[]

eski ev sahibini şikayet etmece

selamlar,

daha önceki ev sahibim depozitomun üzerine yattı ve vermemekte diretiyor. zamanında ödemeleri ısrarla banka havalesi ile yapmak istememe rağmen kabul etmemişti. sanırım vergi vermemek için elden almak istiyordu. bunun bir kaç tane kiraya verdiği dairesi var. ve muhtemelen bütün kiracılardan kirayı elden alıyor. bana geri ödemediği depozitomun ondan bir şekilde çıkmasını istiyorum. ben bu şahısı nereye şikayet edebilirim? vergi dairesine mi yoksa başka bir yere mi?

teşekkürler,

 
madem bu durumdan şikayet edecek kadar rahatsızdınız, ne evde kaldığınız ve kirayı elden verdiğiniz zamanlarda şikayette bulunmadınız?


  • pain of liberation  (20.02.14 13:19:32) 
Nereye sorusunun cevabını bilmiyorum ama sanki devlet vergi kaçıranları şikayet edince alınan paranın %10'unu şikayet edene veriyordu. Böylece senin depozit de aradan çıkmış olur.


  • onexey  (20.02.14 13:20:05) 
elden alıyorsa makbuz vermiyordur ve vergi kaçırıyordur. siz parayı bankaya yatırmalıydınız. vergi dairesine şikayet edebilirsiniz ama böyle karı kız işleri yeirne telefonu açıp "seni zikerün ama homua sokarın" şeklinde yükselirseniz başarı oranınız yüzde 80 diyebilirim.

tabi şiddet ve böyle şeyler bişeyleri çözmüyor ama böyle orta direkt köylü adamların terbiyesi o yönde. kükreyin derim.
  • analord  (20.02.14 13:23:06) 
@pain of liberation

banka ile yatırmak istememin tek sebebi ilerde kiraları bana ödemedin diyebilme ihtimalini ortadan kaldırmak istememdi. kendisi sözleşmeden bulunan ödeme tablosuna her ay imza atarım problem olmaz diyince ben de üzerine düşmedim. zaten aradığım evi zar zor bulmuşum böyle bir detaydan dolayı da evden vazgeçme lüksüm olmadığı için kabul ettim. şimdi depozitomu alamadığım için kendisinin de canının yanmasını istiyorum. olay tamamen bundan ibaret.

@analord

bu kadarlık bir meblağ için adamla kavga etmeyi v.s planlamıyorum. zaten yaşlı başlı adam. ben sadece bana vermediği paranın ondan bir şekilde çıkmasını istiyorum. olay bundan ibaret.
  • borschtang  (20.02.14 14:12:21) 
e yaşlı başlı adam madem bırakın o vakit parayı kovalamayı.
sonuçta şikayet ettiğinizde de bir dünya uğraşacak değil mi?

  • teoridefeminist pratiktegeysa  (20.02.14 14:17:31) 
Adama gayet sakin bir şekilde şunu ifade et ama söylerken ciddi olduğunu hissettir. Lan bu garanti yapar dediğini desin.

Git ve açıkça yapacaklarını anlat. Bak de ben bu güne kadar kimsenin hakkını yemedim, kimseye hakkımı yedirmedim. Gerekirse daha fazla zarar ederim ama o parayı senden alırım de. Daha önce yaptım, yine yaparım, üşenmem vaktim bol de. Bütün bunları göze alıyorsan sen verme paramı de. Bu da son uyarım de ve bekle. Adamı döverim ederim diye tehdit etme tabi. Yasal yollarla hallederim manasında kur cümleleri. Adam blöfünü yerse verir. Yemezse de ya harbiden uğraşacaksın (yasal yollardan) ya da kendince bir yol bulacaksın (orası sana kalmış) veya üzerine su içeceksin.
  • draconas  (20.02.14 14:23:07) 
@teoridefeminist pratiktegeysa
sanırım ben derdimi anlatamıyorum. diyorum ki;

adamı gidip dövecek halim yok. telefonda hakaret etmenin de bana da bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. tek istediğim bana vermediği o paranın ondan bir şekilde çıkması. yani bu yaptığının yanına kar kalmasını istemiyorum. belki ben alamam paramı ama o para onun cebinde de kalmaz. olay bundan ibaret.
  • borschtang  (20.02.14 14:27:41 ~ 14:29:27) 
Ben Maliye Bakanlığı'na şikayet etmiştim eski ev sahibimi. 6 ayda ancak sonuçlandı şikayetim. Ceza kesilip kesilmediğini söylemiyorlar. Ama mükellef kaydı mı ne öyle bir şeyler açmışlar. Bir daha vergi kaçıramadı yani.


  • dugun ve cenaze  (20.02.14 15:41:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.