[]

İnsanların engellilere olan saygısızlığı

Sabah alışveriş için kozyatağı carrefour a gittim.Eşim 7,5 aylık hamile olmasına rağmen engelli alanına bırakmayığ çok uzak bir noktaya park ettim.tam avm ye girmek üzere iken baktımki engelli park yerine bir kadın park etti.hemen uyardım "engeli yerine park ettiniz" diye.biliyorum danışmaya birşey sorup çıkacağım dedi.kıllanıp baktığımda bir mağazaya girdi.herkese selam verip kasaya geçti.belki hemen çıkar diye düşünerek işimi halledip yaklaşık 1,5 saat sonra baktığımda hala kasada oturuyordu.hemen yönetime gidip konuyu çözmelerini aksi halde uğraşacağım belirttim.
Şunu demek istiyorum çok büyük beddua etmek istemiyorum ama inşallah birgün oraya bacağındaki kırıktan dolayı gelirsin ve yer bulamazsın!!!
Çok mu zor empati yapmak. Bu arada zamanım olunca o firmanın genel merkezine nasıl bir anlayışsıza bayilik verdiklerini belirten bir mail atacağım.,€)


 
bahsettiğiniz kişininki değil, mevcut düzenin sistemin koltuklar toplu taşıma engelli diye nitelediğiniz insanları hiçe sayarak düzenlenmiş olması her şeyin.
asıl saygısızlık bu.
onları örn. "bacağını kazada kaybetmiş insan" değil de "engelli" yapan her şeyi onlar yokmuşçasına düzenleyen tasarlayan yapanlar.
  • dafaiss  (16.02.14 13:30:41) 
açık ve net şerefsiz bunlar. benim de kardeşim engelli, tekerlekli sandalyede. avmde asansöre binerken sıra bekliyoruz. gocunmuyorum tabi ki bekleriz ama önümüzde duranlar da 15 16 yaşında gençler. binerken inerken yol veren yok. biz ailecek gittiğimizde de bi kişi arabayla bineriz asansöre, kalanımız yürüyen merdiven kullanırız.

aracımızla gittiğimiz halde de asla engelli park yerini aradığını görmedim babamın. sonuçta engelli olan o değil kardeşim, daha lazım olan biri vardır diye normal bi park yeri ararız.
  • elorelia  (16.02.14 13:34:20) 
divit +1
sözle anlamayanların, işine gelmeyenlerin artık hakkı bu bence. çok sinirleniyorum böyle şeylere...

  • loveinaflipbook  (16.02.14 13:41:11) 
Bunu yapan insanlar kendi başına gelmeden anlamazlar.bu koydumun dünyasında bu zeka / ahlak fukaraları yere çöp atarlar çevreden bahsederler, facebook da engellilerle alakalı resim paylaşırlar ama engelli alanına park ederler.keşke herkes duyarlı olsa da şikayet etse...


  • şapkasız çıkmam abi  (16.02.14 14:01:25) 
boşuna şikayet ediyorsun. çıkartacaksın anahtarı bir hatıra bırakacaksın. ankara 6 tane leşim var böyle. artık çiziklerim benimle özdeşti. insanlar ciziğe bakarak bunu benim yaptığımı anlayabiliyorlar.


  • kutsalbok  (16.02.14 15:27:50) 
Kameralrar olmasaydı kendi arabamı bile defa edicektim ama kameralar yuzunden es geçtim


  • şapkasız çıkmam abi  (16.02.14 16:30:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.