[]

Harddisk kafa değiştirme

Merhabayın sevgili duyuru sakinleri,

elimde kafa vuran bir harddisk ve içinde de pek kıymetli veriler var. (rahmetli nenemin ses kayıtları gibi)Şu an işsizim haliyle para da yok. 300 $ çekiyorlar direkt. Netten baktım çok zor gibi de görünmüyor kafa değişimi. Daha önce yapanınız var mı? Ya da çok ucuza yaptırabileceğim bir yer bileniniz var mı? 300$ biraz insafsızlık değil mi?


 
hard disk kafa değişimi diye bir şey YOK. garantisi dolmammış ve kafa vuran hard diski aldığın yee veriyorsun sana yenisini veriyorlar. o 300 $ çöpe gidebilir. ayrıca hard diski açtığın anda bir daha toparlayamama ihtimali de hiç az değil (bozuk bir hard diskte denendi ve hard disk bir daha toplanamadı). en ekonomik çözüm değerli kayıtları flash disklerde saklamak (şu aralar çokta pahalı değiller), işe girer girmez de maaş durumuna göre ssd ya da iyi marka bir hdd almak.


  • tururo  (18.02.14 15:36:49) 
Ben verilerimin peşindeyim. Kafa değişimi diye bir şey VAR :)


  • emrak  (18.02.14 15:48:55) 
Kafa değişimini ben de daha önce okumuştum ama bunun aşırı steril, tozsuz bir ortam gerekeceğini tahmin ediyorum ama emin değilim yine de.
Yine kafa değişimi için aynı model bir harddisk olması gerekiyor diy biliyorum ve ondan sökülecek kafayı kullanman gerekiyor diye biliyorum.

  • atom karincanin torunu  (18.02.14 15:52:14) 
teoride mümkün, evde yapilmasina olasilik vermiyorum. bilakis, eli kolu topraklamadan dokundugun an bisileri kaybetmeye baslayacaksin.


  • wiillii  (18.02.14 16:15:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.