[]

aliexpres kargosu gümrük vs

Takip/Barkod nosu RC394162175CN şeklinde olan bir aliexpress siparişim var.
ptt.gov.tr ve turkiye.gov.tr de farklı şeyler var. ekran görüntüleri ekte.
bu kargoda toplam 11 dolar olan 2 tane plastik kolye var.
bu kargo ne zaman gelir, nerededir? gümrük vergisi vs yazıyor bazı internet sitelerinde. 11 dolarlık alışverişe ne gümrüğü vereceğim?

 
ptt nin sitesinden yurtdisi gonderi takibine tiklayin sayfanin alt kisminda biraz. oraya gonderi nosunu yapistirip arati nerde oldugu cikiyor hemen china yaziyor veya kadikoy yaziyor vs. gonderenler gumruge takilmamsi icin gerekli seyleri yaziyorlar.10 kadar paketim geldi son bir ayda. yalniz kargo bedava oldugu icin biraz uzun suruyor tabii.15-20 gun gibi. cok severim aliexpress i ve kullanirim merak etme sorunsuz gelecek paketin ozetle:)


  • true2701  (13.02.14 13:12:16) 
birde ptt de cikmiyorsa aliexpress sayfanda shipping gerceklesti diye gelen mesajda cin ptt sininde linki var orda dene turk ptt web sayfasinda cikmiyorsa...


  • true2701  (13.02.14 13:15:30) 
ptt'de çıkıyor. sorun İstanbul UKİM'de torbadan alındı halinde olması


  • i like dance and i like romance  (13.02.14 13:31:19) 
siparişi vereli kaç gün oldu bilmem de ben kıyafet söylemiştim anca 4 haftada geldi. 11 dolar için de vergi falan vermezsin.


  • pokerface  (13.02.14 15:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.