[]

0dan bekar evi kuracaklara tavsiyeler

Moduler mobilya almayi dusunuyorum. Beyaz esyalari ve diger esyalari 0 almayi dusunuyorum.

Nasil dusunuyorum? Esyalari alirken nelere dikkat etmeliyim? 0dan yeni bir sehire tasinip yeni bir hayat kurma arifesindeyim.

Thanks

 
Mesela tek programlı camasir makinesi isine yaramaz cift programli bulasik makinesi soyledir 1000 devir camasir makinesi senin isini gormez hocut, gecende bi tava aldim elektrik süpürgesi olarak da kullaniyorum gibi tavsiyeler cok hos olur.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (19.02.14 00:29:29) 
televizyon alma. laptop ı büyük al. interneti sınırsız al ama ttnet alma. fiber optik hat olmayan eve taşınma. salona halı alma. 3 tane en ucuzundan çekyat al. al. ortaya en ucuzundan geniş bi sehpa al. elektrik süpürgesi alma. en kaliteli vileda + kova takımını al. çamaşır makinesi alma. çokça çamaşır al. her gün bi külot giysen en az 30 külotun olsun. çorap, atlet içinde geçerli bu. dışarda bi yer bul orda yıkat. en kaliteli buharlı ütüyü + ütü masasını al.


  • vfgerty  (19.02.14 00:55:10) 
çekyat al, bol olsun. çamaşır makinesi kesin al. kap kacağın sakın bol olmasın çok olmasın yıkanmıyor daha var diye. vileda al, sikko olsun. güzel bir süpürge al. halıya gerek yok bence evin içinde, odanda olsa da olur tek. ütü mühim bence. eşyaları alırken bozulup bozulmamasına göre al. zaten bekar adamsın gidip de servise vermezsin. televizyon ufak bir tane al ne olur ne olmaz diye, arada mühim oluyor. internet bu teledünya olabilir. sınırsız 40mb bizimkisi adil kullanım kotası da 200gb ama geçemiyoruz 3 kişiyiz sen düşün. speedtestte de ben 30 u falan gördüm hız olarak. buzdolabına bence o kadar para vermeye gerek yok. 2. el inanılmaz güzel buzdolapları var. hatta eğer tanıdık falan varsa, evini taşıyan, tayini çıkan falan, eşyaları öyle topluca da almak çok mantıklı


  • aelfinn  (19.02.14 02:03:47) 
Hacı kaç paran var, tüm bunları X sene sonra anne ben evleniyom dediğinde yeniden almaya gönlün ve cebin razı mı? hayatını nasıl yaşamak istiyorsun, bu soruya göre cevaplar değişir.

bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı, bunların hepsi önemli eşyalar,
dandik ucuzundan alırsın, bulaşıkların 2.5 saatte yıkanır, çamaşırların 1.5 saat sürer, dolaba iki tencereyi zor sığdırırsın, pahalısından alırsın hepsi işini görür evlenirken bunlar sana olmaz evladım deyip yeni ev yeni eşya derler yenisini aldırırlar paraya acırsın.

nasıl bir yaşam kurmak istiyorsan ona göre al alacağın eşyaları.

TV al, iyi bir smart tv'in olsun, kırık mırık ikinci el bi ps3, xbox vs. al takılırsın arkadaşların gelince.

internet kısmında arkadaşlara katılıyorum, fiber iyidir.
Halı iyidir, zarar gelmez halıdan kışın sıcak tutar evi, elektirik süpergesi iyidir al, lazım olacak, bununla birlikte ufak el süpürgelerinden al baya pratik bişi koca makineyi iki cips kırıntısına çıkartmaya üşeniyor insan onunla hemen pırt pırt hallediyorsun.

Perdelerin güzel olsun, anlamıyorsan o işlerden şu ahşap jaluzi gibi olan storlardan al, hem pratik hem güzel görünüyorlar.

Avizelerini böyle taşlı maşlı değilde modern mi diyim sade mi diyim öyle bişi al.
Duvarlarını boş bırakma 3/5 resim poster mask vs. bişi al, evde hayat olduğu belli olsun.

12 kişilik yemek takımı/mutfak eşyası al, lazım olacak arkadaşların gelecek vs.

Tost makinesi al, iyisinden ve pahalısından al birde ağır olsun, pişman olmazsın.

kızlarla ve/veya yemek yapmakla aran iyiyse fırın al, börek kek yaparsın/yaparlar, değilse siktiret boşver.

Mikrodalga bazen pratik oluyor bişiyler ısıtıp yemeğe, dondurulmuş gıdalara falan, şart değil bilgin olsun.

ikea'dan oturma takımı koltuk vs. alma iki günde elinde kalır, cam, metal porselen vb. mutfak banyo eşyalarını ikeadan al, kırılır mırılır seri/tasarım olayı yok heriflerde hep aynı ürünleri satıyorlar gidip bi tane daha alır takımı tamamlarsın.

sürekli iyi bir gelirin varsa kadın tut 15 günde bir gelsin, perdelerini camlarını silsin yıkasın vs. temiz olsun.

bir tane düdüklü tencere mutlaka al, kuru fasülye vb. şeylerde çok lazım oluyo diğer türlü 2 saat kaynatıyon fasülyeyi pişmiyor.

Gardrobunu vs.yi sürgü kapılılardan al, kapının açılma alanı sana kalsın. ayakkabılık portmanto vs. bişi al mutlaka öyle ayakkabılar ortada durmasın, bol bol terlik al, kayboluyorlar habire.

koltuk çekyat vs. için kir/leke tutmaz yüzeyli kaplamaları olsun veya yanlızken üstlerine örtü koy, misafirlerin geleceği zaman toplarsın, temiz kalırlar.

duvar süsü falan al, yapıştır duvarlara.

Yeni binaları tercih et, dış giydirmesi varsa tercih et, soğukdan donma kışın.
en üst ve en alttan daire tutma, kuzey/kuzey batı cephesinden ev tutma, evi ısıtamıyon yoksa. Evde rutubet olmasın aman ona çok dikkat et, bir senede süründürür insanı, apartmanda yemek kokusu varsa tutma, ayakkabıları dışarda bırakanlar varsa tutma. evi tutmadan önce başka apartmanlardan/dairelerden bilgi al hırsızlık olayları ile ilgili, ev sahibi ve emlakçıya güvenme bu konuda.

klima lazım olabilir yazın, elinde para bulunsun yazın duruma göre taktırırsın.

daha da bir sürü şey var da aklıma gelenler bunlar.
  • selam  (19.02.14 04:20:17) 
Hatta aklıma geldi bir hanım arkadaşın ile anlaş şimdiden veya şimdilik sadece elzem eşyaları al, sonrasında bir hanım arkadaş edin hızlıca, evi döşeme konusunda yardım iste en temizi o oluyo.


  • selam  (19.02.14 04:24:49) 
yeni bir iş, yeni bir ev, yeni bir şehir, hayırlı olsun öncelikle. şimdi de cevaplara geçelim. ev şu anda belli mi? bu evde tek mi kalacaksın? ev arkadaşı vs. yakının olacak mı? kiralık bir evden mi söz ediyoruz? bunlar önemli, yine de yazıyorum. iş ve ev değiştirebileceğini düşünerek al eşyalarını. taşınma sırasında sorun oluyor. evindeki en önemli eşya yatak. paraya kıyıp, iyisinden al. tek kişilik değil, çift kişilik olsun. yatağını her detayı ile; koruyucusu, çarşafı, nevresimi, yatak örtüsü, yastığı vs. tam olarak kur odana. uyanınca halıya basman gerek, yumuşak yolluk tarzı halılardan koy uygun yerlere. her yere değil, yatağın iki yanına. yatak düzeltmek sorun olmasın diye, yatak her iki yanında boşluk kalacak şekilde yerleştirilmeli. diğer taraftan yataktan çıkan kimse olmasa da. yatağın iki baş tarafına komodin almana gerek yok. sehpa bile koysan olur yani. gardırop modüler olabilir, sürgülü kapı olsa iyi olur.boş odan varsa, giyinme odası şeklinde oraya da koyabilirsin. ütü masası ve çamaşır askını da koyarsın aynı odaya, süper olur. bir şifonyer, istersen bir de ayna, yatak odan tamamdır. şifonyere, çamaşır, havlu, çarşaf nevresim vs koyarsın. yüksekliğini odana göre ayarla. 5 çekmeceli işini görür. genişliğini de, koyacağın eşyalara göre düşün işte. şifonyerin üzerini de tuvalet masası gibi kullanırsın. gayet kullanışlı olur böylece. yatak başlığı olsun, bazalı olursa, içine yorgan, yedek yastık, örtü, battaniye vs. koyarsın, kullanışlı olur. bazalı da olsa, yatağın altını kolayca temizlemen için, yüksek olmasına dikkat et. bu durumda yatak+ şifonyer+ayna+ iki basit sehpa(komodin yerine)+ iki yolluk+/- gardrop. bir dedilsiz uşak tarzı askı olabilir. boy aynalı, bu da fena olmaz, sana kalmış. perdelere gelince, yolluk, yatak örtüsü ve yatağının başlığına uygun yaptırırsın. fon perde istemezsen, bir güneşlik ve sade bir tül de işini görür. kırık beyaz, krem ya da beyaz. neyse, bu kısım bitti. gerisi teferruat.

salona gelelim. en rahatından bir kanepe, hem oturmaya, hem de yatmaya uygun olsun. belki iki tane olur, sen bilirsin. iki tekli koltuk, altında çekmeceleri olan bir orta sehpa. rahat sandalyeleri olan bir masa, kaliteli olsun. şekli ve büyüklüğü, salonun durumuna ve senin isteğine kalmış. masaya uygun bir küçük bir büfe olabilir/olmayabilir, sen bilirsin. tv istiyorsan, ona da basit bir ünite tarzı bir köşe ayarlarsın. kaymayan bir halı, küçük olsun. bunların hepsini bir anda almak zorunda değilsin, parça parça gidersin. hiç biri ilk anda şart değil. odanın birinde gardırobun ve ütü masan, çamaşır askın var ya, ileride oraya bir yolluk da atarsan, yatılacak bir yatak da( portatif de olabilir), orası da bir oda veya yatak odası olur ileride. gardırobun modüler ya, ister orada kalır, ister yatak odana taşırsın, oraya bir iki modülünü bırakırsın filan. iki oda ve salon bitti. gelelim mutfağa ve diğer eşyalara. mutfağı kullanmana göre ayarlarsın bunu. bulaşık makinesi evde yemek yapıp yenecekse, şart. değilse, sonra düşünürsün bunu. evde yemek yapmayacaksan, mini bir buzdolabı al veya low frost küçük bir buzdolabı işini görür. set üstü ocak, çaydanlık takımı, bir-iki küçük boyda tencere, tava vs. annen bunları ayarlar zevkle. evdeki fazlalıkları verse, yeter de de artar sana. hiç kullanmadıkları bile vardır bir dolu. bunları annen ayarlasın, sen hiç uğraşma. geriye çamaşır makinesi ve süpürge kaldı. süpürge o pratik, dik küçük süpürgeler var, pek pahalı da değil, onlardan al, işini görür. yer silme kovası, süpürge yerine fırça/faraş. perde, halı, çarşaf, havlu, mutfak araç gereçlerini annene bırak o halletsin, ya da tekrar sorarsın. çok yazdım, sıkıldım. tekrar yazarım belki.

kolay gelsin.
  • oinone pe  (19.02.14 09:19:15 ~ 09:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.