[]

Can Aksoy'u savunmak

Can Aksoy'u ne tür mantıkla savunabilirler yani yaptığı şeyi bilerek ve isteyerek yaptı ve yaptığı şey canice bir iş




 
Savunulamaz.
Kendisini linç etmek veya annesine şubu yaptığımda denemez ama.

Yaptığının cezası ağır olmalı lakin 19 yaşında kızı otohbüsten inerken yaktıklarında kimse teröristlere bu kadar tepki göstermedi onuda düşünmek lazım.
  • colorwithnotexist  (14.02.14 12:35:19 ~ 12:36:50) 
hayır savunamaz kendisini. tek çıkarı "kafayı yedim ulan!" ona da kimse inanmaz. hakim,savcı ve avukatların hepsi aklından "bu adam sokakta dolaşmamalı geçer" o adamın sürgüne gönderilmesi gerekiyor. hatta üstüne para versek de uzaklaşsa memleketten.


  • dirildimde geldim  (14.02.14 12:36:36) 
psikopatın biri çıksa annelerini, babalarını öldürse atsa, o insanlar acaba yine'ama onun da psikolojisi bozuk, çocukluğu kimbilir nasıl geçti 'diyebilirler miydi acaba, yoksa adamın gırtlağına mı yapışırlardı? çok merak ediyorum.


  • rock n roll  (14.02.14 12:36:43) 
savunanların anlamadığı şey bence, bunca insanın sözkonusu şahsa tepki göstermesinin bu kadar öfkeye kapılmasının nedeni, sözkonusu şahsın fiilinin dünyadaki en kötü en canice en korkunç eylem olması falan değil. evet, insanlar işkence görüyor, öldürülüyor tecavüze uğruyor, bunlar da canice fiiller, ancak hukuk sistemimiz ne kadar kötü de işlese, kanunlarda yazan cezalar verilmese dahi, hukuk sistemi tarafından suç olarak tanımlanmış, bir ceza öngörülmüş yani canice olduğu devlet tarafından kabul edilmiş varsayılan fiiller. oysa hayvanlara yapılan kötü muamele, işkence ve öldürme, hukuk sistemi tarafından yanlış yere park etmekten sokağa çöp dökmekten farksız, önem taşımayan, yalnızca para cezası verilen bir fiil olarak kabul edilmiş, yani bu canavarca davranışın bir suç olarak tanımlanmaması ve ceza almaması insanları bu kadar öfkelendiren, bizzat cezalandırma isteği yaratan. bu tür bir sapkınlığı gerçekleştiren kişi, gürültü yapan kişiden farksız görülüp idari para cezasıyla yollanıyor, bu da kamu vicdanını rahatsız ediyor. bu noktada da öfke dolu söylemler çıkıyor, yani gürültü yapıp komşuyu rahatsız etmek gibi kapalı alanda sigara içmek gibi fiillerle bir tutulabilecek bir şey mi, bir canlıyı acı çektirmek maksadıyla yavaş yavaş öldürmek ve bundan keyif almak? işte bu noktayı anlamayanlar, yani hukuk sisteminin bu boşluğunun kamu vicdanındaki yankısının farkında olmayanlar, yaa insanları öldürüyorlar ona bir şey demiyorsunuz diyor. oysa ki ceza kanununda canavarca insan öldürmek ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar cezası olan, polis ve savcıların soruşturup kovuşturup mahkemelerin de o kişinin siciline işlenecek bir hapis cezası vermekle sorumlu olduğu bir suç olarak tanımlanmış, oysa bir hayvana acı çektirmek kan ve işkenceden zevk almak gürültü yapmak gibi bir kabahat, bir cezası yok. oysa ki bu tarz bir fiili gerçekleştiren bir yetişkinin toplum için bir tehtid oluşturduğu bariz.


  • alice practice  (14.02.14 12:47:40) 
kimsenin yaptığını savunduğunu sanmam ama can aksoy a yapılanı da ben doğru bulmuyorum..

kimse bir kişinin evini telefonunu nefret söylemleriyle yayamaz.. yetkili merci polis, savcılık ve onların da bu bilgilere haiz olduğu açık net, olur da biri bunları yayarsa niyetinin o adamı öldürtmek olduğunu düşünürüm ve bu yanlış..

kimse bunu söyleyebilecek, buna karar verebilecek merci değil, hakim de buna dahil..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (14.02.14 12:49:42) 
Ben asla savunmuyorum yasalarımız imkan verse bir kaç sene cezaevinde yatsın derim ama bir insana yaptığı canilikten dolayı nefret kusarken ondan daha canice işkenceleri detaylıca anlatıp adamın üzerinde uygulamak lazım diyenlere kızıyorum.


  • jamalbsf  (14.02.14 13:03:46) 
haneke'nin filmlerinde işlediği duygusal buzlaşmanın bir örneği olduğunu düşüyorum. (bkz: benny's video) dolayısıyla bu gence yüklenmek yerine biraz kendimizi sorgulayıp yarattığımız ya da kapıldığımız şiddet algısını sorgulamak gerektiğine inanıyorum. ailelerin bu hadiseden büyük dersler çıkarması gerekir; sıçar gibi çocuk yapmak ile insan yetiştirmek arasında büyük emek farkları var, o emeği vermeyeceksen yapmayacaksın o çocuğu. ağır bir ceza almasını ben de arzu ederim. ailesi ya da kendisinin tehdit edilmesi hoş bir hadise değil tabii ki. alacağı ceza bu çocuğu düzgün bir insana çevirebilir mi? çeviremez. yakın gelecekte bu tür olayların bilhassa daha küçük yaşlarda çokçana görüleceği kanatindeyim. biraz ne konuştuğumuza, ne seyrettiğimize, ne oynadığımıza, siyasetin bizimle nasıl oynadığına dikkat etmek gerekir. baktığımız şeye dönüşmemiz kaçınılmaz bir son.


  • tiny penny  (14.02.14 14:03:30) 
kim savunuyo bilmem de mevzubahis verilen aşırı tepkilere, okuldan atılsın gibi linç kampanyalarına vb. ya da bir başka ifadeyle "sosyal medya aracılığıyla vicdan mastürbasyonu" gibi samiyetsizliklere karşı çıkmaksa bunu diyenlerin hiçbirinin "savunduğu"nu falan düşünmüyorum, öyle düşünenler türkçeyi yeniden öğrenmeliler.

sorun şu ki, böyle laga lugacılar kozmetik ürünler kullanıyorlar, duş jelleri şampuanlar deodorantlar parfümler makyaj malzemeleri, ya da ilaç sektörü ve yapılan deneyleri düşün. bu da hayvanların bu tip şeylerin üretim aşamasında gördüğü işkenceleri onaylamak demek bana göre. bunu diyenlerin bu olay hakkında yegane kelam etmeye hakkı yok, edince de samimiyetsiz oluyor, açık.

bunu "savunma" olarak algılayan varsa bilemiyciim. kendi sorunu.
  • dafaiss  (14.02.14 16:43:48 ~ 16:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.