[]

eve gelince çorapları çıkarmak

böyle ne bilim dinibütün insanlarda sıkça görüyorum bu adeti. evin içinde yalın ayak oluyorlar mutlaka, çorap falan giymiyorlar yani. sormaya çekindim ama sünnet falan mı acaba dedim? bilgisi olan var mı ?




 
sünnet değil. beş vakit namaz kılan bir insan 2-3 saatte bir abdest alıyor gündüz. tuvalete girerken de hijyen açısından çoraplar çıkarılıp paçalar sıvanıyor, çıkışta eller ayaklar yıkanıyor. böyle olunca çorap giymek istemez insan.İkide bir çorap çıkarıp giymek niye ki? Bir de mevsim yaz ise oooh sal gitsin.

edit. camiye de çorapsız gelenler var onları tasvip etmiyoruz.cami kimsenin evi değildir,hoş olmuyor.
  • AWD  (18.02.14 13:32:01 ~ 13:46:43) 
Bence tamamen kültürel bir olay.


  • pandispanya  (18.02.14 13:35:50) 
abdest alıyoz ya ondan biliyon mu canım benim.


  • barbara herhalde barbara manken olan  (18.02.14 13:36:01) 
ozellikle kisin ciplak ayakla dolasmiyorlar.

awd nin dedigi gibi abdest almak icin bir de tuvalete girerken falan cikartiyorlar. ama yazin corapsiz guzel oluyor.

camiye corapsiz gelenler var bu da baska baslikta incelenmeli
  • exlibris  (18.02.14 13:40:04) 
çorap çok rahatsız edici yahu, dini bütün adam değilim ama yaz kış sabah akşam evdeyken yalın ayak dolaşırım. misafir geldiğinde giyerim ama.


  • pinman  (18.02.14 13:48:09) 
hayatımda hiç namaz kılmadım ama bende eve gidince çoraplarımı cıkarırım aga o ne lan şortun altında coraplamı oturuyonuz geceleri


  • prezarlatif  (18.02.14 13:57:47) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim ile aynı şeyleri yapıyorum tekrar yazmaya lüzum yok gibi geldi de.


  • uzunuzunilgi  (18.02.14 14:32:24) 
emin olmak için ekrandan kafamı aşağı çevirdim. evet. çorapsızım. hayır. dinsizim. böyle daha rahat biliyon mu?


  • namus ninjası  (18.02.14 14:40:54) 
sürekli çorapla durduğumda rahatsız hissediyorum. son iki üç senedir böyle. yazın dahi çorap giyerdim. sonra çorapları attım ve sandalete geçtim. inanılmaz bir rahatlık anlatılacak gibi değil. çorap giydiğim dönemlerde ayak serçe parmağımla 4. parmağımın arasında mantar oluşmuştu. her gün yıkayıp kremliyordum falan ama kar etmiyordu. çünkü çorap yüzünden terleme oluyordu ve tüm uğraşlar boşa gidiyordu. çorapları attıktan 1-2 hafta sonra azaldı ve yaz bitmeden mantar derdim bitti. yıkanıp temizlenen ve hava alan ayak mantardan kurtuldu. kışın zaman zaman kısmen yine azıyor ama kış da olsa evde çıkarıyorum çorabı.


  • kallesnikof  (18.02.14 14:42:30) 
sağolun cevaplar için. kendi evimde bende genelde çıkarıyorum çoraplarımı ama sormak istediğim bu değildi. bazı insanlar var, atıyorum yarım saat sizin evinize geldi, hop ilk yaptıkları şey çoraplarını çıkarıp bir kenara koymak. kendi evinde rahatlık için tamam da kapalı ortama girdiklerinde yapıyorlar yani bunu. onun sebebini merak etmiştim ben daha çok. sanki rahatlıktan farklı bi sebebi varmış gibi gelmişti.


  • syozkn  (18.02.14 15:10:17) 
ben sokak çorabından ev çorabına geçerim temiz hissetme gereğinden mütevellit.


  • yuto  (18.02.14 22:15:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.