstten cümleler kurmamaya çalış.


  • yol  (20.02.14 20:38:39) 
uzun süredir benzeri bir sektörde ar-ge konusunda çalışıyorum. işten çıkar çıkarma diyemem ama kendi tecrübelerime göre bir ar-geden verim alabilmenin yolları şu.

- ar-ge'nin başında işi bilen ve personel ile patronlar arasında köprü olabilecek bi yönetici. bu iş 3 ayda olamaza ikna edecek adam olmalı. klasik ar-ge personeli patronlarla muhattap olmak tartışmak istemiyor beceremiyor da zaten.

-esnek disiplin: insanlar facebook açamazsın, neden tuvalette 15 dakika kaldın şeklinde sıkıştırılmamalı ama her kişinin elindeki işin deadlineı konusunda bilinci olmalı.

-ar-ge çalışanına kendini iyi hissetmesini sağlayacak motivasyonlar verilmeli.
mekan, çay, kahve çeşitli aktiviteler vs.

tüm bunlar varsa ve o adam hala mızmız işinden uzaksa tekrar kazanmanın oldukça zor olduğunu düşünüyorum. ar-ge personeli klasik personelden biraz farklı olmak zorunda. yaptığı işten keyif almalı ve keşfetmeyi sevmeli aksi halde asla iyi sonuca ulaşamaz. motivasyonu düşük bir insan etrafındakilere de kötü örnek olacaktır.
  • orpheus  (20.02.14 23:15:20) 
yazılı olarak kendi performansını değerlendirmesini isteyin. sonra da yazılı olarak cevap verin. ilk ve son mahiyetinde yazılı bir uyarı tebliğ edin. imzalı filan bir tebligat olsun. belgeleyin bu yazılı uyarıyı yani.

3 vakit içinde kendine çeki düzen vermezse de, muhasebeye gidip çıkışını alsın.

sizin ona müteşekkir olmanız başka şey, onun beraber ekmek yediğiniz şirkete kötülük ediyor olması bambaşka bir şey!
  • compadrito  (21.02.14 03:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.