[]

istanbul'da ucuz luthier ve bu enstrümanın adı ne sorusu?

ilk olarak videodaki enstrümanın adı ne idi? dilimin ucundan çıkaramadım bir türlü: www.vidivodo.com

ikinci soru ise, gitarımı satacağım; satmadan önce komple bakımdan geçmesi gerekiyor. tel değişimi, entonasyon ayarı dışında bir de jack girişinde temassızlık var oranın yapılması gerekiyor. çok detay bir iş gerektirmediğinden ucuza yapacak yer arıyorum. mümkünse tünel'de olmadı karşıda da olur var mı bildiğiniz bir yer?


 
hang drum.


  • johan sebastian  (18.02.14 15:46:44) 
gitarin icin konusuyorum. kadikoyde rexx in sokaginda ismail abi var. o yapar fakat fiyat olarak tunelde fatif abi cok uyguna yapiyor. isciligide temiz.


  • camiroquay  (18.02.14 15:52:04) 
benim peder luthier (gitar yapıyor), ama bu aleti yapmak için istanbuldaki telli saz yapımcıları (saz, gitar, keman vs.) işini görmez (görebilecek olanı da ben bilmiyorum belki bir ihtimal ekrem karpat yardımcı olur şurada yaparlar diye yön gösterir) hatta bendir, tef vb. vurmalıları da yapanların bu aleti yapabileceğini sanmıyorum açıkcası.

belki istanbul (ziller), bosphorus zil ustaları olabilir, aletin tamamının metalden yapılıyor oluşu nedeni ile yapacak kişinin metalden anlaması lazım, nasıl ısıtılır, nasıl dövülür vs. belki ama belki çok iyi bir metal ustası yardımcı olabilir.

sormak için cümbüşe gidebilirsin bir ihtimal en azından yol gösterirler birde bu aleti tünel/istiklal arasında çalanları gördümdü, beki de satılıyordur yada getirtebilirsin.

youtube üzerinde benzer ancak farklı aletlerin yapımını da bulabilirsin, tüpden yada varillerden benzer aletler yapılıyor biraz daha ksilofon gibi, fikir verir sana.

Yeri değişmediyse tünelden çıkınca ilk sağa girdiğinde (minik aradan) biri vardı (ismini unuttum şimdi) ona git derim, en ucuzu o idi bir zamanlar bu tür ufak tefek işlerle ilgileniyordu ancak bütün o dediğin arızaları kendinde yapabilirsin eğer perde değişimi yada tesfiyesi gerekmiyorsa 50/100 neyse artık cebinde kalır.
  • selam  (18.02.14 16:16:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.