[]

20 gündür sigara içmiyorum; hiç bir şey değişmedi

Champix ile bıraktım çok kolay oldu, her neyse;

Derler ya;

insanın aldığı nefes bile fark eder: etmedi.
koku alışı değişir: değişmedi.
sabah kalkışı bile fark eder: etmedi.
hayat enerjim: artmadı.
kondisyonum: artmadı.
gücüm: artmadı. (ağır bir spor yapıyorum)

eee ne len bu? 20 gün ya bu dile kolay. birileri mi yalan söylüyor, yoksa kişiden kişiye değişir mi? tabi şimdi illa değişir de, benim yorgunluğumun sebebi sigara değilmiş sanki. akşam çok yorgun oluyordum, iş, ders, antreman derken; sigarayı bıraktım hiçbir şey fark etmedi.

 
ben nikotin sakızıyla bıraktım 8 ay oldu, ilk 3 ay senin gibiydim, "bu ne lan hiç bişey farketmedi" diye ama sonra farketti yavaş yavaş, ciğerim miğerim açıldı halısahada dana gibi koşuyorum yorulmuyorum artık, daha bir çok düzelir denen şey düzeldi harbiden de.


  • nerdeyim ben  (18.02.14 16:22:01) 
bir se degismedi diye sakin icmeye baslama.

en azindan degisen bir sey soyleyecegim ve bundan eminim. yanina yaklstigin kisiler artik senden sigara koktugun icin uzak durmaya calismiyorlar. bak bu kesin degisti. digerlerini bilemem
  • exlibris  (18.02.14 16:32:19) 
Ben bir sene bıraktım, o tecrübe ile konuşuyorum.

Edicek ve hatta etmiştir bile sen farkında değilsindir. 15 günde fark ediyor yürüyüşüm hızlanıyor, koşma isteği geliyor kafa biraz dağınık oluyor vs. ama ilaçsız bırakmayı deniyorum ben. bahsedilen bütün o değişiklikler için iyice arınmış olman ciğerlerinin temizlenmesi lazım, bütün bu içtiğin sigaraların katranı boku püsürü 20 günde temizlenir mi?

Ha birde evet ilacı bırakınca rüyana girecek, zaman zaman sigara içmek isteyeceksin, kafan bi acayip olacak bir süre bununla mücadele edip kazanırsan herkes yürüyen merdiveni beklerken sen en tepeye çıkmış gram yorulmamış olacaksın. deli gibi bisiklete binecek, koşacak daha iyi yatak performansına ulaşacak ve daha az yorulacaksın, daha iyi koku alacaksın bunların hepsi olacak. sadece zaman alan bir süreç devam et, sakın şimdiye kadar değişmedi demekki bi zararı yokmuş deme, sen sürecin içinde olduğundan fark etmeyebilirsin bunları, haftada bir gören arkadaşlarından falan yorum al.
  • selam  (18.02.14 16:45:33) 
kondisyonunun artmaması garipmiş sigara baya etkiliyor normalde.


  • analord  (18.02.14 16:48:16) 
ben sigarayı bırakalı 2 ay oldu sabah ağzım küllük gibi uyanmıyorum. sabah kalkışı o yüzde fark eder, aldıgım nefes çok değişmedi ama yemeklerin kokusunu daha iyi alıyorum sanırım.


  • analord  (18.02.14 16:49:08) 
sabah enerjik uyanma ve kondisyon zamanla artacaktır. 20 gün çok erken. 2,5 ay kadar benim göğsümdeki ağırlık gitmemişti, dile kolay 2,5 ay.


  • japon askeri  (18.02.14 17:46:34) 
20 gündür sigara içmiyorsunuz bardağın boş tarafı. Ne kadar zamandır içiyorsunuz. Yenilenmek için daha fazla zamana ihtiyacı var vücudunuzun :) Umutsuzluğa kapılmayın En azından sabah uyandığınızda ağzınızda iğrenç bir tat olmuyordur ve daha güzel kokuyorsunuzdur. Bence 20 gündür içmiyorsanız bir süre daha sabredin. :)inşallah başlamazsınız tekrar.


  • Flütist samur  (18.02.14 18:26:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.