[]

Pixel Art nasil yapilir? Çizim becerisi nasil gelistirilir?

Ben mobil uygulama ve oyun gelistiren bir programciyim. Program yazma becerisi disinda bir de sanatsal tarafimi gelistirmek istiyorum. Daha once dogru duzgun cizim yapmis bir gecmisim yok. Cok kilise olacak ama cop adam disinda bir sey cizemem. Zamaninda teknik cizim dersi almisligim var. Fena degildim ancak onumuze hazir cizilmis geliyordu biz de ona baka baka ciziyorduk.

Benim problemim yaratici dusunup sifirdan ortaya bir seyler cikaramamak. Mesela basit bir uzay gemisi cizeyim dedim bir halta benzemedi. Elbette ilk baslayinca cuvallayacagim bunun bilincindeyim ama ortada bir isik da yokmus gibi geliyor bana. Hani bir parilti gorsem devam ederim ama yok iste :)

Eski Nintendo oyunlarindan filan cok hoslanirim. Ozellikle Pixel Art'in uzerinde durmamin nedenlerin biri de bu. Bu tarz grafikli oyunlarin mobil platformlara baya yakistigini dusunuyorum.

Internette bir cok Pixel Art tutoriallari var. Okuyorum, anliyorum ancak is sifirdan bir sey ortaya koymaya gelince orada tikanip kaliyorum. Sanirim bu biraz benim cizim konusunda hic bir bilgiye sahip olmamam ile alakali bir durum. Pixel Art'i gectim temel cizim teorisi hakkinda filan da bilgi edinmem gerek sanirim.

Simdi sormak istedigim bu cizim konusunda nasil bir destek alabilirim. Kitap olabilir, internetten takip edebilecegim bloglar olabilir veya gerekirsek bir cizim kursuna bile gidebilirim problem degil. Benim bu cizim becerimi gelistirmem lazim. Ne yapmam gerekiyor? Tavsiye verip yol gosterebilecekler var mi acaba?

 
pixel arti bilemiyciim ama özgünlük ve yaratıcı düşünme konusunda teknik eğitimden çok yapılan işe kendini verme, tutku, üzerine tefekkür etmiş olma, birikim, yani kabacaişin felsefe boyutuyla ilgin seni biyerlere vardırır. yoksa taklitçi olursun en fazla.


  • dafaiss  (15.02.14 13:20:33) 
herşey olunmaz tek şey olunur. oyun yaratmak ekip işidir. sen programcı olarak kal. tasarımcı işini yapsın. zira öyle tutorial izleyerek, 1,2 yılını vererek yapacağın şeylerle kimse seni kaale almaz.


  • mayeskuel  (15.02.14 13:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.