[]

moda bloggerları bu kadar pahalı şeyleri nasıl giyiyor?

bunu gerçekten düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum. buse terimi bu sorunun dışında tutuyorum ama atıyorum bir meriç küçük (maritsa.co) bir nil ertürk bu insanlar baya anası babası memur senin benim gibi orta düzey gelirli aile çocuklarıyken nasıl 1000 euroluk dolarlık ayakkabılar çantalarla her gün poz veriyorlar aklım almıyor hiç almıyor. çoğu moda bloggerı da aynı şekilde çok pahalı şeyler giyiyorlar. nedir bunun sırrı?




 
tamamen sallıyorum, belki tanıtım amaçlı onlara gönderiliyordur. bir şekilde anlaşması vardır. ama tabi bu geçerli de olmayabilir. emin değilim.


  • clones  (19.02.14 21:51:01) 
bi internet girişimcisi olarak cevap veriyim. sponsorlar karşılıyodur.

bu kişileri tanımıyorum ama iyi bi blog yazarıysanız ve belli bi kitleniz oluşmuşsa zaten bu tür konular sıkıntı olmaktan çıkıyor.
  • kambocya diasporasi  (19.02.14 21:51:04) 
Firmalar ürün tanıtımı için yolluyor söylenildiği gibi sponsorluğa benzer bir işleyiş var.


  • tuborg yesili  (19.02.14 21:56:05) 
@divit

para verdiklerini bir yere kadar düşündüm evet sonuçta bir chanel ya da valentino ya da louboutin gibi markalar bloga gelip de sana sponsor olayım demez diye düşündüğümden... türk markaları hadi neyse de dünya çapında ünlü marka ürünlerini böyle peynir ekmek alır gibi alıp giyebilmeleri beni şok ediyor.
  • kirazıseviyorum  (19.02.14 21:56:19) 
iyi bloglar reklamdan cok kazaniyor, bir de urun gonderiyor markalar, alisveris websiteleri vs.. ayrica bu bloggerlar cok da fakir degil, meric kucuk house cafenin ortaklarindan birinin sahibinin sevgilisi.

EDIT:
bir de mesela arkadaslarindan da odunc aliyorlardir cantalari falan.
  • little miss rejectee  (19.02.14 21:56:41 ~ 22:00:04) 
moda blogger ı dediğin insanlar benim özellikle takip ettiğim hbnam var mesela dünyanın her yerine davet ediliyor ve sokak modasının çekimlerini yapıyor bılmem kac bın tane belkı mılyona yakın takıpcısı var firmalar okadar insan ulaşmak için dunya reklam anlaşması yapıyorlar ama sadece bır kısıyle bu işi çözebılıyorlar kı onlarca blogger var ve sponsor lar gucci dkny tommy armanı vb. bunlarla anlasma ımzalıyorlar.
öte yandan buse terım dedıgın şahıs türkiyenın en cok kazanan adamlarından bır tanesı nın kızı yanlıs hatırlamıyorsam mıllı takımda bılmem kac sene önce 125 bin tl maaş alıyordu.Para yani kapişş

  • john  (19.02.14 21:58:38) 
@john

buse terimi ayrı tuttum dedim zaten onun geliri malum.
  • kirazıseviyorum  (19.02.14 22:00:17) 
bir de ben leandra medine'i (manrepeller) her hafta sokakta goruyorum, kadin hic durmadan alisveris yapiyor.


  • little miss rejectee  (19.02.14 22:01:10) 
@little

gerçi benim örnekler de şimdi alıp yürümüş isimler oldu ama başlangıç postlarına bakmak lazım belki kitleyle değişmiştir markalar da. evet çevre de paralıysa muhtemelen ödünç almak kolay olur. ne güzel hayat ben de gireyim bu işe.
  • kirazıseviyorum  (19.02.14 22:03:43) 
ben de merak ediyorum çünkü en başından beri dediğin gibi giyiniyorlar, sponsora bağlı falan değil.


  • mayaa  (19.02.14 22:08:53) 
www.nilerturk.net

nil ertürk böyle bi gelir kapısı bulmuş galiba, bunlar ve bazı imtiyazlı alışveriş anlaşmaları olsa gerek
  • namus ninjası  (19.02.14 22:11:59) 
evet verdigin ornekler oldukca populer o yuzden onlarin kesin sponsor ya da reklam geliri aldiklarini dusunuyorum. benim arkadasim ciddi bir sekilde yapmaya basladi, kendisi zengin degil ve o kadar populer de degil haliyle. mesela onun kiyafetleri daha "affordable" seyler (topshop, zara gibi). arada websiteleri ona "bizden bir urun sec, giydiginde linkimizi ver nereden aldigina dair" diye teklifler veriyor. onun disinda populer olmayan turk bloggerlarin kesin aileden o parayi bulduklarini dusunuyorum.

bu da arkadasimin sitesi: www.thefashionmedley.com reklamini yapayim kizin :)
  • little miss rejectee  (19.02.14 22:12:26 ~ 22:15:26) 
şimdi girip baktım da. bi nevi tanıtımda yapılıyor. yani zaten iyi bi para kazanıyodur buradan. kazanmalı da. onun dışında sponsor bulması da kolay.


  • kambocya diasporasi  (19.02.14 22:13:32 ~ 22:16:29) 
@mayaa

aynen ben de bu kısma takılıyorum. ilk postlardan itibaren misal valentino falan giyiyor yani ve geliri yok biliyorum bu nasıl oluyora takılıyorum. şu an çevre de gelir de elbet el verir de hemen sponsor bulunabiliyor mu?
  • kirazıseviyorum  (19.02.14 22:15:54) 
mesela ben chiara ferragni'yi taa blogu yokken lookbook'tan hatirliyorum, yine valentinolar, gucciler giyiyordu. bence kendileri hem aileden gelen parayla hem de kendi paralariyla yemeyip icmeyip kiyafet aliyorlar. hatta belki sahtelerini kullaniyorlardir kim bilir.


  • little miss rejectee  (19.02.14 22:33:00) 
valla modayi takip etmem, bahsettiginiz kisilerin de hicbirini tanimiyorum ama kiyafetleri kiraliyorlar da olabilirler. bir gun kiralar blogunu yazar, fotograflari cekilir sonra geri goturur baska kiyafet kiralar.


  • crucio  (19.02.14 22:38:00) 
ayrıca sadece çekim için kendisine ürün verilenler de var, çekimden sonra ürünü kuzu kuzu iade ediyorlar. o blogunu güçlendiriyor, marka da ürününü tanıtıyor, bir nevi kazan-kazan mantığı mı güdüyorlar nedir? ama genelde zara-mango-h&m le falan başlayıp sponsora geçiyorlar bence. tabi aileden/kocadan şanslılar hariç :)


  • kerbeee  (19.02.14 23:04:32) 
Soyle oluyor. Genelde cikacak urune ya da sezona ait post takvimi belirliyor bazilari ve birkac post onceden desmeye baaliyor mevzuyu. Malum firmalar urunu cikarinca aa bakin kac yazi once keske olsa dedigimiz seyi yapmislar deyip bi nevi subliminal calisani da vaf ve bence en guzel gelir bicimi de bu. Sonuc odakli ve satis yonlendirmeli. Urun hakkinda hizli feedback alinmasi urunun depo maliyetlerine kadar etki edebiliyor vs farkli bir konumlandirma icin gec kalmis olmuyorsun. Moda bloglari bu sebeple onemli ve iyi yapan zaten iyi kazanmak zorunda.


  • Solem  (20.02.14 00:47:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.