[]

grafiği düzeltirken yazı kalitesinin bozulması (photoshop, illustrator)

Selamlar,

Matlab'da çizdirdiğim bir grafiğin (matlab'da yapamadığım için) bir eksen çizgisini biraz silmem gerekiyor. Photoshop ve illustrator'a atıp oradan yapmayı deniyorum ama yazı kalitesi düşüyor.

Grafiğin kalitesi için hiç düşmeden nasıl yapabilirim bunu ?

Copy paste yerine place ile yapıştır diyenler olursa, onunla da deniyorum ama yine kötü sonuç alıyorum.

Ayrıca tiff, jpeg, emf; hiçbirinde olmadı.

Teşekkürler.

 
grafiğin çözünürlüğü? dosya formatı nedir?


  • safepassage  (14.02.14 15:10:12) 
grafiği istediğim şekilde export edebiliyordum matlab'dan. tiff, jpeg ve emf denediklerim arasında.

çözünürlüğe şu an bakamıyorum ama word'e attığımda (doğrudan matlab'dan) son derece kaliteli oluyor. hani bilirsiniz belki, word'de zoom yaptıkça kalitesi düşük olanlarda metin kalitesi gittikçe bozulur ya, bende böyle bir şey olmuyor mesela.
  • puc  (14.02.14 16:19:07) 
photoshopta farklı formatta kaydederken (jpeg gibi) kaydetme kalitesini sorar. onu maksimuma çekip deneyin. benim aklıma o geldi.


  • john lee hooker  (14.02.14 16:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.