[]

fotoğraf

önce şu fotoğrafa bakalım. bit.ly

bu tip fotoğraflar nasıl çekiliyor? bu bir teknik mi makineyle mi alakalı? nedir yani. fotoğrafçılıkla uzaktan yakından alakam yok, anneye anlatır gibi anlatırsanız hoş olur. teşekkürler şimdiden.


 
analog makine dediğimiz makine işi bu fotoğraflar galiba. bildiğimiz eski tip filmlerle çalışır, ama son zamanlarda dijital ortama aktarılabiliyor. burada da öyle yapılmış nitekim. fotoğrafların görünüşleri makinenin yapısından kaynaklı yani.

fakat yanılıyor da olabilirim, kesin konuşmayayım.
  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (16.02.14 20:41:35) 
filmli bir fotograf makinesi ile çekildigi için bu şekilde tozlar cizikler parlamalar yanmalar tamamen eski makinelerin eseri benm fikrim bunun dijitalden çekilip üzerinde oynanan retro fotograflardan olmadıgı tamamen eski makine ile çekilmiş tam dogru pozlanmış dogru kadrajlanacak çabası yok buda yanlışlarıyla kendi güzelligini katmış olay bence budur

daha tecrübeli abilerimiz ablarımıza topu atıyorum
  • spadæs  (16.02.14 20:45:04) 
yalnız fotoğraflar çok güzel, doksanlara gittim resmen.

çok büyük ihtimal analog makine. arkadaşların dediği gibi üzerinde toz partikülleri falan var.

edit: zaten ilerleyen fotoğraflarda kızın elindeki makine gözüküyor, eski tip yani.
  • tolga asp  (16.02.14 21:15:00 ~ 21:16:04) 
a) analog slr ile çekilmiş olabilir.
b) dslr ile çekilip efekt eklenmiş olabilir.

resimde görülen kamera zenit-e www.sovietcams.com

sp-2000 fotograf makinesi değil scanner.
  • Lim5  (16.02.14 21:17:59 ~ 22:12:35) 
analog slr ile çekilmiş. flickr'ın güzel yanı sağda üç noktaya tıklayıp çıkan menüden exif info'ya girerseniz fotoğrafın bilgileri çıkar. tabi analog makine için bunu kullanıcının yazması gerekiyor ve melis ablamız yazmış. göreceğiniz gibi fujifilm sp-200 ile çekilmiş fotoğraf. bazı kullanıcılar kullandığı filmden çektiği pozlama ayarlarına kadar yazıyor.
www.flickr.com

  • r_u_h  (16.02.14 22:05:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.