[]

laf sokan,iğneleyen insan..

üniye başladığımdan beri -ki 4 yıl olmakta- arkadaşlarım benim "hemen laf soktuğumu" "hiç altta kalmadığımı" falan söyleyip dururlardı..tınmazdım.bi tartışmada kendimce haklıysam savunuyorum kendimi ne var bunda diyodum..ama özellikle şu son zamanlarda çoğu kişiden bunu duymaya başladım..

-geçende bi sekreter arkadaşlara bakarak "bu kız ilerde bu sivri diliyle çok iş alır başına haa" dedi..
-samimi olduğum hocamsı biri "benim senin gibi olabilmem için 2 bira içmem gerekiyor" dedi..
-biri çok ekşi okuduğum için mi hazırcevap olduğumu sordu

* dün de arkadaş tel.de bi tartışmasını anlatıyor"keşke senin gibi olabilseydim ya pıt diye söylemek gerekiyor bazen " tarzı bişi dedi..
ve daha nicesi var daha aklıma gelmeyen..

yeter lan.hayır iyi özellik mi kötü özellik mi onu bile anlamdım ki.bi hemen cevap ver zaten puff diyolar bi senin gibi olabilsem diyolar.duygudan duyguya sürükleniyorum.

hadi bunları geçtim.korkum insanlara karşı "saygısızlık" yapıyo olma ihtimalim..saygısızlık yaparak bi tartışmadan haklı çıksan bile ne anlamı var zira.

hem laf sokan insanlar sevilmez ki..ben sevmem mesela..

*her neyse çok uzun yazdım.okunmıycak muhtemelen..içimi dökesim varmış duyuru.

 
bi insan laf sokuyorsa kalan hayatında laf sokmaya devam eder. iğneliyorsa iğnelemeye devam eder. organ değil ki tutup aldırasın bunu. değiştiremeyeceğin özelliği de bu kadar takma. senin de farkettiğin gibi iyi yanları da var kötü yanları da, çoğu huy gibi. belki birazcık daha kontrollü olabilirsin. ama hayatını çok etkileyecek bişey değil bu.


  • elorelia  (16.02.14 15:48:35) 
laf sokmanı bilmem çok sinir bozucu bir üslubun var, şu satırları okurken bile uyuzuma gittin


  • mayeskuel  (16.02.14 15:53:54) 
kısaca çok agresifsin keşke ölsen demişler sana.


  • fikir muhendisi fikri  (16.02.14 15:54:15) 
@mayeskuel özür dilerim seni buna maruz bıraktığım için.bu yapıcı eleştirin içinde teşekkür ederim..bundan sonraki ömrümü uslubumu düzeltmeye adayacağım.


  • 00 08  (16.02.14 15:59:39) 
Haklısınız ya Gerızekalıyımdır belkı.ıq testı yaptırmadıgım dogrudur.ötekileştirmeni geektirmez ama bu gerızekalıları dıymı ? Keske baska bı argo kelıme kullansaydın.

O dıılde 2 dakkada ne nefret topladım be.
  • 00 08  (16.02.14 16:07:41) 
akrep burcu musun?? bana da hep aynı şeyleri söylerler


  • asuncion  (16.02.14 16:15:48) 
gün gelir bu özelliğinden dolayı yarraa yan basarsın. ama sebebini de bilemezsin çünkü zamanında laf soktuğun biri sana çelme takmıştır. rûhun bile duymaz. çünkü sen o lafı soktuğunu bile hatırlamazsın, senin için laf sokmak, nefes almak gibi, refleks olarak yapılan minik bi eğlencedir sadece. o lafın altında kalan kişi, kara kutuya kaydeder bunu. o laf o kutuda gendi hâlinde durmaz. önce fillizlenir, sonra kök salar, rûhu kin dolar o kişinin. ilk bulduğu fırsatta da çelmeyi takar. hem de gâyet orantısız bi intikam olur bu. herşey senin gıyâbında gerçekleşir. sen de Allah'a isyân edersin, tâlihe küfredersin, sıçayım böyle şansın içine ben dersin.

özet: akıllı insan laf sokmaz. ''peh! ateş olsa cürmü kadar yer yakar!'' dediğin adamın çelmesinin nelere mâni olabileceğini, nelere yol açabileceğini, bi Allah bilir. bazen o kişinin gendi bile bilemez sana o kadar zarar verebileceğini.
  • compadrito  (16.02.14 16:17:07 ~ 16:18:51) 
Aslan burcum.ama ınancım yok burclara.


  • 00 08  (16.02.14 16:23:50) 
bize aldırma. biz herşeye ilk başta uyuz oluruz. pırıl pırıl bir kalbin var. onun sesini dinle. bi de mevlana, yunus emre felsefelerini falan karıştır. ben bu evrende bir bok parçası bile olamam bilincini aşıladın mı kendine o zaman oldun demektir. çünkü bunlar hep ego.


  • mayeskuel  (16.02.14 17:16:41) 
pat diye söylemekten kasıt yer zaman gözetmeksizin her şeyi söylemekse biraz absürd olabiliyo bazen muhtemelen kendin de farketmiyosundur belki, yani sen bunu yapıyosun diye demiyom da yer zaman gözetmeden pat diye ağzına geleni söylemek tuvalete gitmek için masadan kalkarken "arkadaşlar ben sıçmaya gidiyom" demek gibi ve bu denli açık olmanın da kimseye bişy kazandıracağı yok.

bir de lafa sertlik ile manada sertlik ayrımı var. manada sertliği yakalarsan hem içinde tutmamış olursun hem de karşındakinin laf çarptığını anlayana dek iş işten geçer, sen içindekini dile getirmiş olursun muhatabının da sızlanmaya mahali kalmaz falan.

ama sözde doğrudan sertlik ne kadar kontrole çabalasan da patavatsızlığa kayıyo, arasında ince bi çizgi olsa da.
  • dafaiss  (16.02.14 18:44:39) 
Aciligin psikologum, bunun temel sebebi (bkz: inferiority complex) yani turkce adiyla eksiklik/asagilik kompleksidir. Surekli bir seylerin eksikligini cektiginden, bu eksiklikleri gidermek icin olur olmadik yerde kendini ustun gostermeye calisiyorsun. Kendine bu seyin ne oldugunu sor.


  • gadanallah  (16.02.14 18:50:41) 
Yalnız değilsin panpa, klube hoşgeldin. Ayrica gadanallah+1


  • jemjum  (16.02.14 19:01:47) 
samimi oldugun hoca anti silence mi?


  • madeleine elster  (16.02.14 19:11:05) 
Tanımıyorum o dediğinizi.


  • 00 08  (17.02.14 01:04:51) 
Daha önce de benzer bir cevap vermiştim. Nazının çekilmeyeceği ortamlarda daha sık takıl, düzelirsin.


  • arnold schwarzeneger  (17.02.14 09:01:42) 
Ben sevdim seni boşver. Karakter işte, kendini tutmaya çalışsanda illa ki elinden kaçıracaksın zaman zaman.


  • mindwars  (24.03.14 20:15:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.