[]

Su cumleye bir bakar misiniz sevgili dostlarim.

But not only does the real exchange rate deviate from the PPP in the short term, but it also takes a long time for the exchange rate to converge against the PPP in the long run.

Kafami karistirdi... (PPP: Satin alma gucu paritesi)

Cok tesekkurler.

 
fekat gerçek döviz kuru satın alma gücü paritesinden kısa vadede sadece sapmaklan kalmaz, aynı zamanda, uzun vadede döviz kurunun satın alma gücü paritesine converge etmesi uzun zaman alır.

bişey annadıysam Arap daşşaa oliyim...
  • compadrito  (16.02.14 18:04:56) 
simdi converge against olayi kafami karistirdi. "converge against" nedir "diverge" gibi birsey mi yoksa bilakis "converge to" gibi birsey mi???


  • istanbul beyefendisi  (16.02.14 18:09:21) 
answers.yahoo.com

www.theguardian.com

www.ssc.wisc.edu&taylor_PPP_JEP.pdf

ssc.wisc.edu/~mchinn/taylor&taylor_PPP_JEP.pdf

benayiadami kimin nickli bi abi vardi buralarda. o çözer kimin duruyo.
  • compadrito  (16.02.14 18:14:32 ~ 18:18:37) 
Kisitli macro bilgimle anladigim; SR da PPP, real XR ile bagdasmaz-hatta burada deviate eder demis-. (not-bagdasmasi, real XR in her zaman 1 e esit olmasi demek) LR da en azindan bir convergence beklenebilir ama bu da cok zaman alabilir.

Kisisel not:
Zaten empirical evidence (relative) PPP nin SR da iyi bir teori olmadigini, LR da ise XR movementlarini aciklayabildigini gosterir. Absolute PPP ne LR da ne SR da tutmaz. PPP nin strong assumptionlari var, biri bile tutmayinca sorun cikiyor, bu yuzden sorunlu bi XR measurement kendileri.
  • balli borek  (16.02.14 19:05:36 ~ 19:06:26) 
@compadrito @balli borek cok tesekkur ediyorum.


  • istanbul beyefendisi  (16.02.14 19:30:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.