[]

Çok çok acemi bir photoshop sorusu

Evet soru başlığımdan ve sorduğum sorudan da anlayacağınız gibi acemi bir photoshop kullanıcısıyım, ya da öğrencisi.. Aşağada linkini verdiğim şekli kabataslak hallettim yalnız tek sorun o içersindeki koyu gri halka renkler.. Bu halka renkleri photoshopta hangi aşamalardan sonra elde edebilirim ?

img301.imageshack.us


 
soruyu biraz daha açabilir miyiz?


  • kobuzchu kiz  (18.05.09 20:31:16) 
en genelden alayım o zaman.. Web tasarım kursuna gidiyorum.. sınıfta toplu olarak bir monitör çizdik photoshop üzerinden.. sorduğum soru da çizdiğimiz monitörün alt destek kısmı.. diğerleri az çok aklımda olmasına rağmen bu alt kısımda bahsettiğim o gri halkayı bir türlü yapamadım.. İşte alt kısmın birleştiği monitör çizimi de bu :

img301.imageshack.us

Dediğim gibi bunu sınıfta çizdik.. Ben şu an gördüklerimden ve anladıklarımdan yararlanarak kendi başıma bir kere daha çizmek istiyorum ama dediğim hususta takıldım.
  • joehigashi  (18.05.09 20:39:44 ~ 20:40:49) 
yanlış anlamadıysam eğer :)

önce, brush'ı kullanmak için keskin kenarlı bir fırça seçin, 5 px olabilir mesela.

(yeni bir layerda)ellipse tool'la o gri halkanın olması gereken yere gri elips'in uzun çapı kadar bir çember çizin, elips çizerseniz perspektif veremiyoruz, o yüzden çember çizdik... (içi dolu olmayacak, sadece "path" çizeceksiniz.) bu pathi çizdikten sonra, sağ tıklayıp "stroke path" deyin. açılan pencereden brush dediğimizde (stimulate pressure seçili olmayacak) başta seçtiğimiz brushla dolduracak çemberin kenarlarını.
sonra da bu çemberi ctrl+t (free transform) ile distort ve perspective seçenekleriyle istediğiniz açıdan göreceksiniz.

daha kısa çözümleri de var gibi gelyor ama, bu geldi aklıma :)
  • kobuzchu kiz  (18.05.09 20:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.