[]

Sıfır Aldığım Telefon Hasarlı Çıktı

Geçen hafta aldığım çok da ucuz olmayan telefonumun arka tarafında üç gün sonra bir hasar farkettim, kesinlikle benden kaynaklanmıyor, fakat aldıgımda iyi kontrol etmediğim için üç gün sonra götürdüğümde kesinlikle bir işlem yapamayacaklarını ve kullanıcı hatası oldugunu söylediler. ama kesinlikle eminim ki kutuyu açtıgımda vardı o hasar. neler yapabilirim bu durumla alakalı?




 
yaptırım olarak hiçbir şey. kanıtlayabileceğin bir durum değil bu sen de biliyorsun ki.


  • pain of liberation  (14.02.14 14:08:14) 
Belki 3 gün içinde kırıldı?
Sen hiç kullanmadıysan bile belki poşette, kutusunda taşırken bir yere çarptı kırıldı.

Soğuk su faydalıdır.
  • cakabo  (14.02.14 14:11:30) 
tüketici hakları bilmem nesine başvur.


  • glamdr1ng  (14.02.14 14:21:07) 
@glamdr1ng; ne diye başvuracak? yani başvursun tabi de neyi kanıt ya da temel gösterecek bu insan onu da bir söyle hazır el atmışken.


  • pain of liberation  (14.02.14 14:24:37) 
@pain

ben de bilmiyorum da şirketler paramparça bozuk telefonları göndersinler.önünde sonunda birilerine kakalarlar.mantık bu olmamalı.
  • glamdr1ng  (14.02.14 14:43:58) 
bilmediğin şeyi önermeyeceksin o zaman. tahminen bu kişinin de aklından geçiyordur tüketici haklarına başvurmak. hani şirketleri ben de sevmiyorum, kapitalizme kafam girsin de; "paramparça telefonları kakalamaktan çekinmezler." gibi bir mantık da çok olumsuz, kötümser bir mantık. en pahalı telefondan türkiye'de edilecek kâr 2200 lira. kimse o kadar para için itibarını zedelemeyi göze almaz.


  • pain of liberation  (14.02.14 14:48:05) 
adresten alışverişlerde 7 gün internet alışverişlerinde 10 gün koşulsuz iade hakkı var tüketici yasasına göre ancak teknolojik ürünlerde keyfi iade kabul görmüyor. cihazınız hasarlı değil de arızalı olsa ide iadesi çok basit olacakti ancak şimdi ispat etme ihtimaliniz yok malesef.


  • mat couthon  (14.02.14 14:49:26) 
- alinti -
AYIPLI MAL
Madde 4 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./4. md.)

Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

(Değişik fıkra: 21/02/2007-5582 S.K./22.mad.) İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına veya 10/B maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre kredi veren, ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. 10/B maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre kredi veren konut finansmanı kuruluşunun sorumluluğu teslim tarihinden itibaren 1 yıl süre ve kullandırdığı kredi miktarı ile sınırlıdır. Konut finansmanı kuruluşları tarafından 10/B maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre verilen kredilerin devrolması halinde dahi, kredi veren konut finansmanı kuruluşunun sorumluluğu devam eder. Krediyi devralan kuruluş bu madde kapsamında sorumlu olmaz. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz. *

Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.
  • mat couthon  (14.02.14 15:21:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.