[]

amerikalardan kalkıp gelip ankara ptt'de gümrüğe takılan pod x3'ü mü nasıl kurtarırım?

sağolsun sözlükçü bir dost sayesinde usa'den bir pod x3 live edindim ve cihaz ankara posta işleme merkezine kadar gelmiş. gümrüğe tabii bir ürün olarak ayırmışlar ve benim gidip vergi, harç vs ödeyip almamı bekliyolar, gönderen arkadaş sağolsun fiyatını 100$ olarak gösterdi ve hediye olarak işaretlemiş, hatta kutununun kutunun üstüne hediye etkisini pekiştirmek için "canım kardeşime" yazmış, şimdi sorum şu ki öncelikle bu posta işleme merkezi nerde ve gittiğimde nasıl bir tutum izlemeliyim ki en az maddi hasarla kurtulayım? yani 20-30 lira gibi bir rakam önemli değil ama "gel bakalım bir %18 vergi öde" deseler içten içe oha derim. sonuç olarak ürünün fiyatını 100 dolar olarak gösterdiğim ve hediye statüsünde olduğu için yüksek tutarlı vergi harç vs itiraz edebilir miyim. şimdiden teşekkürler




 
posta isleme merkezi esref bitlis caddesi'nde, ankamall denilen alisveris merkezi'nin kuzeyinde (yenimahalle tarafinda). toplu tasima pek yok, arabayla konya yolundan ankamall tarafina giderken hemen ankara emniyet'e gelmeden onceki viyadukten sola donup, caddeyi ustten gecen metro hattinin oradan saga donerseniz onune cikarsiniz. bina buyukce, sag taraftaki merdivenlerden asagiya inip binanin tam sag yuzundeki kapidan gireceksiniz. 12-13 ogle arasi.

ticari oldugunu dusunmez ve fiyattan killanmazlarsa uzerinde yazan bedelden %10 vergi alirlar. killanirlarsa internetten bakmaya filan da kalkabilirler. eger takilacak bir seyse uzerinde ne yazarsa yazsin takiliyor.
  • lykos  (19.05.09 11:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.