[]

ankara'da ev satın almak

merhabalar,

ankara'da ev satın almayı düşünmekteyim. almayı düşündüğüm muhitler (kabaca belirtiyorum) ayrancı, yıldız, , nenehatun, g.o.p civarı. bahçeli, anıttepe ve emek de olabilir duruma göre. şimdi bu konuyla ilgili iki üç soru sormak istiyorum, cevaplayabilirseniz sevinirim:

1) evi teras kattan alsam ısıtmada çok sıkıntı yaşar mıyım? kombi belimi büker mi? hadi merkezi sistemli bir apartmandan teras kat aldım diyelim, merkezi sistem terası ısıtmaya yeter mi? (kaloriferin doğru düzgün, ara kattaki daireleri ısıtacak şekilde yakıldığını varsaysak).

2) ankara'da bu muhitlerden ev alırken başka nelere dikkat etmek gerekir? internetteki "ev alırken dikkat edilecekler" türünden yazıları okudum; ama ankara'dakilerin bu konudaki tecrübelerini de duymak istiyorum.

 
Mantolama yapılmış mı?
Zemin etüdü yapılmış mı?
Ses yalıtımı var mı?
Parkeler kaliteli ve sağlıklı malzemeden üretilmiş mi?
Tavanda ve duvarlarda nem lekesi var mı, ev nem alıyor mu?
Yakında hastane/sağlık merkezi var mı? (Hızlı ulaşım açısından)
ıslak zeminlerde kaliteli malzeme kullanılmış mı/özenli döşenmiş mi? (Alt kata su sızması riski açısından)
Pencere kenarlarından hava alıyor mu?
Elektrik sisteminde bir problem var mı?
Muhit yeterince güvenli mi, değilse ev özelinde yeterli güvenlik önlemi alınmış mı?
Aidatı ne kadar? (Kombili evlerde bile öyle aidatlar telaffuz ediliyor ki bazen hele de yıldız, gop gibi semtlerde)
Evin cephesi? (Isınma tasarrufu açısından)
Toplu taşıma güzergahında mı, duraklara yakın mı?
Apartman sakinleri nasıl insanlar? (Çevre esnaftan bilgi alınır çok rahat)

Aklıma başka bir şey gelirse editlerim.

Edit:

Çocuk varsa, yakında park var mı?
Evcil hayvan varsa, apartmanda evcil hayvan besleme aleyhine alınmış bir karar var mı?
  • istinyede bekle  (19.02.14 16:26:43 ~ 16:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.