[]

Deneme süresinde istifa

İşe anlaşırken, 2 ay deneme süresi denildi ama bununla ilgili bir sözleşme imzalanmadı. Yani ortada resmi bir sözleşme olmamasına rağmen ağızdan çıkan deneme süresi konuşması ile, çalıştıtan 11 gün sonra istifanın sunulduğu anda işten ayrılmak üzere istifa sunabilir miyiz?




 
deneme süresiz zaten işe almazlar. rahatlıkla ayrılabilirsin.


  • nick konusunda kararsizim  (16.02.14 16:56:07) 
bana 2 h afta daha çalışacaksın gibi diretme yapmasınlar?


  • sahipsiz  (16.02.14 16:56:33) 
Sadece merakımdan soruyorum niye ayrılıyorsun?


  • şapkasız çıkmam abi  (16.02.14 16:57:47) 
öyle icap ediyor


  • sahipsiz  (16.02.14 16:59:31) 
zannetmiyorum çünkü iş yerleri için deneme süresi çok önemli memnun kalmadıklarını 1 gün sonra çıkartabiliyorlar. e bu göz önünde bulundurulursa senin de deneme sürenin olmaması imkansız. ayrılmak istediğini anlat yarın gelemeyeceğim de oldu bitti.


  • nick konusunda kararsizim  (16.02.14 17:01:12) 
Kimsenin özeline girme isteğim yok.daha iyisini bulduysan güzel ama yeni nesil en küçük sorunlarda işi bırakıyor.unutmayın piyasa küçülüyor ve yeni iş bulmak zorlaşabilir.bulduğunda da last in first out durumu yaşanabilir.yine de hayırlı olsun.


  • şapkasız çıkmam abi  (16.02.14 17:04:23) 
imzaladığınız sözleşme neydi?


  • prodeq  (16.02.14 17:06:17) 
deneme sürelerinde (normalde) ben çıkıyorum dersin ve çıkarsın, aynı şekilde onlar çık derler ve çıkmak zorunda kalırsın; ihbar süresi söz konusu değildir.


  • nodrap  (16.02.14 17:09:37) 
sözleşmeye gerek yok. iş kanunu esastır. 2 ay deneme süresidir.


  • bilan  (16.02.14 18:01:55) 
sözleşmende yer almıyorsa deneme süresinden bahsedilemez.

Deneme süreli iş sözleşmesi
MADDE 15. - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.
  • sijwocaq  (16.02.14 19:22:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.