[]

siyaset sorusu (35 yaş üstü vatandaşlara)

24 yaşındayım ben, kendimi bildim bileli akp vardı iktidardı.

Ben bu iktidarın söylemlerinin çoğunu anlamıyorum. Salak olmadığımı sanıyorum. Biri bir şey söylese anlarım. Ama ben bu söylemlerin saçma olduğuna, anlamsız olduğuna inanıyorum.

En çok canımı sıkan da anlamsızlık. bir şey söylüyor. o kadar basit bir şey ki, bu kadar basit olmamalı, devleti yöneten insanlar bu kadar basit konuşmamalı, sorunlara böyle yaklaşmamalı.

Ben integral çözüyorum da, lider konuşmasında bana çarpma, bölmeyi anlatıyor gibi hissediyorum.

Çok canımı sıkıyor bu durum. Hani, nefes alamıyorum, bunalıyorum.

Daha önceki iktidarlarda da durum böyle miydi?

 
24 yaşında olup sadece akp'yi hatırlaman hakiketen ilginçmiş.
zira ben mesut yılmaz,erbakan,ve ecevit yönetimini hatırlarım.
tam bir fiyaskoydu,komikti.
ecevit çok pasif bir adamdı,ama iyi ve onurluydu.
kemal derviş diye bir adam getirmişti ekonomiyi düzeltsin diye,o ara ülke ekonomisi ciddi çöküşteydi.
mesut tam bir dolandırıcıydı.
üsluba gelirsek,üslubun hiç bu kadar düşütüğünü hatırlamıyorum.
yani akp den önce güllük gülistanlık bir ülke yoktu ama sanırım daha özgürdük.
televizyonlar,gazeteler daha özgürdü ve daha tarafsız.
benim hatırladıklarım bunlar.
  • blmnrvs  (15.02.14 02:34:48) 
konuyla alakasız olacak bir miktar ama eklemeden geçemeyeceğim:

tansu çiller başbakan iken boşbayan adı altında skeci yapılıyordu yasemin yalçın tarafından ve kimse de karşı durmuyordu buna. bugün ise karikatürler cezalandırılıyor. eskiden de çok olay vardı ülkede, ama bu kadar edepsizce değildi en azından.
  • devilred  (15.02.14 02:50:18 ~ 02:51:36) 
80 darbesinden itibaren bildiklerim çok. üslup alçalıp yükselebilir, ama bu sadece görüntüyü etkiler; üslubun rafine olması hikayenin esasını değiştirmez, daha özgür veya değil hissetmek sadece bir yanılsamadan ibarettir. konu uzun, duyuru kısa netekim. aynı "ars longa vita brevis" (sanat uzun hayat kısa) gibin. integral çözdüğünüzden de emin olmayın o kadar (mecaz bunlar hep).


  • tedirginlik hucresi  (15.02.14 02:56:42) 
sen askerlik yaptın nı hocam? biraz askerlik yapmamış gibi gonuşuyon... kadınsan yapmıycan zaati (maalesef yani). erkeksen, askere gittiğinde, Türkiye ortalamasının ne olduğunu görürsün. Bi de, büyük şehirden burnunu hiç çıkarmamış gibi bi hâlin var...


  • compadrito  (15.02.14 04:29:18) 
Durum genelde böyleydi,ya medya,ya asker,ya da cemaat tabanlı baskılar cirit atarlardı
www.youtube.com

  • essoist  (15.02.14 06:11:31) 
mevcut hükümet basit konuşuyor denmesi aslında yaa bu reklamlar neden bu kadar basit demekle aynı. türkiye ortalaması bunu gerektiriyor. çok komplike konuşan kişiler istiyorsan eski bir anaplı'nın konuşmalarını dinleyebilirsin. bir yığın safsata konuşup hiçbir şey anlatmama ona aittir. ancak bunu bilmeden yapar.

hiç sevmediğim ve ülkenin başındaki en büyük dertlerden biri olarak gördüğüm baba lakaplı ise bunu tam aksine bilinçli bir şekilde yapar. laf cambazıdır. masondur.

1950'den beri ülkedeki siyaset arenasına çıkmış kişilerin %90'ı başka çevreler tarafından belirleniyor ya, neyse.
  • erobur  (15.02.14 15:38:11) 
@comptrol

Tam olarak bunu istiyorum işte. Adamlar sessiz sessiz anlatıyor. Bu ses tonu ile konuşsunlar. o konuşsun, öteki dinlesin sonra o konuşsun.

Sakin sakin, konudan kopmadan. Nasıl huzur buldum anlatamam.
  • eksi engine  (15.02.14 18:29:32) 
bakın ne kadar güzel güzel, sakince ve kibarca konuşuyor

www.youtube.com

sonu malum.

bakın erbakan ne kadar sevecen

www.youtube.com

sonu malum.

ecevit ne kadar muhlis kibar bir adamdı di mi?

sonu malum.

dediğin gibi olmak işe yaramıyor yani bizim ülkede. bunu keşfetmiş birileri de işte.
  • tescillimarka  (15.02.14 18:33:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.