[]

bebek-kısırlık

merhabalar, yazacağınız her kelime benim için çok önemli. bir sıkıntım var, içim içimi yiyor. erkek, 30 yaşında.

1.5 yıldır evliyiz. bebekleri çok seviyoruz. kendimi bildim bileli hep çocuğum olsun istedim. nihayetinde bebek yapmaya karar verdik fakat eşimin prolaktin seviyesi yüksek çıktı. ilaç kullanarak azalttık ve iki-üç ay boyunca ovülasyon(yumurtlama) günlerini takip ederek ilişkiye girdik. olmadı.

iki gün önce yani cumartesi günü doktora gittim. sperm testi yaptı. dünyam yıkıldı sayılır. doktor tüp bebek yöntemiyle bile ihtimalin az olduğunu söylüyor. sperm sayısı 20 milyondan fazla olması gerekiyormuş, benim 2 milyon. hareketli sperm sayısı %5, onlarda yerinde hareketli. %95 hareketsiz. bu hafta içine gün verdi, tıkanıklık veya varikosel olup olmadığına bakacak. dediğine göre varikosel ve tıkanıklık bile çıksa durumun bu kadar vahim ve kötü olduğunu açıklayamazmış. açık açık söyledi, tüp bebek bile çare olmayabilir dedi.

eşimin beni çok sevdiğini biliyorum. bana iki gündür yardımcı olmaya çalışıyor ama aklımı toparlayamıyorum. kendi kabuğuma çekilmek istiyorum. çocuğumuz olmasa bile evlat edinebileceğimizi söylüyor. içten söylediğini de biliyorum ama bu durum kendimi daha da kötü hissetmemi sağlıyor.

eşim nerede bebek görse kendinden geçiyor, uzun süredir kendini anne olarak hayal ediyor. onun elinden bunu alıyor olmak benim için çok ağır bir bedel.

anne olabilmesi için aytılmayı teklif etmeyi düşündüm ama buna da ben dayanamam. isterse dayanırım tabi ama bilemiyorum. sonra aklıma sperm bankaları geliyor. eşimin yumurtalarıyla bir başka spermin döllenmesi fikri geldi. yasal mı değil mi bilmiyorum. aklım çok karışık ve kendimi çok kötü hissediyorum.

ne yapayım, nasıl düşüneyim.

 
evlat edinebilirsiniz. o kadar çaresiz, mağdur çocuk var ki. inan bana kendi çocuğunu dünyaya getirmekten daha anlamlı evlat edinmek.


  • rock n roll  (17.02.14 08:25:39) 
nasıl doktormuş o öyle? niye henüz tüm testleri de yapmadan, bu kadar karamsar bir tablo çizmiş? alttaki linki oku öncelikle.

www.tupbebektv.com
  • oinone pe  (17.02.14 08:33:08) 
bu konunun sizi öfkeli biri yapmasına ve alakasız konulardan bile eşinizle kavgaya başlamamaya özen gösterin öncelikle. bu gibi durumlarda erkekler çok agresifleşiyor. benzer bir örneğiyle karşılaştım. onun dışında, başınıza gelen şey o kadar çok kişinin başına geliyor ki, kendinizi üzmeyin ne olur. eşiniz sizi seviyorsa ayrılma fikriniz ona hakaret gibi gelecektir. tüp bebek yöntemi işe yaramazsa evlat edinmeyi deneyin bence de. çok daha doğru olur diye düşünüyorum.


  • alaimisema  (17.02.14 08:33:18) 
stresli bi hayatın varsa ara ver, kurtulmaya çalış, bol bol fındık,ceviz,bal,pekmez,fıstık ye, ihtimalleri sperm sayılarını bi kenara bırak, saati tarihi geç, takılma..Sen rahat olduğunda keyifli olduğunda onlarda hareket kazanacak..1.5 yılda hemen olacak diye bişey yok, asla yılma denemeye devam et..Fazla duygusallaşmayın, bu yüzden ne eşin seni terk eder nede sen onu bırakırsın merak etme..olması gerektiği zaman olacaktır. Kasmayın.


  • clever  (17.02.14 08:44:17) 
siz zaten bilimin imkanlarında elinizden geleni yaparsınız, ki doktorunuz karamsar bir çerçeve de çizse, imkansız değil.
bir de anne olmak ille kendi göbeğinde büyütmek değil, benim dayım ve eşi, çocuk sahibi olamadılar ve çok istiyorlardı, evlat edindiler, hem de ikiz bebekler iki bebek birden almak isteyen olmamış, daha oyuncak bebek kadarken geldi benim kuzenler agucuk gugucuk derken, bir de o kadar garip ki, hani resmen tip olarak anne babalarından biraz uzun boylular şimdi ama davranışları konuşmaları gülüşleri aynı anaları, şimdiye kadar bu çocukların evlat edinilmiş olduğunu bilmeyen bir dolu eş dosttan maşallah aynı annesinin gençliği falan lafları duyduk. yengemize sorsan neredeyse 9 ay karnında taşıdığını anlatacak, o kadar hani unutuldu gitti bu bebeklerin evlatlık geldiği, şu an 18 yaşında falanlar. anne olmayı elinden almış olmazsınız yani, kendi karnından çıkmasa bile, o çocuk onun evladı olur.

  • alice practice  (17.02.14 09:02:07) 
Doktor falan değilim, geçen gün izlediğim bir tüp bebek uzmanının ağzından konuşuyorum. Anladığım kadarıyla artık bu alanda deyim yerindeyse sinekten yağ çıkarılabiliyor, yani "sizin asla çocuğunuz olmaz" kesinliği yok artık eskisi gibi. Gittiğiniz doktor işinin ehli değildi belki de.
Yukarıdaki arkadaşlar da gayet güzel yorumlar getirmiş. Zamanın ne göstereceği hiç belli olmaz. Eşinize ve sevginize sarılın. En önemlisi o.

  • saatgeceninonikisi  (17.02.14 09:38:48) 
umudunu yitirme ve tek doktorun dediğine bakma, 8-10 doktorla görüşmeden bu işten de vazgeçme. çevremdeki insanların tecrübelerine göre söylüyorum bunu. en son 7 yıldır doktor doktor gezip bilmem kaçıncı tüp bebekte hamile kalan arkadaşım oldu.


  • yue  (17.02.14 09:44:24) 
bu doctor tam da "o.ç. doktor" tanımına uyuyor. yavşak herif!

tüp bebek operasyonları artık çoook gelişti. bırak 2 milyon spermi, spermi olmayan hastaların testislerinde duvara tutunmuş birkaç spermi bulup ondan bile çocuk yapabiliyorlar artık. umudunuzu kaybetmeyin. inş. baba olacaksınız. ancakd biraz sabır gösterin ve hemen doktorunuzu değiştirin.

çocuğunuz olduktan sonrada boklu bezini bu doktora hediye paketi içinde yollayın.
  • yemrem  (17.02.14 09:51:52 ~ 09:52:05) 
Dostum kendini hiç sıkma. Siz bu hayata beraber göğüs germek için evlendiniz. Doktorunuzun tavrı biraz anormal geldi bana. Bu işlerde artık "asla olmaz" denilmiyor. Benim 10 sene uğraşan ve en sonunda cillop gibi iki çocuk sahibi olan tanıdıklarım var, çocuklar ortaokula bile başladılar şimdi :) Ki kaç sene öncenin koşullarında oluyor bu, düşünün :)

Gerekirse siz de uğraşırsınız birkaç sene, ne olacak yani?

Başka birisinin spermine gerek yok, saçmalamayın. Daha bu işin başında böyle umutsuzluğa kapılınmaz! Adamlar yüz nakli yapıyor, uzaya çıkıyor, insan kopyalıyor; bu mu imkansız şimdi?

Allah her şeyi zamanında ve hayırlısıyla versin! Önemli olan bu. Doktor değiştirmek isterseniz öneride de bulunabilirim.

Moralinizi yüksek tutun! İnsanlar kanseri yeniyor!

Kolay gelsin :)
  • pandispanya  (17.02.14 10:20:55) 
lütfen ani kararlar vermeyin. çevremde o kadar çok anne baba olamazsın denilip boy boy çocuğu olan arkadaşlarım var ki inanamazsınız. doktorlar artık kestirip atmayı çok seviyorlar günümüzde. birkaç önce kan tahlili sonuçlarına bakıp sen büyük ihtimal kansersin denilen eşim, apar topar başka hastanelere gidince sadece kan tahlili yapılan lab. kalibrasyon hatası olduğunu öğrenmiştik.başka arkadaşım sen asla anne olmazsın denildikten bir sene içinde hamile kalmıştı. günümüzde o kadar çok örneği var ki . lütfen acele karar vermeyin. başka uzmanlara danışın. stresten uzak kalın. biraz da alternatif tıppın nimetlerini araştırın.


  • kendini cuce zanneden dev  (17.02.14 10:23:31) 
Anlattığınızdan çok daha vahim durumdaki insanların bebek sahibi olduğunu biliyorum, her iki tarafın da sorunlu olmasına rağmen tüp bebek denemelerinin başarıyla sonuçlandığına şahit oldum. Bence işe öncelikle moral bozan, olumsuzluk abidesi doktorunuzu değiştirerek başlayın. Daha bir kaç test yapmışken, henüz hiç tüp bebek denemesi dahi yapmamışken bence çok zor bir ihtimal demesi bana çok saçma geldi. Kesinlik başka bir doktora danışmalısınız.

Not: Benim bir tanıdığıma sizin asla çocuğunuz olamaz dediklerinde kadının 2 çocuğu vardı, farklı bir hastalık için gitmiş doktora, doktor böyle bir açıklama yapmış. Boşuna para ve zaman harcamayın sizin çocuğunuz olmaz demiş, hasta da doktor bey benim 2 tane çocuğum var zaten başka çocuk istemiyorum deyince şok olmuş doktor, nasıl olabilir böyle bir şey diye. Siz asla kaybetmeyin umudunuzu.
  • elikası  (17.02.14 10:24:42) 
Yazdıklarınızı dikkatle okuyorum. Moral verdiniz. Başka bir doktordan daha randevu aldım. Umarım işe yarar gelişmeler olur. Teşekkür ederim.


  • 123456  (17.02.14 10:32:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.