[]

Otobüsteki karşılıklı koltuklar ve taciz?

Bugün öğle vakti İETT otobüsüne bindim. Öndeki karşılıklı koltuklardan biri boştu oturdum. Yol boş şoför epey bir hızlı sürüyor. Öyle bir savruluyorum ki önümde de tutunacak yer yok, gayrı ihtiyari bir şekilde, oturduğum koltuğun arkasına gitmiş bir elim ve sımsıkı tutunuyorum, savrulmayayım diye.

Derken arkamdam cırlak bir kadın sesi, "elinizi çeker misiniz ordan" dedi. Bana mı diyor acaba diye döndüm arkamı. "Neden ne oldu hanımefendi"? dedim.

"Rahatsız oluyorum, beni taciz ediyorsunuz" dedi. "Nasıl oluyor acaba bu taciz?" dedim,"başka tutunacak yer olmadığından kendi oturduğum koltuğa tutunuyorum,ellerim sizin hiç bir yerinize değmiyor ki."
Bu hala bıdı bıdı bir şeyler söyledi. Çektim tabi elimi sinir oldum.

Cinsiyetçi biri değilim, tacizin kadını erkeği olmaz tabi ama yine de belirteyim ben de kadınım.

Ne şimdi bu? Taciz ettim mi ben bu kadını? Herkesin içinde düştüğüm duruma bakın. Bir kişi çıkıpta, aga nereye tutunsun bu kız peki demedi.

 
Sürekli otobüse binen insanlarda bir yerden sonra onarılmaz ruhsal sıkıntılar olması kaçınılmaz İstanbul'da. Bir deliye denk gelmişiniz, boşverin, sıkmayın canınızı.


  • whoosie  (13.02.14 21:26:37) 
taciz'den kastı sanıyorum ki "personal bubble" denen alan oluyor ki, toplu taşımada bunu diyene "zoruna mı gitti gardaş" denmeli bence, çaresizlikten onu yapmışsınız sonuçta, kimse ona bayılıp da ellemiyor.


  • sanal hayvan  (13.02.14 21:28:31) 
toplu taşıma araçlarında bu tip manyaklara denk gelmek ihtimal dahilindedir ama bu manyaklara çıkıp da "ne yapıyorsun sen" diyecek kişilere rastlamak zordur. kimse ciddi bir şey olmadığı sürece böyleleriyle uğraşmak istemez. kimsenin çıkıp "bu kız nereye tutunsun" dememesinin sebebi, haksız olduğunuzu düşünmeleri değildir. o yüzden canınızı sıkmayın. yaptığınız ne ayıp ne de yanlış.

istanbul gibi yerde toplu taşıma sıkıntılı olmak zorunda ne yazık ki. he deyip geçmek lazım.
  • der meister  (13.02.14 21:31:44 ~ 21:32:21) 
@sanal hayvan, sanırım haklısın evet ben de kişisel alanıma fazlaca girilmesinden hoşlanmam ama söz konusu otobüs olunca, böyle bir lüksümüz olmuyor.

Ben de bir dahakine daha ihtiyatlı olayım. Değmeyim, değdirmeyeyim :)
  • old possum  (13.02.14 21:34:04 ~ 21:34:24) 
kadının çıngar çıkarası varmış, sana denk gelmiş. ruh sağlığı yerinde olan biri değildir çok çok büyük ihtimalle. böyle bir tepki vermenin başka açıklamasını bulamıyorum çünkü.


  • devilred  (13.02.14 21:39:45) 
divit güzel özetlemiş. Kapalı camı kapatmaya çalışan orta yaş biraz üstü amca da gördüm. Boşver, amlama(siklemee xx version) böyle şeyleri.


  • Beckwith  (13.02.14 21:43:37) 
benim testislerimi elledi kadını biri.hemde 15-20 dk boyunca.metrobüste. o tacizse bu ne acaba.


  • gorki  (13.02.14 21:45:10) 
bu gibi durumları çok düşündüm ben. çünkü herkes yaşıyor. fakat çoğumuz bir terslik olmasın, gerginlik çıkmasın diye pek tepki vermiyoruz. saygılıyız amk ne yazık ki. ben de aynıyım, yüzlerce örnek yaşadım. sonrasında da durumu değerlendirip keşke şunu deseydim amk! dedim. vardığım karar:

bizim genel insanımız mal. katıksız mal ve yapılması gereken oracıkta agresif bir şekilde ona çıkışmak. sıçacaksın ağzına, bön bön bakacak sonra. bu insanlar hiçbir şekilde saygıyı hakeden insanlar olmadığı için şart bunlara.
  • awareim  (14.02.14 08:00:24) 
Ciddi anlamda insanlardan hoşlanmayan ve mecburi olarak her gün toplu taşıma kullanan bir kadın olarak ben de özellikle kadınların, "ben de kadınım bu da kadın o zaman yayılabilirim, kollarımız yapışık gidebiliriz, popolarımız değebilir" tavrına sinir oluyorum, başka seçenekleri de varken. Bu çocukta da kadında da erkekte de böyle, başka insanların değmesinden rahatsız oluyorum arkadaş, kadınsın diye aa tamam mı demeliyim?
Ama sizin durumunuz farklı, tutunmuşsunuz oraya bu durumda çıkıp da çemkirmesi doğru değil, arkadaşların da dediği gibi onun da kötü bir zamanıymış bence ama siz bozmayın moralinizi.

  • gretchellen  (14.02.14 08:50:55) 
Tam rahatsızın tekiymiş o! :) Salla gitsin. Nokta.


  • gece lampulu  (14.02.14 08:55:38) 
Toplu taşımayı senelerdir kullanmıyorum ama otobüslerde orta yaşlı manyak kadın tipi klasiktir.


  • arnold schwarzeneger  (14.02.14 09:13:32) 
birkaç ay önce sabah kalabalık bir otobüse bindiğimde, yaşlıca bir amcanın 12-13 yaşlarında bir kız çocuğunu, bakın yazarken yine sinirlerim zıplıyor, kalabalıktan faydalanıp kaçamayacağı bir noktaya nasıl sıkıştırdığına bizzat şahit oldum. adamın gözleri kapalı sürtünüyor bildiğin. çocukla gözgöze bir geldik, gözleri dolmuş boncuk boncuk, hareket bile edemiyor. hemen yanımda ki kadında durumu farketti ve biz beyefendi çekil ordan deyip çocuğu çektik aramıza. çocuk nasıl titriyordu tarif edemem şu anda. amca zaten durağa gelinmesini fırsat bilip biz söylenirken indi otobüsten ve koşarak uzaklaştı. bu tarz şeyleri o kadar sık yaşıyor ki kadınlar ( erkekler yaşamıyor anlamında söylemiyorum, örnek kadın olduğu için böyle ifade ediyorum ), bu bazen aşırı reaksiyona sebebiyet veriyor, tepkiler kastını aşıyor. kadın haksız davranmış ve üslubunda sıkıntı var, sizde ne güzel tepkinizi göstermişsiniz ve iyi yapmışsınız. tabii ki herkese tecavüzcü coşkun muamelesi etmeye gerek yok ama bence anlamaya da çalışın böyle durumlarda. kaldı ki bende ohhh bu da kadın nasılsa rahatlığından hoşlanmıyorum.


  • Phoebe  (14.02.14 10:23:04 ~ 10:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.