[]

Gelir Testi Hakkında

25 yaşını doldurmak üzereyim ve malumunuz SGK tarafından öğrenci olarak mecburi sigortalı olacağım. Şimdi merak ettiğim hususlar var.

1-Araştırdığım kadarıyla gelir testi dilekçe ile kaymakamlığa başvurmak gerekiyor. Yalnız kaymakamlığın hangi birimine başvurmak gerekiyor?
2-Sadece dilekçe yetiyor mu yoksa belli başlı belgeleri toparlayıp mı kaymakamlığa gitmek gerekiyor? Eğer bazı belgeler de gerekiyorsa bu belgeler nedir?
3-Başvurduktan sonra sonuçları nasıl alacağım? Ve başvurudan sonraki aşamalar ne olacak? Sonuçları kaymakamlık mı SGK'ya gönderecek yoksa kendim mi alacağım? Bunu şu yüzden sordum; internette bazı yerlerde kaymakamlığın SGK'ya gönderdiğine dair şeyler okudum.

Aslında tam olarak öğrenmek istediğim, aşamalar nasıl gerçekleşiyor ve nelerle karşılaşacağım gibi şeyler. İnternette araştırdım ama detaylıca anlatana denk gelmedim. Vaktim kısıtlı olduğundan ve bilmeden gittiğim, benimle alakasız birimlerde sıra bekleyerek vakit kaybetmek istemediğimden yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

 
1.bağlı bulunduğun kaymakamlığın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gidiyorsun.

2.giderken 1 nüfus cüzdanı fotokopisi götür. benden istemişlerdi. orada kimlik numaran ile hanede yaşayanlar hakkında bilgiler yer alan bir form veriyorlar doğru ise imzalayıp geri veriyorsun kaymakamlıktaki işin bitiyor. işin bitiyor.

3.sonuç almıyorsun. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği sonuçları sgk'ya gönderiyor. 1 hafta kadar sonra sgk'ya gidip aylık ödeyeceğin HARACI ve önceden varsa borcu vs öğreniyorsun, hata varsa düzeltmek için uğraşıyorsun vs.

bende süreç böyleydi. herhangi bir yerden belge toplamadım.
  • livaneli kadir  (16.02.14 00:04:57) 
formu dolduruyorsun, beyanını esas alıyorlar galiba. ekstra bir şey istemediler. bna en düşük bedelden çıkarmışlardı. o bile haram olsun.


  • late viper  (16.02.14 00:13:33) 
kaymakamlığa gidince yönlendiriyorlar seni kimliğin olsun yeter. çok fazla bir para çıkmıyor meraklanma. yaptıkları şey sağlık sigortası sonuçta.


  • enter saltman benim  (16.02.14 00:42:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.