[]

kaza yaptım şimdi napcam ? :)

e 5 te sol şeritte ilerlerken orta şeritteki araba beni görmeden üstüme kırdıı ve arabanın çamurluk parçalandı,neyse tutanağı tuttuk karşı tarafta hatalı olduğunu gayet açık yazdı ki ölmediğimize duacıydı zaten,peki ben şimdi ne yapıcam.bir de fotoğraf çekmedim sıkıntı yaratır mı bana ?(ilk kazam nereye gidilir nerde parça değiştirilir adamın sigortası aksilik çıkarır mı vs?)




 
Tutanagı polise tutturduysanız sıkıntı yok


  • shejia  (17.02.14 01:21:30) 
tutanağı biz tuttuk ,polis çağırmadık


  • cingenepembesicakmak  (17.02.14 01:22:40) 
siz aracinizi yetkili servisine goturun. gerisini onlar halleder. kullanilamayacak durumdaysa gene kendi sigorta sirketinizi arayin, onlar cekici gonderir.

eger arac uzun sure serviste kalacaksa ve sigorta kapsaminda ise size 1 hafta-on gun boyunca kiralik arac verirler, bilginiz olsun

gecmis olsun.
  • nicki martin  (17.02.14 01:28:55) 
hacı sadece foto çekip kaskoyu yapan sigortacıyı arayacaktın


  • vfgerty  (17.02.14 01:37:51) 
yani şimdi ben gidince servise benim arabamı karşı tarafın sigortasından karşılayarak yapmayacaklar mı yer belli hasar belli tutanaktaki ifadeler belli ...


  • cingenepembesicakmak  (17.02.14 01:41:08) 
ona sigorta sirketi karar verir, sizin anlattiklariniza gore buyuk ihtimal karsi tarafin sigortasi odeyecek.


  • nicki martin  (17.02.14 01:45:13) 
teşekkür ederim umarım öyle olur :)


  • cingenepembesicakmak  (17.02.14 01:46:41) 
geçmiş olsun yakın zamanda ben de kaza yaptım. tutanak tuttuysanız, resim olsa iyi olurdu ancak şart değil. benim telefonumun şarjı yoktu fotoğraf çekememiştim sıkıntı çıkarmadılar.

eğer karşı tarafın sigortasından ödenecekse sigortanın anlaşmalı olduğu bir servise götürmeniz lazım. bir de orjinal parça takıldığından emin olmalısınız. onun dışında eğer aracın kendi servisine götürürseniz ve sigortayla anlaşması yoksa kaskodan düşüyorlar. o zaman önemli olan kusurun kimde olduğu, tutanakta hatasını kabul etmişse kasko karşı tarafın sigortasından ödemeyi alacaktır.

bir de daha sonra hasar kaydı görüneceğinden aracı satarken göstermeniz açısından siz servise vermeden yine de resim çekin elinizde bulunsun.
  • patiska  (17.02.14 07:05:06 ~ 07:08:07) 
biraz dağınık bilgiler olmuş, bazı arkadaşlar kaskodan bahsetmiş ki kaskonuz olmayabilir (olmak zorunda değil).

Siz şimdi kaza yaptığınız karşı tarafın ruhsat, ehliyet ve poliçe fotokopisi ile birlikte kendi fotokopilerinizi de tutanağa ek yapıp yetkili yada yetkisiz istediğiniz servise gidin. onlar sigorta şirketini arayıp eksper talep eder ve dosyayı açtırırlar.

benim dikkat çekmek istediğim başka bir nokta var, aracınız çok fazla hasar almadıysa, hasarlı parça değişmeden düzeltirilerek kurtarabilinecekse paça değiştirmeyin.

bunun içinde servisden önce bir kaportacıya gidip ön bilgi alın, değişmeye gerek yok düzeltiriz derlerse eğer yetkili servis size değiştirelim olmaz derlerse inanmayın ve aracı orda yaptırmayın. dışarda özel servisde, düzeltirim diyen yerde yaptırın.

neden derseniz, aracı satarken ikinci elde değişen parça olup olmaması çok önemli bir etkendir.

Parça değişmesi aracı satarken hem satışı zorlaştıracak hemde fiyatını düşürecektir.

isterseniz bir resim koyun bizde yorumlayalım.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (17.02.14 07:59:39) 
karşı tarafın trafik sigortası yaptıracak arabanızı.
ama orijinal parça kullanmayacaklar, trafik sigortasında orijinal parça kullanma zorunluluğu olmaz, orijinal olmasını isterseniz farkı siz ödersiniz.
bunun dışında hasar büyükse, araç tamir edilse dahi araçta değer kaybı meydana gelecektir, malesef şirketler o değer kaybını ödemeye yanaşmıyor, aracı yaptırdıktan sonra dava açarak değer kaybını talep edebilirsiniz.
  • de jure  (17.02.14 08:19:18 ~ 08:20:04) 
Ben geçen hafta aracımı Gedizlere götürdüm, kendi servisine. Servisin çarpan adamın sigorta şirketiyle anlaşması olmadığından kaskodan işlem yaptılar. Kaskonun karşı tarafın sigortasından bedeli tahsis edeceğini, kusur 0% olduğu için kasko hasarsızlık indiriminin etkilenmeyeceğini söylediler.


  • patiska  (17.02.14 08:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.