[]

Amerika'ya göçmek...

Selamlar. Önce kendimi anlatayım ardından olayı anlatayım bir fikir verin bakalım olur mi bu iş?

Ben müzisyenim, Almanya'da yuksek lisans yaptım su an baya İstanbul'da heryerde çalıyorum gibi ancak haliyle gelirler yuksek degil. Eşim üniversite mezunu ve 3 yıldır bankada çalışıyor. Memnun degil cevresinden ve geliri de su an düşük. Yükselmesi icin uzun yıllar var önünde. 30 ve 28 yaşındayız.

Şimdi... Eşimin Boston'da akrabası varmış. Baya dominos pizza magazalari var. Frenchaising mevzu.

Dedik ki gidelim bu mağazada pizza dağıtım olur, yapım olur bize iş versin başlangıcı yapalım. Yılllar icinde kendi mesleklerimizde iş bulabilirsek ne ala. Bunun için illa green card mi gerekir, işe alacağını söylese direk göçmen vizesi vermezler mi? Bu konuda bilgisi, tavsiyesi olan var mi? Ayrıca Boston nasıldır ki?

 
  • compadrito  (19.02.14 23:34:19) 
h1-b vizesi ile çalışabilirsiniz, o da pizza dağıtımına elbette verilmez.

üst düzey yönetici olarak gösterebilirler, fakat maaşınızı da ona göre yüksek tutmalılar. siz ne kadar "yuksek gosterip" maaşı cebinizden verme yoluna gidebilseniz de yine de vergiden kaçma durumunuz olmaz.

artı kotalar da çabuk doluyor son senelerde o nedenle işi sıkı tutmalısınız.

pizzacı akrabanızın yapması gereken bir immigration avukatı ile görüşüp yordamına uydurmak.
  • kuja  (19.02.14 23:35:22) 
burada iki türk arkadaşım var, bankada çalışıyorlar, biri şubenin müdürü.
biri hala pizzacıda kaçak çalışmaya devam ediyor. diğeri de tır şoförlüğü, inşaat işçiliği vs. yapmış ilk geldiği zamanlarda.

bence denemeye değer. boston da başlar sonra duruma göre farklı bir yere geçebilirsiniz. şu an boston dan daha sıcak bir yerde olmama rağmen soğuk ve kara küfrediyorum. oradan aklıma geldi.
  • sumuklu asilzade  (20.02.14 00:52:21) 
Turist olarak gidip, akrabalarının yanında sıfırdan başlayabilirsiniz, 5 yıl ülke dışına çıkmadan ve hiç polislik olmadan durun, sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Akrabalariniz da referansiniz olur. Benim bir akrabam böyle yaptı. Ben 2 yıl oldu, ısim dolayisiyla Trye dönmeden yaşıyorum. Baya bi özledim ama siz karı koca biraz daha rahat olursunuz gibi.
Gelelim boston mevzuna.
Boston bence dünyanın EN güzel ve yasanilasi şehri. 1,5 yıl orada yaşayan biri olarak düşüncem budur.
  • jemjum  (20.02.14 04:09:15) 
oncelikle sunu bilin ki turist olarak gidip kalirsaniz asla vatandasliga basvuru falan yapamazsiniz. af ciksa bile belli bir yildan once girenleri aliyorlar vatandasliga. ha vatandasligi siktiret derseniz yasarsiniz. ancak... asla ve asla bankaya girip calisamazsiniz. illegal olarak yasarsaniz, ki bir kere illegal oldunuz mu ciktiktan sonra geri sokmazlar.
ikinci opsiyon da legal gitmek. bu cok ama cok zor bir sey. soyle ki, ya greencard cekilisi kazanacaksiniz ya da sponsor olan birisi sizi getirtecek. sponsorluk icin de ozel yeteneginizin olmasi gerekir. muzisyenseniz bu eksende ilerlemeye calisabilirsiniz ama cok zor. is bulup bir sure calistiktan sonra green cardi verirler. bir baska yol da cok buyuk bir investment yapmak ama bu opsiyon gecerli degil sanirim sizin icin.

bir heves atlayip gitmeyin oralara. benim ailem yapmis, ben amerika'da buyudum. amerika'da illegal olarak yasayacaklari ve yasadiklari her sey karsisinda yine de mutlu olan insanlar turkiye'de artik baska sansi kalmayanlardir. kariniz banka'da iyi kazaniyorsa, calisma saatleri belliyse, sizin de iyi kotu kazanciniz varsa asla gitmeyin. pizzacida calismak oyle basit bir is degil. adam gibi para kazanmak, turkiye'de yasadiginiz standardi dusurmemek icin baya calismaniz, diger driver'larla yarismaniz, bahsis toplamaya gayret etmeniz gerekecek.

ama su da var ki, eger cocuk dusunuyorsaniz gidin. cocugu orada dogurun. tutunamasaniz bile cocugun abd vatandasligi olsun. goze alabileceklerinizi iyi degerlendirin. akraba bile olsa bir andan sonra sikilir, trip atar(ki hakkidir, adamin evine gidip yerlesmek, isine girip salivermek olmaz) illa ki o evden cikacaksiniz, baska islere bakacaksiniz. illegal oldugunuz icin minimum kazanacaksiniz, cok saat calisacaksiniz. cocugunuz olursa belki yuzunu yatma saatleri disinda goremiyeceksiniz. cok agir seyler yasayabilirsiniz, akla hayale gelmeyecek. bu tip seylere dayanacak gucumuz var diyorsaniz gidin, hayirli olsun.
  • beriberi  (20.02.14 08:13:20 ~ 08:55:33) 
beriberi çok güzel ve çok doğru söylemiş. kaçak olarak çalışmak, senelerce, belki 10 - 15 sene patinaj yapmakla eş anlamlı. ben 15 sene süreyle haftada 7 gün çalışmış olan benzin pompacısı gördüm. kürek mahkûmu gibi. bütün hava şartlarına ve benzin kokusuna maruz kalarak. günde 12 saat! orada kafayı iyice sıyırmadıysanız, kaçak olmaya bu kadar heves etmeyin. onu yapacağınıza, Türkiye'de başka bir şey olun ve onun üzerinden gelmeyi deneyin. uyku semesi, o şeyin ne olduğunu şu anda akıl edemedim.

işin sırrı, yıllar içerisinde kendi mesleklerimizde iş bulabilirsek ne âlâ cümlesinde yatıyor. oturma ve çalışma izni olmayan birisi, kendi mesleğinde nasıl iş bulacak?

ben sizin şevkinizi kırmak ve harekete geçmenizi engellemek için yazmıyorum. sadece, ileride pişmanlık duymayın diye yazıyorum. bunları bile bile lades diyenler yok mu? bi dolu! bile bile lades diyosanız, hayatınızın çok zor bir dönemine hazırlıklı olun.

karnınız çok iyi doyar. o bir gerçek. ama avukata, doktora, diş hekimine ve polise işiniz düşmeden yaşayacaksınız ve it gibi çalışmak lafının bile tarif edemeyeceği bir tempoda çalışıp asgari ücret alacaksınız. ama o asgari ücretle karnınız çok iyi doyar. iki gün önce kızarmış tam piliç aldım 5 dolara. yarısını yiyebildim sadece. saatte en az 7-8 dolar gibi bir para kazanırsınız.
  • compadrito  (20.02.14 13:47:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.