[]

kişisel yardım

dostlar merhaba, şimdi şöyle bir arızamız var:

bundan 2 hafta öncesine kadar aile ile yaşayan bir insandım. ama işte o 2 hafta önce aile bireyleri emekli oldu, ve tatile çıktı(geri dönmemek üzere yazlığa gittiler) Ben ise işlerimden dolayı eski yaşadığıımız yerde kaldım. Velhasıl işlerim o kadar yoğun ki, bundan sonraki geleceğimi etkiyecek, yön verecek olan işer bunlar.. eğer başarılı olamazsam çok kötü günler beni bekler..
ben ki, aileme gidin tamam, siz olmadan ben daha konsantre olurum, daha iyi çalışırım diye gaz verdim ve yolladım ama gel gelelim, aile gittiğiğnden beridir kendimi içkiye veridim, paso içiyorum. daha az önce, 3 bira daha alıp geldim. bu son alkol alışım diye tekrarladım yolda giderken kendi kendime, zira artık tam şu anda kesmez isem, mahvoluşa doğru yol alıyorum gibi geliyor bana( ki kesnilikle öyle).
bu alkol belasını nasıl keserim ben??

 
neden içiyorum diye bir sorun kendinize.yarından itibaren çay kahve için.alkolik değilsiniz sonuçta:)


  • szqnn  (19.05.09 22:19:20) 
Alkol yerine kola, meyve suyu, süt vs bir şey al. Ben ne zaman alkol almaya diye evden çıktıysam gazoz ya da kola aldım, öyle bıraktım.


  • ataturkiye  (19.05.09 22:30:58) 
zamaninda alkolik olup da tedavi gormus birisi olarak sunu soyliyeyim. iki aksam ustuste 5 tane bira icince "alkolik olduk aga" demek yanlis. ama ne zamanki koskoca marketde alkolden baska icecek birsey bulamiyorsan, hemen ama hemen doktora gorunmeni tavsiye ediyorum. lutfen. unutma ve utanma, alkolizm bir hastaliktir.


  • tm 100 series  (19.05.09 23:31:43) 
hacı az önce wc'ye giderken, kapının önünde boy aynasında kendime 2 saniye baktım ve wc'nin kapısının camında bir yumrukla çatlak oluşturdum..
durum biraz psikolojiyede kayıyor anlayabildiim kadarıyla ama, en uç noktada bile olsa, ne doktora ne de psikoloğa gidebilek ne zaman nede maddiyata sahibim.
Bana acil cözüm lazım..
çözüm olarak sunabileceğiniz en alakasız görüşler bile kabulumdur. siz sunun yeterki..
  • daglien  (19.05.09 23:41:20) 
3 bira aldım alkolü bırakmalıyım diye düşünüyorsanız telaş yapmanıza gerek yok bence.


  • biyolog olcakmisim  (19.05.09 23:48:13) 
bira alkol mü yaa.. koladan pek bi farkını göremiyorum ben..
bir başka duyuruda da yazmıştım bunu..

hatta nickime bile yansıdı bu.

alkolik olmak öyle kolay bir şey değil...
2 hafta bira içmek ile olabilecek bir şey hiç değil...rakıya, şaraba, votkaya falan dadanmalısın alkolik olmak için.. bira ne yaa..

vücudundaki bazı hormon ve neurotransmitter'lerin yaptığı görevi artık alkol yapıyor olması gerek artık, "alkolik" olman için.. sigaradaki nikotin'in, beyindeki serotonin'in yerine geçmesi gibi..

ben tam 4 yıldır günde minimum 6 bira içiyorum.. tüm gün evde oturduğum günler 12-13 biraya kadar çıkıyor bu.. kasa ile alıyorum, 2 günde - 3 günde bitiriyorum kasayı.. alkolik falan da değilim..
bira içmeyi çok seviyorumm sadece..
alkolik olmak öyle kolay bir şey değil..

aha iş bu yazının her cümlesinde birer koca yudum bira alınmıştır..
  • fuck milk get beer2  (20.05.09 01:07:01 ~ 01:11:25) 
Alkol belasindan kurtulmaya calisma, hayatindaki eksikleri giderdigin zaman o kendiliginden gidecek zaten.
Bu konuda yazabilecegim sey budur.
Genel hayat gidisatin hakkinda ise bilgi vermemissin, bu yuzden o konuya deginmiyorum.

fuck milk get beer yazdiklarinda ciddi misin? 4 yildir gunde "minimum" 6 bira icmek sence normal mi?
Ben de gunde bes paket sigara iciyorum ama tiryaki degilim, yalnizca sigarayi seviyorum.
  • msb  (20.05.09 02:18:12) 
kendine meşgale bul, spor yap, oyun oyna, içmeyen arkadaşlarınla vakit geçir, alkol almak istediğinde alternatif içecekler edin (ben bir ara fazla şarap içmemek için devamlı üzüm suyu alıyordum ve neredeyse şarabı unuttum), kendinle otur karaciğerinin bir limiti olduğunu ve her kadehte o kredinin tükendiğini falan düşün. kendini ikna et bir şekilde yani. ki burada sorgulamaya başladığına göre bu meseleyi çözmeyi gerçekten istiyorsun. kolay gelsin.


  • o ben degilim  (20.05.09 02:47:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.