[]

Bu kedinin cinsi nedir?

fotograftan anlasilir mi bilmiyorum ama
i.hizliresim.com

bi kac yil once bizim yurtlardaydi sevmistim baya, aklima geldi oyle..

 
Norvec Orman Kedisi kirmasi. Turkiye'deki cogu kedi bu sekilde.

www.google.ie
  • crown  (14.02.14 20:31:20) 
norvec kirmasi diyecektim de boyun cok kisa tüylü durdu. bilemedim.


  • wiillii  (14.02.14 20:32:41) 
tekir deyü bilinir fakat crown'un dediği gibi norveç orman kedisi kırmasıdır.

gerçi benim gözümde her kedi tekirdir, meymenetsiz suratlı 2-3 milyon para eden(?) kediler haricinde.
  • Mackinaw  (14.02.14 20:33:25) 
evet tuyleri cok uzun degildi de pamuk gibiydi. heralde kirmadir :)

tesekkurler
  • she was my baby  (14.02.14 20:33:50) 
Norveç orman kedisi ne kardeşim. Yok öyle bişi. Bütün kediler melez, tekir.

Norveç'teki cins kedinin işi gücü yok da Türkiye'ye gelip üreyecek :)
  • mea maxima culpa  (14.02.14 20:59:42) 
norveç orman kedisi kırması değil de ankara kedisi yahut daha büyük olasılıkla ankara kedisi kırması.

türkiye ankara kedisine sokaklarında da sahiplik yapmakta bolca hekaza - ki zaten doğal türü türkiye'nin ankara kedisi. her uzun tüylü kedi norveç orman kedisi de değil yahu - norveç orman'ın ayırt edici yüz biçimi, kulaklarına doğru gidişinin yüz çizgisinin bellli bir geometirisi falan var.

ek olarak, tekir bir tür değildir. tekir, kedilerde bir gen ile belirlenen tüy rengi desenine verilen addır.
  • kulkke  (14.02.14 21:00:26 ~ 15.02.14 03:12:53) 
velhasıl hatta norveç orman kedisi ile ankara kedisinin farklarını yazayım rahatça görebileceğiniz:

- norveç orman kedisinin yüzü ikizkenar üçgen şeklindedir. yüzü biraz uzuncadır düz durduğunda bakarsanız. kafasının önü arkaya doğru kırılmadan, hafifce bir yuvarlak şeklinde arkaya doğru gider.

- ankara kedisinin yüzü kama şeklindedir. yüzü orta boyutta veya küçüktür. belirgin bir bıyık bölgesi şişkinlikleri yoktur. burunları ile yüzün geri kalanının arasındaki çizgi gözlerinin biraz üzerine denk gelir - bu şekilde yüz ikiye ayrılır denilebilinir.

- norveç orman kedilerinin patileri büyüktür. ankara kedilerinin küçüktür.

- norveç ormanın sert çenesi varken, ankara kedisinin yuvarlakça çenesi vardır.

- norveç ormanın gözleri büyüktür, oval şeklindedir, eğiktir. ankara kedisinin badem şeklindedir, yukaru doğru hafifce meyillidir.

- norveç ormanların kulakları üçgen yüzünü takip edecek biçimde, "v" şeklindedir. ankara kedilerinin yukarı doğruca ve yakıncadır.

- ankara kedisinin kemik yapısı zarif ama güçlüdür kendisine özgü biçimde, norveç orman kedisininki sağlamdır.

- norveç orman kedisinin vücutlarının önünde bir kürkleri vardır. patileri tüylüdür. alt kürkleri vardır. ankara kedilerinin alt kürkleri yoktur, kafalarının altına-vücutlarının önünde de kürkleri yoktur. norveç ormanların tüyleri daha uzundur.

- kuyruk biçimleri farklıdır, ankara kedisininki üste doğru incelir, aşağıda kalındır. norveç ormanlarınki ise hep gürdür.
  • kulkke  (15.02.14 15:22:59 ~ 24.02.14 18:00:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.