[]

sürekli yorgun hissediyorum kendimi, tavsiyeleriniz nelerdir ?

arkadaşlar rahat bi işim var. sabah 10'dan akşam 8'e kadar çalışıyorum. ama mesela şu an deli gibi uykum var. sabah geldiğimde de vardı. ama eve gider gitmez de uyuyamıyorum. sürekli yorgun hissediyorum kendimi. sürekli gözlerim her an kapanacak gibi hissediyorum. sanki böyle bi yerlerimde bi ağrı falan var gibi oluyo bazen. uyku desen banko 8 saatim var. üstüne çıktığım da oluyo ara ara. ama 8 saatten de az hiç uyumuyorum.

haftada 2 3 gece alkol alıyorum. ve günlük 1 paket sigara içiyorum.
tavsiyelerinizde bunları bırak demeyin. onun harici ne derseniz eyvallah. ama vitamindi ama egzersizdi ne bileyim. ne tavsiye ederseniz mutlu olurum.

teşekkürler.

 
hiv olabilir. bir test yaptırın.


  • bira sisesi kapagi  (18.02.14 16:24:16) 
B vitamini değerlerine baktırmalısın.


  • Lola90  (18.02.14 16:24:33) 
aksamlari acik havada biraz tempolu yuru. sonra eve gelince birseyler yemeden ilik dus alarak uyumaya calis. bilgisayardan aksam saatlerinde kop. kendini daha dinc hissedeceksin.

bir de alkol sigara icin zaten bir sey demeye gerek yok. sen daha iyi biliyorsun
  • exlibris  (18.02.14 16:29:55) 
az ye. bulunduğun yeri havalandır. hafif soğuk olsun bulunduğun ortam. ne çok soğuk ne çok sıcak. zaten havalandırmak için camları açtığında içerisi o sıcaklığa ulaşacaktır.
hali saha vs. yap arada.
spor yap yani. dinç olsun vücut.
  • westblack  (18.02.14 16:37:15) 
pharmaton


  • edgenabby  (18.02.14 16:41:22) 
İstanbulda yaşıyorsanız ilk etken hava kirliliği.
Bol bol hareket etmelisiniz vücut ısınıp ter atmalı. Evde yapılabilecek birsey isterseniz kosu bandi veya bisikleti eglenceli bisey isterseniz xbox kinect veya nintendo wii

  • enter saltman benim  (18.02.14 17:38:46) 
bir kaç ay önce seninle aynı hayatı yaşıyordum. sigarayı bıraktım şimdi zıpkın gibiyim. (bkz: champix)


  • japon askeri  (18.02.14 17:44:24) 
  • jamswety  (18.02.14 18:13:55) 
Ca ca ca cooom :)

Bakınız işiniz rahat değil aslında söylediğinize göre güneş ile karşılaşmıyorsunuz sanırım.
1* eve döndüğünüzde rahat edebileceğiniz şeyler yapın yemekten sonra duş alıp ayakları uzatıp sıcak birşeyler için (siyah çay ya da kahve olmasın.alkolü de olmasın) hafif bir müzik açın. zihninizi dinlendirin. Ve bence erken uyuyun 23.00 -23.30 arası uyumuş olun.
2* EN ÖNEMLİ DİNLENEME NEDENİ : Sİ-GA-RA (kesinlikle ben de sigara yüzünden çok yorgun hissediyordum. günde sadece 2 tane içiyorum şimdi yemeklerden sonra. ve daha dinç uyanıyorum)Biraz daha azaltabilirsiniz.

3*Sigara ve uyku probleminden kurtulduktan sonra yavaş yavaş egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz. Önümüz bahar. Hafif yürüyüşler (eğer böyle bir olanağa sahipseniz çok iyi gelicektir.) yapın.Ya da yakınlarda yüzme havuzu varsa bir iki akşam yüzün. Eve dönünce çok daha rahat uyursunuz ve sabah dinç uyanırsınız.
4* Beyaz ekmek tüktiyorsanız ya da mayalı şeyler bunlar uyku getiriyor. Mümkün olduğu kadar yemeklerde diğer ekmeklerden yerseniz daha az yorgun hissedersiniz.
5* Alkol konusuna gelince onu da 2-3 den 1-2 ye indirirseniz daha az yorgun uyanabilirsiniz. Haftasonu çalışmıyorsanız o günler için . Yada daha az yorulduğunuz günler.
6* Tatile ihtiyacınız olabilir. Stres altında ya da depresyonda olabilirsiniz. Depresyon= uyuma isteği (bendeki şekliyle). Onun için de eve gelince dediğim şekilde spor yapmak(yürümek) ve beyninizi çok mesgul etmeyecek özellikle bu radyasyon yayan şeylerden uzak bir hobi edinin. Puzzle yapmak gibi.
Bilgisayar ,telefon, televizyon gibi elektronik aletlerle çok haşır neşir olmayın. Onlar da çok yoruyor.
  • Flütist samur  (18.02.14 18:21:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.